Skocz do zawartości

[Katowice- Wisła/ Katowice- Pszczyna] wspólna jazda

bajtourka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Też od jakiegoś czasu ślędzę Wasz wątek o wspólnych wycieczkach i miałam wielką ochotę dołączyć się do tej do Pszczyny (chyba też byłby to mój rekord życiowy). Chętnie dołączyłabym się do kolejnego wypadku, ale że trzeba liczyć siły na zamiary, to może ktoś powie, jak wyglądało to rekreacyjne tempo w Waszym wykonaniu? :)

Napisano

Witam!

Też od jakiegoś czasu ślędzę Wasz wątek o wspólnych wycieczkach i miałam wielką ochotę dołączyć się do tej do Pszczyny (chyba też byłby to mój rekord życiowy). Chętnie dołączyłabym się do kolejnego wypadku, ale że trzeba liczyć siły na zamiary, to może ktoś powie, jak wyglądało to rekreacyjne tempo w Waszym wykonaniu? :)

Tu masz przebieg trasy. http://www.navime.pl/trasa/1894

Z prawej strony jest zakładka GRAFICZNA ANALIZA PRĘDKOŚCI. U mnie średnia na liczniku wyszła prawie 21 km/h

Napisano

Dzięki ursusek za linki :thumbsup:

Miałam zapisane w kalendarzyku, że rowerek Kraków- Trzebinia 30stego, a Wy tu piszecie, że można spodziewać się tempa konduktu pogrzebowego i że Masa w Sosnowcu ciekawsza hm hm, ciekawe na co się skuszę, ogólnie fajnie, że teraz już wiosna na dobre i jest w czym wybierać :D

Marysiu a jakbyś widziała tę wycieczkę z Krakowa do Trzebini ?.Jest to dystans około 50 km i z tego co wyczytałem planowy przyjezd około 15:00.Jak widzisz powrót do domu ? - z Trzebini rowerem do Katowic,czy też z trzebini cugiem ?.Gdybyś na 100% chciała zaliczyć tę wycieczkę to mógłbym sobie mase odpuścić,kolega Mariusz też chciał tę wycieczkę zaliczyć więc byłoby nas już trzech :)

Napisano

Witam!

nie ma sie co zastanawiac tylko ruszac w trase , powiem ci , ze ja tez mialem obawy co do mojej wytrzymalosci (do tego momentu moj rekord to 63km) a w tym dniu zrobilem 125km , chociaz po przekroczeniu 100 km myslalem ze spadne z roweru , jednak dalem rade i pisze sie na nastepna wycieczke , tempo bylo rozne , raz szybko raz wolno , pozniej zrobily sie 2 grupy , jedna jechala szybciej a druga wolniej ale najwazniejsze jest to ze razem prawie wszyscy konczyli wycieczke

aha a 29 kwietnia jest masa w Bytomiu , start chyba z rynku o 18

Napisano

Wlaśnie ja też mam obawy, bo na moim liczniku nie pojawiło się nigdy więcej niż 80km. Może podejmę wyzwanie, bo samemu to trochę nudno jeździć, najwyżej zostanę na najbliżesz stacji kolejowej ;) także forum i ustalenia dotyczące kolejnej wycieczki śledzę dalej :)

Napisano

Dokładnie jutro jest masa w Bytomiu o 18 spod rynku głównego ( obok fontanny ) :)

Niestety mnie nie będzie :( chciałem zrobić jakiś mega dystans w weekend, ale kurde ...

Napisano

Uwaga uwaga komunikat!

Ma ktoś może moja mapkę? Tak widziałam, że ktoś ją pod zamkiem przeglądał ... Bo ja właśnie zaraz mykam na rowerek a tu jej ni ma... Jeśli ktoś ma niech da znać :rolleyes:

A co do tempa Becia to ja wypowiem się jako kobieta:) że jakby każda moja wycieczka miała odbywać się w takim tempie to nie odpowiadałoby mi to, bo ja to jednak mimo, że jak na babeczke wolna nie jestem to jednak wolę trochę bardziej popatrzeć na to co mnie otacza, podeletktować się wycieczką, nowym miejscem, a na to za bardzo nie było czasu, już nie mówiąc o robieniu zdjęć w miejscach, które mi się spodobały ... No pod zamkiem w Pszczynie można było cykać do woli, i w Goczałkowicach też;)

Z drugiej strony, rewelka! walka ze swoimi słabościami, prędkość, zmęczenie towarzystwo, więc trzeba się wybrać!!! I na pewno kiedyś znowy się dołączę;) Polecam!

Ursusek, dam znać co do 30stego:) wiem na pewno, że jadę, ale dokładnie jak to będzie wyglądało to jeszcze napiszę później:)

Pozdrowerki:)

Napisano

Ja tej mapy nie mam,nie miałem jej w ręku,i chyba nawet jej nie widziałem :).

W takim razie ja się już nastawiam na 30-go na wycieczkę Kraków - Trzebinia.Marysiu napisz którym pociągiem pojedziesz,i jak planujesz dojechać z Trzebini do domu,mam na myśli cug czy też rower.

Teraz z innej beczki.Ja również lubię oglądać otaczająsą mnie przyrodę,zabytki i inne ciekawe miejsca.Nie jest dla mnie wazna średnia,ani też to aby dojechać nak najszybciej.Wprawdzie lubię wyzwania typu wspiąć się na jakiś szczyt,dojechać gdzieś dalej,ale nigdy nie robię tego na czas.Koleżanko Becia na pewno będziesz zadowolona jeśli kiedyś do "naszej" ekipy dołączysz.kto chce to sobie jedzie szybko,ja i nie tylko trzymamy się z tyłu i jedziemy swoim tempem :).

Napisano

Ursusek Daj znać jeżeli będziesz wiedział coś więcej. Chciałbym się z Wami zabrać (nigdy nie jechałem pociągiem z rowerem:P)

PS. Szukam sklepu rowerowego gdzie mógłbym kupić jakiś w miarę przyzwoity plecak w miarę przystępnej cenie.

Gdzieś gdzie mógłbym dojechać rowerem Piekary, Bytom, Katowice, Ruda? Możecie coś polecić?:)

Napisano

Ursusek Daj znać jeżeli będziesz wiedział coś więcej. Chciałbym się z Wami zabrać (nigdy nie jechałem pociągiem z rowerem:P)

PS. Szukam sklepu rowerowego gdzie mógłbym kupić jakiś w miarę przyzwoity plecak w miarę przystępnej cenie.

Gdzieś gdzie mógłbym dojechać rowerem Piekary, Bytom, Katowice, Ruda? Możecie coś polecić?:)

Polecam dyskont sportowy Koodza naprzeciw IKEA w Katowicach.Jest w miarę tanio i często są różne promocje.

Napisano

Wiem gdzie byłem tam raz:P Są tam w miarę dobre plecaki rowerowe? Szukam jakiś z bukłakiem w miarę pojemny co by na dłużej posłużył

Prześledź allegro, na pewno coś ciekawego znajdziesz.

Napisano

Ja tez tam wole po oglądać co jest do okoła, pofocić niż gnać ;). Jutro mam w planie ze znajomym wybrać się jednak na masę do Bytomia :)

taki mały czat nie na temat się tu w sumie zrobił, tylko patrzeć jak nas ktoś tu pogoni :P

Napisano

co do tego co i jak napisze jutro z rana bo teraz ciekawy film jest;)

http://www.trzebinia.pl/index.php?id=12&p=news,74,show,1524 ale zapisy są na Błoniach od 9 do 10.30 to będzie trzeba wcześniutko wstać co by tam się dostać na czas:)

Niestety ale ja jutro odpadam :(.Muszę jutro iść do pracy bo kolega się rozchorował i nie byłoby obsady na Pogotowiu Technicznym.Szkoda bo bardzo chciałem jutro pojechać,ale sami rozumiecie,nie mogłem odmówić bo kiedyś mnie przełożeni również mogliby czegoś odmówić ;).

Napisano

w sumie racja nowy temat powinno się utworzyć : Rajd Kraków Błonia- Trzebinia ;)

Ja jutro jednak jadę, osobowymi :) i o 06.40 jest z Katowic pociąg a w Krakowie jest 08.41:) Kolega ze Sosnowca ma się dosiąść. A tak wcześnie bo wybrałam opcje osobowymi, późniejsze też są, ale TLK.

Szkoda Ursusek, ale są rzeczy ważne i ważniejsze. :)

więc Młody jak masz w sobie trochę z masochisty i dasz rade tak wcześnie wstać to dołącz się;)

Napisano

Jedziecie do Krakowa żeby przejechać sie 50km po lesie w ścisku? :D troche bezsensu :P

Mody.. odezwij sie na gg4702538 to jutro walniemy jakiś konkret ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Helo

Widze, ze niezle sie spoznilem ze swoim postem n/t trasy z Krakowa do Trzebini, bo zainteresowani jednak byli..

Co do tempa i konduktu pogrzebowego, to jak zawsze po starcie z Kraka peleton mocno sie porozjezdzal i kto chcial to mogl zdrowo zasuwac :)

Na przyszly rok polecam, bo ciag dalszy trasy z Mloszowej do Katowic opanowany.

Korzystajac z okazji jakies nowe propozycje?

Chrzanow? Chudow? Tour de Ogrodzieniec?

Pozdrawiam

Napisano

Byłbym zainteresowany tematem, tyle, że z tego co widzę trochę się spóźniłem. Niemniej jednak byliby jacyś chętni, którzy chcieliby wyskoczyć na taki wypad do Wisełki w przyszłą sobotę?

Pozdrawiam, M.

BTW: w razie czego proszę również o kontakt na priv. Szczegóły są już mniej więcej dograne, tyle że skład ekipy na razie jest kwestią do obgadania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...