Skocz do zawartości

[rower] Poszukuje roweru dla Siebie , proszę o pomoc

gdochu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale nie będzie np problemu takiego, ze jak pojade do jakiegos autoryzowanego serwisu, to mi nie przyjma roweru ? Tylko np powiedza, zebym sobie serwisowal tam gdzie kupilem...

Napisano

...to mi nie przyjma roweru ? Tylko np powiedza, zebym sobie serwisowal tam gdzie kupilem...

Mogą nie przyjąć i tak powiedzieć. W takim przypadku szukasz innego serwisu albo kontaktujesz się z Kross'em i wysyłasz rower/część do wskazanego punktu.

Umowy wewnętrzne między serwisami, a firmą Kross nie regulują tej kwestii (moim zdaniem jest to spore niedopatrzenie ze strony Kross'a)

Napisano

dziękuje za odpowiedź, czyli warto kupić ten rower z allegro, tak ? Ale w ogóle jak mi przyjdzie ten rower to będe mógł na nim jeździć? Czy trzeba będzie wyregulować przerzutki ?

Napisano

Jest wstępnie wyregulowany, jeśli piszą, że jest nowy. PO drugie regulacja to nic trudnego (wszystko o tym jest przyklejone w odpowiednim dziale na forum)

Pozdrower,

Dawid

Napisano

Możesz też umówić się w jakimś serwisie na regulację i oględziny sprzętu (strzelam że to jakieś 30-50zł)

Zrobią ci regulację, jak się da to może od razu przy tobie i wytłumaczą co i jak.

Jak kupowałem krossa przez internet to oprócz samodzielnej regulacji musiałem jeszcze poprawić mocowania linek w śrubach bo końcówki odstawały w złych kierunkach (tył grał na szprychach, a przód odstawał w stronę pedałów), przednia przerzutka była zamontowana nieco krzywo i za wysoko, opona założona odwrotnie.

Miałem też skitrane ryski pod osłoną neoprenową :o

Drobne rzeczy które można samemu poprawić, ale jak nie czujesz się na siłach to są serwisy ;)

Rower przyjdzie w kartonie, częściowo złożony: luzem jest kierownica, rogi, koło przednie, siodło, sztyca i pedały. Do złożenia potrzebny będzie klucz do pedałów i imbusy.

Sprawdź od razu czy dane w karcie gwarancyjnej są poprawne, czy jest wypełniona i podbita.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...