PIOK Napisano 3 Grudnia 2005 Napisano 3 Grudnia 2005 Witam:)!! Ostatnio po wielu niepowodzeniach udało mi się zakupić SPD'ki . Teraz potrzeba mi już tylko butów ... Pod uwagę biorę modele: - Sidi MTB Bullet - Diadora Cosmo - NorthWave Hydrogen Co radzicie?? Bo na butach to ja się zupełnie nie znam :/ pozdrawiam
Rafaello Napisano 3 Grudnia 2005 Napisano 3 Grudnia 2005 Przymierz, porównaj i wybierz te najwygodniejsze, najsztywniejsze i najlepiej trzymajace stopę. Wszystkie trzy marki robią buty zblizonej jakości więc sama marką bym się nie sugerował. Rafaello
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Grudnia 2005 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2005 Sam diadory na nogach nie mialem jednak ilośc negatywnych opinii mnie skutecznie od nich odstrasza(puszczające rzepy, rozpadające się podeszwy) obecnie mam sidi i zero problemów z nimi, to samo wspominał Alvaren o swoich sidi o ile dobrze pamiętam właśnie bullet'ach po 3 latach wszystko ok - więc polecam buty tego producenta :wink: Co do NW to wg mnie dobre buty w dobrej cenie
PIOK Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Napisano 4 Grudnia 2005 hmmm szczerze to znajomy jexdzi na diadorach scorpione i mówi że są świetne.. po bodajze 2 latach ciągłego jeżdżenia na maratonach trzymaja się swietnie natomiast w sidi po sezonie trzeba zmieniać "bieżnik" podeszwy bo się strasnzie łatwo ściera...:/
skrzynia Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 Hmm, u mnie w sidi po sezonie bieżnik jest w stanie bdb...
Gość BikerFG Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 SiDi, mam buciki tej firmy i daja rade dzisiaj w chlapie i topniejacym smiegu tez sie spisaly, czasami mozna tez sie w nich powspinac tam gdzie sie nie da rady podjechac
szakq Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 Bo na butach to ja się zupełnie nie znam :/ no to moze dodasz do rozwazan cos z shimano?Sam mam od poczatku tego roku model 120 i nie moge narzekac na nie.Jedynie kolce moglyby miec...ale moze stac Cie na wyzszy model z kolcami i klamra juz,w koncu sa wyprzedaze teraz :-D
PIOK Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Napisano 4 Grudnia 2005 nie, butów Shimano nie chcę:/ bo jedyny model który by mnie w pełni zadawalał to ten za prawie 6 baniek a tyle nie mam :/
Rafaello Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 nie, butów Shimano nie chcę:/ bo jedyny model który by mnie w pełni zadawalał to ten za prawie 6 baniek a tyle nie mam :/ Model 225 jest przecież teraz do kupienia za trochę ponad 4 stówki więc róznica jest spora. Rafaello
PIOK Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Napisano 4 Grudnia 2005 ale wez pod uwagę że inne modele kosztują 4 stówki bez przecen... więc różnica jest spora :mrgreen:
Rafaello Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 ale wez pod uwagę że inne modele kosztują 4 stówki bez przecen... więc różnica jest spora :mrgreen: Bez przesady, mówimy w końcu o butach zupełnie innej klasy. Porównaj sobie ceny Sidi Eagle, Northwave'a Shield czy też Diadory Scorpione Carbon - to są buty porównywalne z modelem SH-M225 (sztywność, dokładność wykonania, materiały i systemy zapięcia) Rafaello
naiLo Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 a co myslicie o butach scott'a ? moj znajmy ma i chwali bardzo... nie widzialiscie moze jakichs w sklepie internetowym? albo na jakiejsc stronce? prosze linka..
Rafaello Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 Widziałem je jedynie na allegro, chyba sprzedaje je jakiś koleś ze sklepu rowerowego ale ma tylko pojedyńcze rozmiary. Butki całkiem fajne ale pamietam że w niemieckich testach wypadały zawsze słabiutko w porównaniu do innych marek, głównie pod kątem trzymania stopy i pięty. Ja zastanowiłbym się jeszcze nad butami Lake'a - w końcu kilka milonów Słowaków i Czechów się mylić nie może, są to najpopularniejsze buty za naszą południową granicą :-) Rafaello
szakq Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 a co myslicie o butach scott'a ? moj znajmy ma i chwali bardzo... nie widzialiscie moze jakichs w sklepie internetowym? albo na jakiejsc stronce? prosze linka.. jestes z Krakowa a SCOTTy mieli na zwierzynieckiej,sprawdzales tam?nazwy sklepu nie pamietam idac od Jubilatu po prawej stronie jakies 200metrow od skrzyzowania
PIOK Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Napisano 4 Grudnia 2005 ja też widziałem buty scott'a w tym sklepie... hmm zastanawiam się jeszcze nad Pearl Izumi.. wiecie coś o tej firmie?? ale chyba raczej mają dosyć drogi sprzęt
fryta Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 Posiadam Pearl Izumi - MTB GROOVE, ale one Ciebie nia zainteresują :wink: Specjalnie chciałem wiązane, powiedzmy turystyczne :-P Ale mogę powiedzieć o ich wykonaniu - są solidne, jeszcze nic się im nie stało, mają z pół roku (a u mnie buty firmowe potrafią rozwalić się już po takim okresie czasu)
PIOK Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Napisano 4 Grudnia 2005 szukam butków o bardziej sportowym charakterze... na rzepy (najlepiej 3) a klamara by była szczytem marzeń no ale niestety za ta cene nie da się kupic butów z mikroregulacją
Rafaello Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 W takim razie nie rozumiem dlaczego nie rozważysz Shimano. Buty sh-m180 dostaniesz już za 300-320zł. Jak dla mnie jeden z lepszych modeli w tej cenie i bardzo sztywny.No i masz świetny system zapinania. Za niecałe 30zł dokupisz kołki i masz naprawdę rewelacyjne butki.Jak dla mnie lepsze od Bulletów (równie sztywne jak Sidi ale lepsze zapięcie i trzymanie stopy) i Hydrogen'a . Rafaello
PIOK Napisano 4 Grudnia 2005 Autor Napisano 4 Grudnia 2005 hmm fakt to jest plus - mają mikroregulację....
Gość Anonymous Napisano 11 Grudnia 2005 Napisano 11 Grudnia 2005 sorry że się wcinam komuś w temat ale tematyka podobna i w ogóle... dobra przejde do żeczy chodzi mi o buty Diadora Aspide czy może ktoś je ma?? jak się sprawują, aha i jeszcze jedno gdie je można kupić po wmiare rozsądnych cenach(do 230zł) Na allegro są za ok 195zł ale nie ma numerów takie jakie by mnie interesowały (45-46) Jak by ktoś coś znalazł był bym wdzięczny:]
Kosmita Napisano 11 Grudnia 2005 Napisano 11 Grudnia 2005 Też się zastanawiałem jakie but kupić dla siebie w cenie 300-350zł. Nic nie pasowało. Przymierzałem SIDI, Pearl Izumi, SCOTT'y, North Wave'y... We wszystkich, albo pięta lekko latała, albo palec uciskał :cry: Przymierzyłem SHIMANO-120 (180 - nie ma u mnie w mieście). Wybrałem numer (dowiedziałem się, że jeśli 120'ski na mnie dobrze leżą, to i owe 180'tki będą pasować). Po wielu przymiarkach zdecydowałem się na SHIMANO 180 za 350zł u Arnika. - super wyglądają (każdy ma inne gusta) - mają klamrę z mikroregulacją (trzyma nogę lepiej niż same rzepy) - świetny stosunek ceny do jakości Wybrałem ten model, bo jest "tani" i solidny (tylko, żeby nie było, że 350zł, to mało :-P :wink:) do nich pedały SHIMANO PD-M540 i będę w niebie :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.