Skocz do zawartości

[koszulka+bluza+spodenki] do max 350zł

Bilun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadszedł czas, aby kupić sobie koszulkę kolarską (tylko teraz jaka krótki rękaw czy długi) i do tego spodnie (krótkie, czy 3/4, czy długie). Kwoty 250zł przekroczyć nie można. Wiem, że 250zł na to to mało. Nie wiem teraz jakie kupić te ciuchy. Chcę żeby były jak najbardziej optymalne. Gdyż jeżdżę cały rok. Te cichy miałby by starczyć mniej wiecej od kwietnia do jesieni. Więc teraz nie wiem czy koszulka krótka czy długa i czy spodnie krótkie 3/4 czy długie. Oczywiście te ciuchy muszą być termoaktywne czyli dobrze odprowadzać pot (Coolmax?). Spodnie na szelkach czy bez. Z pampersem,z wkłądką? Zależy mi na dobrej jakości. Jakieś dobre firmy? Co powiecie na tą firmę? KLIK!. Proszę o pomoc w wyborze! Jestem zielony w tych sprawach

Odzież z BCM Nowatex jak najbardziej polecam. Sam mam bluzę, koszulkę i krótkie spodenki i jestem wręcz zachwycony. :) Jeśli jesteś z okolic Poznania, to przejedź się do Puszczykowa. Są tam całoroczne promocje, których nie ma na stronie. Są to takiej samej jakości ubrania, tylko z zeszłorocznymi kolorami, wzorami. Z tej promocji kupiłem te wszystkie rzeczy:

Bluza - 65zł

Koszulka - 50zł

Krótkie spodenki na szelkach - 55zł.

Tak więc ceny jak na taką dobrą jakość są niskie. :)

Nie napisałeś najważniejszego - czy mają to być rzeczy dopasowane czy też luźne?

Budżetu nie masz wielkiego, ale też nie jest mały - moim zdaniem bardziej powinieneś skupić się na spodenkach, niż na koszulce.

Różnica między zwykłymi, a dobrymi spodenkami jest naprawdę duża, natomiast w koszulkach już ją nieco ciężej odczuć... w sumie też jest wyraźna, lecz ze zwykłej koszulki wykonanej z syntetycznego materiału możesz być zadowolony, a z tanich spodenek niekoniecznie.

Witam, budżet się zwiększył do max 350zł, ale także doszła nowa rzecz-bluza. Trochę pomyślałem i zdecydowałem ze koszulka będzie na krótki rękaw, do tego bluza i spodnie długie. Myślę, że zakres poszukiwań w tym momencie się trochę zacieśnił. Na gorące dni koszulka krotki rękaw a na chłodniejsze koszulka + bluza. Poszperałem trochę w internecie i znalazłem takie o to ciuchy: koszulka KLIK! czy np. KLIK!. Która lepsza pod względem jakościowym i odprowadzania wilgoci? A może całkiem coś innego? No i teraz jakie spodnie? Oczywiście ciuchy "obcisłe" Proszę o pomoc

z tych dwóch, które podałeś to gorąco polecam tą drugą kuszulkę

sam od niej zaczynałem (dokładnie ten sam model ;) i do dziś czasem używam - moim zdaniem rewelacja

jeśli naprawdę dużo i intensywnie jeździsz to polecam też te KOSZULKI

są trochę droższe ale i materiał o wiele lepszy a jeśli faktycznie masz okazję podjechać osobiście to u nich na miejscu

możesz trafić promocyjne ceny (z końcówek) - ja tak zawsze robię a i BLUZY trafisz

a jeśli chodzi o spodenki to oczywiście tylko z wkładką i na szelkach - spróbuj któreś z tych SPODENEK

możesz też pomyśleć nad POTÓWKĄ

ja taką zakładam zawsze pod bluzę albo pod koszulkę - i zimą i latem - najważniejsze to utrzymanie stałej temperatury

pozdrawiam,

Polecę podobnie jak ACextreme, super hiper koszulki za stówę sobie odpuść. Skup się na spodniach, czy na pewno muszą być długie nogawki? Napisałeś że jeździsz cały rok a potem że ciuchy mają być od kwietnia do jesieni. Proponuję Ci

0. minimum jedna górna warstwa bielizny sportowej

1. mimimum jedna koszulka rowerowa

2. jedna koszulka obcisła z długim rękawem, cienka

3. jedna koszulka obcisła z długim rękawem, ocieplana

wszystko powyżej brałbym raczej tańsze

2. spodenki krótkie obcisłe z wkładką lub szorty, tutaj władowałbym większość kasy.

Piszę to wszystko mając doświadczenie z w/w rzeczami. W zależności od warunków zawsze coś się wymodzi z tego zestawu. Dodatkowo nieraz przydaje się cienka kurteczka jako ochrona przed wiatrem i długie spodnie gdy w marcu jak w garncu a kwiecień plecień...

Jeszcze podpowiedź odnośnie długich spodni, kupiłem lidlowe spodnie do biegania, obcisłe. Gdy potrzeba zakładam krótkie z wkładką i na nie te długie. W takim zestawie wkładka jest i ciepło w nogi a cena dużo niższa niż przy zakupie dwóch par spodni stricte rowerowych.

Witam, jednak stwierdziłem ze do kwoty 350zł (już mam mentlik ;d) trzeba kupić koszulkę rowerową "obcisłą", ponieważ się bardzo pocę. Zależy mi, żeby koszulka dobrze odprowadzała pot(Coolmax?). Na to jak będzie chłodniej założę jakąś wiatrówkę i będzie dobrze. Spodenki zdecydowałem, że kupie krótkie. Raczej na szelkach, żeby się nie zsuwały. Z wkładką. Resztę ciuchów czyli bluza itp. będę kompletował po wakacjach. Myślę ze za 350zł kupię już w miarę przyzwoite ciuchy :) Proszę o pomoc w wyborze (dobrze by było jakby te ciuchy były z tego samego sklepu-jeden koszt wysyłki). Przepraszam za te moje nie zdecydowanie ale po waszych dobrych opiniach wziąłem pod uwagę inne rzeczy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...