crashbash1 Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Rama: Accent El Nino 2011 Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air Kierownica: Crank Brothers Cobalt 2 Mostek: Ritchey Comp 90mm Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip Barendy: Dartmoor Stery: Półzintegrowane Podkładki: Accent, karbonowe, 3cm Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel Sztyca: Accent SP-408 400mm Zacisk: Paco 34,9mm Korby: Shimano SLX FC-M660 ze śrubami A2Z Suport: Aerozine Przerzutka przód: Shimano SLX FD-M660 Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662 SGS Shadow Kaseta: Shimano SLX 11-32 Łańcuch: Shimano XT HG-93 Manetki: Shimano SLX SL-M660 Pedały: Wellgo C17 Koło przód: Obręcz: Mavic Crossride Szprychy: Mavic Piasta: Mavic Crossride Zacisk: Dartmoor Bolt-On Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Schwalbe XX Light Koło tył: Obręcz: Mavic Crossride Szprychy: Mavic Piasta: Mavic Crossride Zacisk: Dartmoor Bolt-On Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Schwalbe XX Light Hamulec przód: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm Zacisk: Shimano Deore BR-M596 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90 Klamka: Shimano Deore BL-M596 Hamulec tył: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm Zacisk: Shimano Deore BR-M596 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90 Klamka: Shimano Deore BL-M596
crashbash1 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Napisano 28 Czerwca 2012 Nie mam pojęcia jak ta rama będzie się sprawować pod ciężkim użytkownikiem. Sam ważę 75kg, więc nie ma żadnego problemu. Niestety nie mam jakichkolwiek testów, bo kupując tę ramę zbytnio mnie to nie interesowało . Z ramy jestem bardzo zadowolony, biorąc oczywiście pod uwagę cenę nowej, tylko lakier mógłby być lepszej jakości.
PKDeath Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Do sraczkowatego koloru trudno dobrać kolory innych komponentów. I tu wychodzi różnica Nie dobieram części pod względem koloru, tylko funkcjonalności Pytalem o ważenie poszczególnych części, bo chciałem się zorientować ile waży Twoja rama. Moja przy 19" waży 2070g i wydaje mi się, że to jakiś ciężki egzemplarz. @alexracing Rama jest dość pancerna o ile ją wykorzystujesz do tego, do czego ją stworzono Do jazdy XCM. Moja ma przejechane przeszło 20k km, w górach, maratonach, zawodach i nie wiem gdzie jeszcze (jestem drugim właścicielem) i nie pęka Ale nie skacze na niej. Jedyne co leci to lakier, ale... szlachetniej wygląda
crashbash1 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Napisano 30 Czerwca 2012 Wydaje mi się, że mimo dopasowania kolorystycznego, rower nie utracił zbytnio funkcjonalności. Jeżeli można łączyć przyjemne z pożytecznym, to czemu nie? Jednak nie można zaprzeczyć temu, że były to pieniądze wydane na... w sumie nic, biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie funkcjonalność.
crashbash1 Napisano 22 Października 2012 Autor Napisano 22 Października 2012 Sezon zakończony. Dla tych którzy myślą, że rower tylko stoi to mam ciekawą informację - przez rok kalendarzowy przejechałem 1032km. Brak czasu i inne ciekawsze rzeczy uniemożliwiły zrobienie większego przebiegu.
crashbash1 Napisano 6 Marca 2013 Autor Napisano 6 Marca 2013 Rower został sprzedany. Teraz będzie cieszył innego właściciela.
Pytanie
crashbash1
Rama: Accent El Nino 2011
Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air
Kierownica: Crank Brothers Cobalt 2
Mostek: Ritchey Comp 90mm
Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip
Barendy: Dartmoor
Stery: Półzintegrowane
Podkładki: Accent, karbonowe, 3cm
Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel
Sztyca: Accent SP-408 400mm
Zacisk: Paco 34,9mm
Korby: Shimano SLX FC-M660 ze śrubami A2Z
Suport: Aerozine
Przerzutka przód: Shimano SLX FD-M660
Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662 SGS Shadow
Kaseta: Shimano SLX 11-32
Łańcuch: Shimano XT HG-93
Manetki: Shimano SLX SL-M660
Pedały: Wellgo C17
Koło przód:
Obręcz: Mavic Crossride
Szprychy: Mavic
Piasta: Mavic Crossride
Zacisk: Dartmoor Bolt-On
Opona: Maxxis High Roller 2,10
Dętka: Schwalbe XX Light
Koło tył:
Obręcz: Mavic Crossride
Szprychy: Mavic
Piasta: Mavic Crossride
Zacisk: Dartmoor Bolt-On
Opona: Maxxis High Roller 2,10
Dętka: Schwalbe XX Light
Hamulec przód:
Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm
Zacisk: Shimano Deore BR-M596
Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90
Klamka: Shimano Deore BL-M596
Hamulec tył:
Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm
Zacisk: Shimano Deore BR-M596
Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90
Klamka: Shimano Deore BL-M596
105 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.