Skocz do zawartości

[v-brake] do streetu?

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę wymienić moją tarczę z przodu (160 mm mechaniczna- do dupy,zacisk sie rozpada,tarcza pokrzywiona) na jakąś przyzwotią (czytaj tanią) vke. Myślałem miedzy TEKTRO a ALIVIO (na allegro obydwie około 30-35 zl). Czy jest jakiś lepszy wybór nie drogich v-brake do steetu-czyli wazna waga i siła.

Mam wrażenie, że cała grupa Alivio (ajlawiu - fajne) ratuje honor Shimano odnośnie nizin sprzętu MTB. Z tego co czytam na forum niewymagający i początkujący użytkownicy chwalą sobie hamulce Alivio, ale czy trial można nazwać niewymagającą pod względem hamulców gałęzią tego sportu?

no to kupie te alivio sobie :( bo moja tarcza dlugo nie pociagnie juz

[ Dodano: 2005-12-07, 16:14 ]

dobra, kupiłem VKI TEKTRO mt15 , ale teraz mam problem: nie do konca chcą mi wejsc na pivoty w moim amorze, gdzies 5 mm piwota zostaje miedzy amorem a hamulcem? co robic? tak może byc? hamulce działają przepięknie póki co :)

Powiem Ci że troche mnie dziwisz... Najpierw pytasz które kupić, potem ci polecamy te lepsze, mówisz że je kupisz, a tu sie okazuje, że jednak kupiles te naszym zdaniem gorsze... Pewnie jak już byłeś w sklepie pomyślałeś "...a ja będe indywisualista i kupie te inne, najwyzej bede mogl sie pochwalic ze je przetestowałem..." :-( Też tak czasem mam, ale nie pytam wtedy innych o zdanie, poprostu wale w ciemno...

P.S. Jeżeli do tej decyzji Cie cos innego zmusilo, a nie tylko i wylacznie wlasna przekorność to zwracam honor... ;-)

...a co do tematu to bym bral alivio i wedlug mnie to wlasnie ta grupa ratuje d*** Shimano pod wzgledem tanszego osprzętu, którego przerzutki (i inne elemety ktore nie pogarszaja bezpieczenstwa, a są zbędne lub szybko sie psują np. w dircie) nie są drogie, mają niezłą efektywność pracy, a gdy jest stracisz to nie placzesz tak jak np. za XT..., ja mam teraz acere i zaluje ze przed pol roku kiedy naped wymienialem nie wzialem alivio...

P.S. Wiem, że troche namieszałem, ale jak ze 3-5 razy to przeczytacie to zrozumiecie o co mi chodzilo... :lol:

tektro kupiłem tylko dlatego ze w sklepie nie bylo alivio a ja jestem w gorącej wodzie kąpany i nie chciałem czekać na przesyłke allegro(inaczej wziałbym alivio). A co z tym że mi one nie wchodzą całkiem na pivoty? nie ma sie czym martwic?

[ Dodano: 2005-12-11, 19:43 ]

to co z tymi pivotami nikt nie wie?:)

jezeli ta srubka od hampla wchodzi cala w mocowanie i nie wystaje, to wedlug mnie nie ma sie czym martwic i tylko mocno skrecic hample, przynajmniej mnie sie tak wydaje, byc moze mialem to samo i nawet nie zwrocilem uwagi, wydaje mi sie, ze nie ma co panikowac ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...