Onyxer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam, to na krossy jest 2 lata. Ale niewiem na 100%.
gdochu Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 ale nie będzie np problemu takiego, ze jak pojade do jakiegos autoryzowanego serwisu, to mi nie przyjma roweru ? Tylko np powiedza, zebym sobie serwisowal tam gdzie kupilem...
Onyxer Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Powiem szczerze - niewiem, bo zawsze rower reperuję sam, ale raczej mogą tak powiedzieć.
ooggii Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 ...to mi nie przyjma roweru ? Tylko np powiedza, zebym sobie serwisowal tam gdzie kupilem... Mogą nie przyjąć i tak powiedzieć. W takim przypadku szukasz innego serwisu albo kontaktujesz się z Kross'em i wysyłasz rower/część do wskazanego punktu. Umowy wewnętrzne między serwisami, a firmą Kross nie regulują tej kwestii (moim zdaniem jest to spore niedopatrzenie ze strony Kross'a)
gdochu Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Napisano 28 Sierpnia 2011 dziękuje za odpowiedź, czyli warto kupić ten rower z allegro, tak ? Ale w ogóle jak mi przyjdzie ten rower to będe mógł na nim jeździć? Czy trzeba będzie wyregulować przerzutki ?
Onyxer Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Jest wstępnie wyregulowany, jeśli piszą, że jest nowy. PO drugie regulacja to nic trudnego (wszystko o tym jest przyklejone w odpowiednim dziale na forum) Pozdrower, Dawid
ooggii Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Możesz też umówić się w jakimś serwisie na regulację i oględziny sprzętu (strzelam że to jakieś 30-50zł) Zrobią ci regulację, jak się da to może od razu przy tobie i wytłumaczą co i jak. Jak kupowałem krossa przez internet to oprócz samodzielnej regulacji musiałem jeszcze poprawić mocowania linek w śrubach bo końcówki odstawały w złych kierunkach (tył grał na szprychach, a przód odstawał w stronę pedałów), przednia przerzutka była zamontowana nieco krzywo i za wysoko, opona założona odwrotnie. Miałem też skitrane ryski pod osłoną neoprenową Drobne rzeczy które można samemu poprawić, ale jak nie czujesz się na siłach to są serwisy Rower przyjdzie w kartonie, częściowo złożony: luzem jest kierownica, rogi, koło przednie, siodło, sztyca i pedały. Do złożenia potrzebny będzie klucz do pedałów i imbusy. Sprawdź od razu czy dane w karcie gwarancyjnej są poprawne, czy jest wypełniona i podbita.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.