Skocz do zawartości

[Katowice- Wisła/ Katowice- Pszczyna] wspólna jazda

bajtourka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli wyjedziemy z Katowic o 9:00 to w Pszczynie będziemy tak mniej więcej o 12:30 - 13:00.Zakładam że będziemy po drodze odpoczywać,uzypełniać płyny itd.W Pszczynie też pewnie chwilkę posiedzimy,wypijemy piwko i zjemy po lodziku :),a lody są tam naprawdę pyszne :).W Katowicach będziemy tak na 18:00,może ciut wcześniej.To tylko oczywiście teoria,różnie to może być.Ktoś może złapać gumę,może nastąpić jakaś awaria sprzętu itp.Tak przy okazji nie zapomnijcie o zapasowych dętkach i jakiś podręcznych narzędziach :),mam na myśli mężczyzn,niewiasty wystarczy aby miały dętki ;)

Napisano

Mam zapasową dętkę, pompke, łyżkę, łatki i w razie czego potrafię wymienić, ale tylko z przedniego koła... a "szczęście" do snakeów to ja mam oj mam;P ale na szczęście dla mnie jak na razie tylko przednie koło wymięka.... ostatnio wyciągnełam z opony kawałek taki tyci szkła... Inna kwestia to ile mi taka wymiana zajmuje:P Pominę to;)

A co do czasu to myślę, że nie ma się co gonić... Większość jak widzę z Katowic, czy tam Chorzowa...

Byle fajnie wykorzystać dzień :thumbsup: Jeśli chodzi o mnie to mam pociąg o 22.38 ostatni więc byle do 22 się wyrobić :teehee:

Napisano

Mowy nie ma aby kobieta sama wymieniała dętkę,na pewno znajdzie się jakiś dzentelmen w peletonie :),obawiam się nawet o to aby nie wywiązała się sprzeczka kto ewentualnie dętkę ma wymienić :),ale pojedzie z nami młodzież więc będą mieli okazję się wykazać swoimi umięjetnościami ;).Podzielam Twój pogląd że to ma być przyjemność a nie jakaś katorga,nie musimy się spieszyć,mamy cały dzionek do dyspozycji.

Napisano

Wszystko właściwie ustalone,teraz tylko czekać na sobotę :).Pogoda ma być super,wycieczka zapowiada się naprawdę fajowa :).Jest tylko jedna niewiadoma,mianowicie ilu nas w sobotę pojedzie :).Może umówmy się aby do piątku do osiemnastej potwierdzić swój udział w wycieczce aby w sobote wiedzieć na kogo ewentualnie poczekać przed teatrem w razie jakiegoś nieprzewidzanego spóżnienia.

Ja z moim kolegą (może nawet z dwoma kolegami)jedziemy na 100%,ja potwierdzam już dzisiaj swój udział.

Napisano

No to wstępnie 9 na rynku przed teatrem ;) jakby się coś zmieniło będę Janek Cię informował ;) a Ty jedziesz od siebie? bo może bym jakoś po drodze o Ciebie zahaczył jak będę jechał z Jaworzna, choć nie wiem jeszcze jaką trasę obiorę :D

Napisano

No to wstępnie 9 na rynku przed teatrem ;) jakby się coś zmieniło będę Janek Cię informował ;) a Ty jedziesz od siebie? bo może bym jakoś po drodze o Ciebie zahaczył jak będę jechał z Jaworzna, choć nie wiem jeszcze jaką trasę obiorę :D

Mariusz mogę na Ciebie poczekać na Burowcu,tam gdzie ostatnio na przystanku,jakby co to w piatek dogadany szczegóły.

Napisano

Ja mam takie tylko głupie pytanko:P teatr jest tam jak się jedzie od spodka to po lewej stronie?:P

Dokładnie :).Ale dla pewności dopytaj przechodniów ;)

Napisano

Czyli taka czysta rekreacja. Na 90% się wybiorę bo śmiganie samemu mi się już nudzi :)

Jak coś to będę śmigał z Bytomia, jak bym miał się spóźnić to będę dzwonił :D

Napisano

No to wstępnie 9 na rynku przed teatrem ;)

Dla ścisłości, mówimy o :

Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego, w pobliżu Rynek, Katowice

? :D

Tak więc ja się tam stawię o godzinie 9 : 00, z kolegą lub bez zależy czy on się zdecyduje.

Napisano

Będe.

A którędy pojedziemy? bo nie wiem jaki rower brać szose, crossa, czy mtb'ka?

Myślę że MTB będzie odpowiedni.Co do trasy to do Pszczyny pojedziemy tradycyjną trasą,z tym że do Poszczyny pojedziemy przez Studzienice,a z powrotem przez Piasek i Kobiór aby urozmaicić trasę.

Napisano

Dla ścisłości, mówimy o :

Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego, w pobliżu Rynek, Katowice

? :D

Dokładnie ten ;) ja też będę ;)

Napisano

99,9 % jadę :D nastawię 3 budziki!!! jeden tuż obok głowy. Najbardziej przeraża mnie dostać się z dworca na rynek w Katosach hyhy Od kiedy robią tam dworzec ja się tam po prostu gubię ;P

Ps. Sprawdziłam pogodę na meteogroup i ma być 19 stopni, idealnie :thumbsup:

Napisano

Młody, pewnie Chorzowską :D przy wesołym miasteczku przed wiaduktem zjedziemy na chodnik. Przynajmniej takie mam wyobrażenie. Bo zazwyczaj unikam dużych miast.

Napisano

spoko ja tą drogą w podobnej godz bede jechał do celu może się spotkamy po drodze:D

Przepraszam, że nie na temat ale znacie jakiś dobry niedrogi sklep w okolicy rowerowy?

Napisano

Przepraszam, że nie na temat ale znacie jakiś dobry niedrogi sklep w okolicy rowerowy?

Zależy co chcesz kupić?

Pogadamy w sobote :D

Napisano

Moloch89to może śmigniemy do Katowic razem ? :)

Może ma ktoś jakiegoś mały aparacik co by to dokumentację wyjazdu zrobić ? :D

Zabiorę mały aparacik aby udokumentować wyjazd i nie tylko :)

Doliczyłem się że będzie ośmiu bikerów,nie wiadomo co z koleżanką Kocio2009 bo jeszcze nie potwierdziła swojego przybycia.Koleżanko Kocio2009 wiemy że milczenie jest złotem,ale srebro to też szlachetny kruszec :icon_mrgreen: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...