crashbash1 Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Rama: Accent El Nino 2011 Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air Kierownica: Crank Brothers Cobalt 2 Mostek: Ritchey Comp 90mm Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip Barendy: Dartmoor Stery: Półzintegrowane Podkładki: Accent, karbonowe, 3cm Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel Sztyca: Accent SP-408 400mm Zacisk: Paco 34,9mm Korby: Shimano SLX FC-M660 ze śrubami A2Z Suport: Aerozine Przerzutka przód: Shimano SLX FD-M660 Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662 SGS Shadow Kaseta: Shimano SLX 11-32 Łańcuch: Shimano XT HG-93 Manetki: Shimano SLX SL-M660 Pedały: Wellgo C17 Koło przód: Obręcz: Mavic Crossride Szprychy: Mavic Piasta: Mavic Crossride Zacisk: Dartmoor Bolt-On Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Schwalbe XX Light Koło tył: Obręcz: Mavic Crossride Szprychy: Mavic Piasta: Mavic Crossride Zacisk: Dartmoor Bolt-On Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Schwalbe XX Light Hamulec przód: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm Zacisk: Shimano Deore BR-M596 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90 Klamka: Shimano Deore BL-M596 Hamulec tył: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm Zacisk: Shimano Deore BR-M596 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90 Klamka: Shimano Deore BL-M596
stefan2810 Napisano 19 Października 2011 Napisano 19 Października 2011 A jak ma sie kolor kcnc (czerwony) do koloru śrubek od vincera (czerwone)? Czy odcienie są takie same czy jest spora róznica?
Piksel Napisano 19 Października 2011 Napisano 19 Października 2011 Wydaje mi się, że te z vicera są ciemniejsze, ale nie porównywałem ich na żywo.
dejtrejder Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Rowerek śliczny, dopieszczony. Jedna rzecz tylko uwiera: brak SPD. A rower bez SPD jest jak cnotka niewydymka Ma ładnie wyglądać na parkowych alejkach, walorów użytkowych nie ma żadnych Stary, twój rower to fura o dużych możliwościach, nie pozwól mu się marnować: zbieraj szybko kasę na 540-tki - chcę zobaczyć zdjęcia.
kadargo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Hmmm... co do tych SPD całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Ferrari bez klatki to nadal szybkie auto które można wykorzystać jak na to zasługuje.
dejtrejder Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Klatkę w ferrari możesz porównać do kasku na głowie rowerzysty. Brak SPD w rowerze to jakbyś do ferrari wsadził silnik od poloneza Bez SPD nie da się podjeżdżać pod górkę, nogi się ślizgają po ubłoconych, plastikowych pedałach - grozi kastracją i nie tylko Ale oczywiście masz rację, ferrari można jeździć po bułki do sklepu.
kadargo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Ja głównie śmigam w błocie i lasach. Nie mam problemu z podjazdami. Silnikiem jesteś Ty a nie SPD. I nic nie pisałem o bułkach tylko o wykorzystaniu jak należy, więc nie przekręcaj.
Peterp079 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Bez SPD nie da się podjeżdżać pod górkę, nogi się ślizgają po ubłoconych, plastikowych pedałach - grozi kastracją i nie tylko Ale oczywiście masz rację, ferrari można jeździć po bułki do sklepu. Przesadzasz trochę. Jeżdzę na platformach i nigdy nie zdarzyło mi się żebym nie mógł przez to podjechać pod górkę, lub inne katastrofy o jakich piszesz...
Cox Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 tak piszą osoby które nigdy nie jechały w spd to tak jakbyś zawsze sypał sól do herbaty a nagle ci ktoś dosypie cukru, i ty się pytasz "to tak można?"
kadargo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Nie ma to jak teorie z kosmosu. Skąd wiesz czy nigdy nie jeździłem w SPD? Wiesz czasami ludziom siadają kolana na starość albo po urazach... Ale Ty wiesz lepiej.
dejtrejder Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Przesadzasz trochę. Jeżdzę na platformach i nigdy nie zdarzyło mi się żebym nie mógł przez to podjechać pod górkę, lub inne katastrofy o jakich piszesz... Widzę, że kolega z tej samej miejscowości. Zapraszam więc na trening któregoś dnia po paśmie posłowickim. Pokażę ci taką górkę pod którą na pewno nie podjedziesz
Peterp079 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Biesak? Ta akurat podjadę. Ale to rozmowa nie na tutaj bo smiecimy watek.
crashbash1 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 SPD prawdopodobnie się pojawią, ale to dopiero może w połowie roku. Pedały nie są problemem, ale porządne buty są drogie. W przyszłym tygodniu rower dostanie nową kasetę SLX 11-32, łańcuch HG93 oraz końcówki linek w kolorze czerwonym Jagwire. Powoli zaczyna robić się ładna pogoda, więc może uda się trochę pojeździć po ponad 5 miesiącach przerwy.
Niedzwiedz1 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Bez SPD nie da się podjeżdżać pod górkę, nogi się ślizgają po ubłoconych, plastikowych pedałach - grozi kastracją i nie tylko Nie ma to jak porównywać SPD - sprzęt z założenia profesjonalny, dla sportowców i ambitnych amatorów - z drugim biegunem czyli plastikowymi pedałami montowanymi w roweruch dziecięcych i najbardziej padliwych makrokeszach Ale oczywiście co do zasady się zgadzam. Taki rower bez spd to tylko jeśli są dla nich przeciwwskazania lekarskie, albo jest to stan przejściowy.
daras963 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Co do spd to ciężko porównywać je z jakimikolwiek platformami jeśli chodzi o podjazdy, to właśnie dzięki temu, że jest się niejako przypiętym do korby uzyskuje się większą moc w trakcie obrotu korbą (zakładając, że dana osoba ma choć minimum techniki, bo i mając spd można 'deptać po pedałach') co do przyczepności platformy mają piny które sprawiają, iż rzeczywiście but się na nich nie ślizga lecz zależy to od warunków i terenu w jakim się jedzie. Przy zdrowych kolanach spd to bardzo dobry wybór.
crashbash1 Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 Przyszła kaseta SLX, łańcuch HG-93 i końcówki linek. Jak będzie ładna pogoda, to zrobię nowe zdjęcia. http://img855.imageshack.us/img855/852/dsc0000014f.jpg
maciej83 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 dzięki za ten wątek za twoim przykładem też złożę rower dla siebie na tej ramie:D
crashbash1 Napisano 7 Marca 2012 Autor Napisano 7 Marca 2012 Update zdjęć z nowymi częściami - kasetą i łańcuchem. Rama: Accent El Nino 2011 Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air Kierownica: Crank Brothers Cobalt 2 Mostek: Ritchey Comp 90mm Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip Barendy: Dartmoor Stery: Półzintegrowane Podkładki: Accent, karbonowe, 3cm Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel Sztyca: Accent SP-408 400mm Zacisk: Paco 34,9mm Korby: Shimano SLX FC-M660 ze śrubami A2Z suport: Token TK877EX Przerzutka przód: Shimano SLX FD-M660 Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662 SGS Shadow Kaseta: Shimano SLX 11-32 Łańcuch: Shimano HG-93 Manetki: Shimano SL-M660 SLX Pedały: Octane One Static Pro Koło przód: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: NS Roller Pro Zacisk: Dartmoor Bolt-On Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Koło tył: Obręcz: Dartmoor Fortress Szprychy: DT Swiss Piasta: Novatec D042 SB Zacisk: Dartmoor Bolt-On Opona: Maxxis High Roller 2,10 Dętka: Maxxis Hamulec przód: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm Zacisk: Shimano Deore BR-M596 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90 Klamka: Shimano Deore BL-M596 Hamulec tył: Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm Zacisk: Shimano Deore BR-M596 Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90 Klamka: Shimano Deore BL-M596
soviec Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Gratulacje za taką ładną, wręcz piękną maszynkę. Niestety, jest to głebokie moje marzenie, może kiedyś za kilkanaście lat ; / Ten czerwony to świetny.
crashbash1 Napisano 9 Marca 2012 Autor Napisano 9 Marca 2012 Każdy od czegoś zaczynał. To jedna z baaardzo początkowych wersji mojego roweru. Przetrwało tylko tylne koło i przednia piasta.
soviec Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Ten mostek i kierownica, to całkiem nie w moim typie.
Marcinosssss Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Witam . Kolego tylko pogratulowac Tobie tego roweru i zapału w zmianach- ulepszaniu .Z estetycznego punktu widzenia be za zutu. Nie chce byc nie uprzejmy ale czy to jakis sposób na wydawanie pieniędzy? Sądząc po stanie technicznym roweru i poszczególnych elementach wygląda jak byś nim przejechał zaledwie kilka km. Po co wstawiać wyczynowe elementy skoro nie korzystasz z nich ?? Chciał bym jedynie wiedzieć co tobą powoduje??
crashbash1 Napisano 11 Marca 2012 Autor Napisano 11 Marca 2012 Nie przejeżdżam rocznie dużo kilometrów, bo może jakieś 1500. Jednak jak się za coś biorę, to porządnie. Nie ma dla mnie nic bardziej wkurzającego niż nie działający odpowiednio sprzęt. Dla kogoś może to być dziwne, ale skoro mnie stać, to nie będę sobię odmawiał. Trzeba korzystać póki można.
tomekvolvo240 Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Nie przejeżdżam rocznie dużo kilometrów, bo może jakieś 1500. Jednak jak się za coś biorę, to porządnie. Nie ma dla mnie nic bardziej wkurzającego niż nie działający odpowiednio sprzęt. Dla kogoś może to być dziwne, ale skoro mnie stać, to nie będę sobię odmawiał. Trzeba korzystać póki można. 'crashbash1 to może jakiś wspólny wypad...zaczynałem od El Norte wiec raczej mogę zawitac w klubie Accenta
crashbash1 Napisano 11 Marca 2012 Autor Napisano 11 Marca 2012 Dlaczego nie, ale dopiero gdy zrobi się cieplej. Na razie kręcę się dookoła domu i po okolicznych terenach, bo póki co nadal jest zimno.
Marcinosssss Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Hmmm dzisiaj w Gdańsku jest cieplutko Sam wlasnie w tej chwili wybieram się na przejażdzke i test nowego amora. Pewnie wpadne na "doline radości" Jak na pierwszy wypad i to po ciemku może być ciekawie Pozdrawiam "sąsiada" I jeszcze jedno Czerwone o ile są lub ewentualnie czarne szprychy... Co Kolega o tym myśli??
Pytanie
crashbash1
Rama: Accent El Nino 2011
Widelec: Rock Shox Tora 318 Solo Air
Kierownica: Crank Brothers Cobalt 2
Mostek: Ritchey Comp 90mm
Gripy: Ritchey WCS Ergo Locking Grip
Barendy: Dartmoor
Stery: Półzintegrowane
Podkładki: Accent, karbonowe, 3cm
Siodło: Selle Italia X0 Genuine Gel
Sztyca: Accent SP-408 400mm
Zacisk: Paco 34,9mm
Korby: Shimano SLX FC-M660 ze śrubami A2Z
Suport: Aerozine
Przerzutka przód: Shimano SLX FD-M660
Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662 SGS Shadow
Kaseta: Shimano SLX 11-32
Łańcuch: Shimano XT HG-93
Manetki: Shimano SLX SL-M660
Pedały: Wellgo C17
Koło przód:
Obręcz: Mavic Crossride
Szprychy: Mavic
Piasta: Mavic Crossride
Zacisk: Dartmoor Bolt-On
Opona: Maxxis High Roller 2,10
Dętka: Schwalbe XX Light
Koło tył:
Obręcz: Mavic Crossride
Szprychy: Mavic
Piasta: Mavic Crossride
Zacisk: Dartmoor Bolt-On
Opona: Maxxis High Roller 2,10
Dętka: Schwalbe XX Light
Hamulec przód:
Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 180mm
Zacisk: Shimano Deore BR-M596
Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90
Klamka: Shimano Deore BL-M596
Hamulec tył:
Tarcza: Shimano Deore XT RT-76 160mm
Zacisk: Shimano Deore BR-M596
Przewód hamulcowy: Shimano SM-BH90
Klamka: Shimano Deore BL-M596
105 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.