Skocz do zawartości

[rower] lapierre vs specialized

witex81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie da się porównać tych rowerów, z prostego powodu - mają zupełnie inną geometrię ram, więc udaj się do sklepu i przymierz która pozycja na rowerze będzie optymalna ;)

Napisano

Nie da się porównać tych rowerów, z prostego powodu - mają zupełnie inną geometrię ram, więc udaj się do sklepu i przymierz która pozycja na rowerze będzie optymalna ;)

dzieki za opinie.

Twoja odpowiedz pokazuje jakim jestem laikiem w temacie. od 12 lat jezdze wheelerem którym niestety w teren nie da sie w jechac.

pomijając wygode i upodobania, czy te rowery warte sa swojej ceny? czy firma komponenty sa ok.

nie zmieniam rowerów i komponentów zbyt czesto więc bedzie musial mi służyć kilka lat.

Napisano

Nie wiem, dla jednego liczy się marka, dla innego osprzęt, Lapierre ma lepszy amortyzator - powietrzny, niestety ma bardzo krótką ramę - typowo rekreacyjną.

Też jeździłem crossem w terenie , nie było tak źle, ale gdybym zamienił go na Lapierre nie było by lepiej ;)

Lapierre ma napęd 30-to biegwy jednak taki napęd wymaga szczególnie starannej regulacji, i jet bardziej podatny na bud.

Spec lepiej sprawdzi się w terenie, ale amor sprężynowy nie da się tak ładnie dopasować do wagi rowerzysty jak powietrzny, w dodatku jest cięższy.

Spec ma osprzęt klasy Deore, więc o grupę niżej niż Lapierre, choć w terenie może okazać się mniej zawodny.

Reasumując Lapierre dobrze wyposażony, ale słaby w "prawdziwym" terenie .

A może Merida :

http://allegro.pl/rower-merida-matts-hfs-xc-1000-d-i1555257401.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...