Skocz do zawartości

[amortyzator przód]Suntour XCR i anoda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie dotyczące Suntour'a XCR. Czy to normalne, że po ponad 100 km anoda z goleni już trochę się starła/ściera? Rowerem 30% byłem na polnych drogach, ścieżkach rowerowych, a 70% po drodze.

Napisano

Dokładnie tak, nie ma co się tym przejmować. U mnie tak wygląda anoda po 350 kmdsc01980c.jpg

Sorry za zdjęcie, robione na szybko komórką

Napisano

O anodę trzeba dbać. Moja po 1400 km nie wygląda nawet w połowie tak źle jak Epera. A lekko amor ze mną nie ma. No chyba, że to kwestia egzemplarza...

Napisano

Ciekawe jak dbać, może jeździć cały czas na zablokowanym? Moim zdaniem chodzi o egzemplarz.

Ja nie dbałem o anode i po 600km ani śladu, które by wskazywało na naturalne ścieranie. Może to egzemplarz, a może rocznik...mój to 2010.

Napisano

Mój chyba też 2010, a z kolei po 80 km już były srebrne prześwity. Jak widać wszystko od egzemplarza zależy.

Napisano

Moim zdaniem jeżeli nie usuwa się syfu z uszczelek, a same uszczelki pracują na sucho, to anoda zdzierać się będzie szybciej. Podatność pewnie zależy od egzemplarza, ale na pewno Brunox i czyste golenie spowalniają proces.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...