KeenJow Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Mam dylemat jak w temacie... Dane wejściowe : Koszt ze złożeniem do 600zł Hamulce V-ki Waga bajkera+rower : 90-95kg Zastosowanie : Szutrówki, lekkie XC, okazjonalnie maraton wielkopolska Preferowane parametry : wytrzymałe, lekkie, sztywne bocznie, czarny kolor, piasty na łożyskach maszynowych I tu mam dylemat : 1. Mavic Crossride - cena ok. 600zł, waga : 1760 gr 2. Składane : Novatec przód 751SB 32H, tył 802SB 32H + CN Spoke 64 2-1.8-2 x 5,71gr + obręcze Mavic 317 32H - 440gr = cena bez zaplotu : ok.560zł, waga : ok.1860gr Gotowe kuszą waga i wyglądem, a składane modułowej budowie, być może większą wytrzymałością i możliwością łatwiejszej naprawy. Może macie inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 crosride raczej waza wiecej niz ty napisałeś cn spoke niby mmiałem ze 3,5 miesiaca w rowerze ale poprostu takie były w rowerze nic sie nie działo ale sam bym ich sobie nie włozył do koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KeenJow Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 crosride raczej waza wiecej niz ty napisałeś Wzoruje się na wadze podawanej w aukcjach i sklepach... cn spoke niby mmiałem ze 3,5 miesiaca w rowerze ale poprostu takie były w rowerze nic sie nie działo ale sam bym ich sobie nie włozył do koła Brzydkie, czy sprawiały wrażenie byle jakich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Nowy model Crossride pod V rzeczywiście waży mniej niż poprzednie. Szprychy Cn są dobre, na pewno nie gorsze niż DT czy Sapim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 tak to powiedz czemu jak ludzie plota koła to w wiekszosci wybieraja szprychy sapim czy dt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Nie wiem dlaczego tak wybierają - może nie wiedzą, że istnieje trochę tańsza i lżejsza alternatywa? Może są skłonni dopłacić za znaczek na główce szprychy? Może wszyscy wokół mają, to głupio mieć coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.