lukas22 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam, mam kilka pytań dotyczących wyprawy do Włoch (Rzym)... Jakiś czas temu wyznaczyłem sobie taki cel - żeby pojechać na rowerze do Włoch. Ekipa 3 osobowa... Z tego co wyczytałem najtrudniej przejechać Alpy - spore podjazdy. Zastanawiam się czy się z czasem wyrobimy 21 dni - w jedną stronę i z powrotem pociągiem z Austrii. Ile pieniędzy potrzebujemy na taką wyprawę? (jedzenie, transport, noclegi, drobne wydatki). Jak jest z bezpieczeństwem, dużo złodziei? Chcemy jechać przez Czechy - Austrię - Włochy.
sniper90r Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 W tamtym roku byłem na podobnej wyprawie. Najdrożej wychodzi transport, odradzam pociągi, które w Austrii i Włoszech są drogie, ale komfort niesamowity i nawet jak zgubiłem 2 razy pociąg to ludzie byli tak mili, że wszystko mi wytłumaczyli. Jeżeli nie chcecie dużo podjazdów to fajna droga jest przez Słowację, Węgry i Słowenię. Noclegi na dziko bez większego stresu. 3 razy spałem praktycznie w miejscach gdzie rano ludzie mnie budzili hałasem i naprawdę pod tym względem super. Złodziejami są Rumuni i Polacy zazwyczaj, więc rozbijając się dalej od wielkich miast nie ma ryzyka. Pozdrawiam
lukas22 Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja nie dostanę więcej niż 23dni urlopu tak więc się zastanawiam jak się wyrobić;/...
adammo Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 powrót najlepiej samolotem zyskasz czas i wcale nie będzie tak drogo.
lukas22 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Napisano 21 Kwietnia 2011 Autokar wychodzi z Rzymu 300zł więc nie dużo.. samolot 450 około.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.