sPiDy Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Pracując na serwisie rowerowym zauważyłem że coraz więcej osób przychodzi wymieniać dętki... Dziś jadąc do pracy bikiem trafiłem na wkręta i dętka do wymiany, co robi wkręt na ścieżce rowerowej??? może to zemsta przechodniów na rowerzystach. Często klienci opowiadają że widzą rozsypane gwoździe i pobite butelki celowo na ścieżkach rowerowych. Pewnie nie ma na to żadnego przepisu w kodeksie karnym ... a producenci dętek tylko zacierają ręce Co wam zdarzyło się wyciągać z opony ? Też zauważyliście podobny problem w waszym mieście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 w Gdańsku na szczęście takich akcji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ludzka głupota albo sprytny plan panów serwisantów W mojej okolicy ściezek nie ma to sie nie wypowiem ale wszedzie pełno szkła ... no na wkręty jeszcze nie trafiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Dwa razy szkło z butelki bo piwie (zielone szkoło) i raz gwóźdź ok 4cm długości. Nie trudno trafić we wrocławiu na pobite butelki i małe cząstki szkieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 No ale "mistrzom klatki schodowej" sprawia radość bicie butelek na ścieżce i drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 A mnie wybiła się pinezka wielkości paznokcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Akurat ten problem dotyczy nie tylko ścieżek, ale chyba większości terenów typu boiska (szczególnie te betonowe i przylegające do szkół/osiedli), place zabaw itp. Neandertalczycy są wszędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Zwykła hołota i tyle.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekf500 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 U mnie w Zielonej na szczęście na nic takiego się nie natknąłem choć mamy sporo ścieżek rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 U mnie w Zielonej na szczęście na nic takiego się nie natknąłem choć mamy sporo ścieżek rowerowych Może dobrze mijasz a wkręt czaii się wszędzie hehehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Jak kumpel się nadział na dość spory gwóźdź w środku lasu to mnie już nic nie zdziwi W mieście wiadomo - sporo ludzi to zawsze ktoś coś od siebie doda - czy to specjalnie, czy to dziadkowi wypadną gwoździe z torebki w drodze powrotnej ze sklepu Jeśli to jest zemsta przechodniów to w sumie jej nie rozumiem - jest to wreszcie ścieżka rowerowa, jakby rowerzyści szaleli na jakimiś zatłoczonym chodniku to ok, ale tak naprawdę prędzej na to można się nadziać nogą, a wtedy jej tak łatwo nie załatamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 w Gdańsku na szczęście takich akcji nie ma. No dokładnie. W 3mieście na ścieżkach jest wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Istnieje w ogóle jakaś kara za celowe np. sypanie gwoździ na drogę czy stawianie przeszkód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Sypanie gwoździ chyba można uznać na śmiecenie, a stawianie przeszkód za blokowanie ruchu, ale jak wlepiać takie mandaty, co 100 metrów policjantów w krzakach ustawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 W zeszlym sezonie Na swiezo budowanym zamknietym odcinku S8 - Gwozdz 8cm wbity w poprzek Na chodniku - 12cm gwozdz wbity na sztorc, wszystko na kojaku 1.3 Kwestia szczescia, poza tym 0 innych rodzajow przebic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 potłuczone butle to kłopot nie tylko na ścieżkach, zdarza się pociąć kapcie w parku bądź w lesie(ostatnio na Kabatach miałem taki temat, w zeszłym roku w Zalesiu). Znajomy mieszka na Ursynowie i jadąc ścieżką trafił na położony ładnie blok betonu(metro Służew, naprzeciw Landa), trochę się poobijał a koło do wymiany, prawie pewne że jakiś mózg położył to specjalnie, miejsce słabo oświetlone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalW1994 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 W Tarnowie na gwoździe jeszcze nie trafiłem, na butelki owszem - dosyć często. Atrakcje większego kalibru zapewnia służba drogowa, która to zostawia na ścieżkach metalowe "pieńki" po znakach, przystankach itd. Potrafi toto sterczeć na 5 cm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Prawda. Szkła na ścieżkach rowerowych są bardzo częste. Jak zaczynałem dojeżdżać do pracy rowerem jechałem na początku wzorowo, po ścieżkach - 3 pany w ciągu miesiąca szybko mnie od tego odwiodły. Ścieżki w okolicach punktów gdzie można kupić piwo to pułapka. Zacząłem jeździć ulicami, mając w d... ścieżki. Średnia laczków spadła z trzech na miesiąc spadła do jednej na trzy miesiące . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raBarbarKa Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 No dokładnie. W 3mieście na ścieżkach jest wszystko OK. Najwyraźniej coś się zmieniło. Dzisiejsza wycieczka do Brzeźna (ścieżką rowerową) zakończona czterema pinezkami w przednim kole i dwoma w tylnym w jednym rowerze i jedną pinezką w drugim rowerze. Piękne pinezki - nowiusieńkie, błyszczące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Sypanie gwoździ chyba można uznać na śmiecenie, a stawianie przeszkód za blokowanie ruchu, ale jak wlepiać takie mandaty, co 100 metrów policjantów w krzakach ustawiać? Może celowe powodowanie zagrożenia w ruchu drogowym (tylko czy ścieżka rowerowa to "ruch drogowy"?) albo celowe powodowanie zagrożenia zdrowia i życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Najwyraźniej coś się zmieniło. Dzisiejsza wycieczka do Brzeźna (ścieżką rowerową) zakończona czterema pinezkami w przednim kole i dwoma w tylnym w jednym rowerze i jedną pinezką w drugim rowerze. Piękne pinezki - nowiusieńkie, błyszczące... Pojedyncza obserwacja jest raczej nieistotna statystycznie... Może celowe powodowanie zagrożenia w ruchu drogowym (tylko czy ścieżka rowerowa to "ruch drogowy"?) albo celowe powodowanie zagrożenia zdrowia i życia Jak najbardziej ruch drogowy. Sposobów na wystawienie mandatu jest wiele, ale złapanie na gorącym uczynku raczej bardzo mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Niestety w mojej mieścinie nie ma zbytnio dróg rowerowych, chociaż jest w budowie jedna, ale już na początku ma odemnie ocenę 1 ze względu na "naturalne" przeszkody jakimi są hydranty ... W ogóle kto to widział robić ścieżkę którą przecina a to słupek, a to hydrant. Na chodnikach nie raz mogę zauważyć szkło wszelkiej maści, kiedyś nawet 2l słoik leżał rozwalony. Czego to ludzie nie wymyślą. Poza tym obyło się baz wyjmowania metali i szkieł z opon drutowanych i wcześniej z normalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Proszę nie mówcie mi że ten kraj już tak zszedł na psy że ludzie robią sobie na złość rozsypując takie rzeczy na ścieżkach. Niedługo na maratonach będzie trzeba wozić trzy zapasy bo zaczną na rundach rozbiegowych i ostatnich metrach przed finiszem rozrzucać takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 U mnie w garażu podziemnym ktoś podkłada wkręty pod koła samochodów (w tym roku wulkanizatora już 3 razy odwiedzałem), więc czemu miałby się nie trafić idiota który rozsypie je na ścieżce? Niestety, źle z nami rodacy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iowa74 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Niestety bezmuzgi/debile są wszędzie . U mnie na gwożdzie/wkręty, jakieś kłody itp to jeszcze nie trafiłem. Za to szkłaa od groma. Najwięcej po łykendzie, "młodzież" z dyskotek wracająca ma zabawę, wtedy i kosze na śmieci co najmniej poobijane, lub zniszczone, a zdarzały się i podpalone. Już nie wiem jak ten debilizm leczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.