Gość MARECKI85 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Więc tak. Mam w rowerku hamulce V-brake ale chcę na przód założyć Disc. Muszę jednak rozebrać koło, zmienić piastę na DISC(wycentrować kółko), założyć tarczę, założyć zacisk i linkę. Teraz tylko czy taki zestaw może być: CLARKS CLIM8 PRZÓD DISC http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/42/35/56/1542355602 TEKTRO - Novela http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/64/73/96/1564739648 A na tył zmiana klocków na: KLS DualStop V-02 V-BRAKE http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/46/14/94/1546149417 a żałożyć chcę to wszystko do roweru: http://images.kellys-bicycles.com/bicycles/kellysbicycles2011/alpina/alpina_eco_M10_black_green_B1.jpg A to początek modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pewnie że może tylko szprychy też musisz wymienić.Poza tym wszystko będzie pasować(linka i pancerz też do wymiany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestia256 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Zgadzam sią z kolegom.. Wszystko powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamic Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 a przy okazji to spoko rowerek masz Tylko sprawdź, czy ci chińskiego bublu nie przysłali w paczce . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 no jak na razie to muszę oponę i dętkę wymienić bo dziś rozwaliłem jak po lesie śmigałem. Także jakies 50 zł w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Avid BB5 albo BB7, tyle, jeśli chodzi o mechaniki. Jeśli zaś myślisz o hydraulikach to możliwości jest tyle że 1001 baśni wysiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 zamawiam na allegro zacisk i tarczę na razie, za jakiś czas piastę i szprychy, a na koniec pancerz i linkę. Po maleńku, mój portfel jest baaardzo cienki. Teraz muszę zmienić oponkę i kupić tylne klocki hamulcowe (te co wyżej pokazałem). Trochę wydatków jest ale uważam że hamulce są w rowerze najważniejsze. A te co mam obecnie są OK, ale to nie to....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jak cienki??? Jutro wystawiam do sprzedaży prawie nowe avidy juicy 3,a że jakoś tak się ułożyło że mogę je sprzedać tanio(bez tarcz ale poza tym komplet z adapterami,box ze sklepu)może pomyslisz o takich.Wszędzie czytam że to najlepsze hample na pierwsze tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Wstrzymam się z kupnem wszystkiego tak kilka dni i poszukam jeszcze, a Ty pokaż jakieś foto tego sprzetu co masz. i czy da się do zamontować do IS 51mm ? bo nawet nie wiem czy są adapterki z pm. A słuchajcie, mam pytanie, te otwory w ramie z tyłu to do czego są ? raczej nie do tarczy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 na pewno nie do tarczy.Zdjęcia jutro,bo noc.Zresztą byle folder z avid j3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Na przekład bagażnik, błotnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jutro się rozejrzę na spokojnie po allegro jeszcze, poszukam na forum i skoczę z rana do sklepu żeby mieć pojęcie ile kosztują nowe graty. Jutro na bank kupię klocki nowe na tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 doszedłem do wniosku że na razie wstrzymam się z kupnem gratów, poczekam, dozbieram kaski i kupię coś lepszego. na razie muszę zainwestować w klocki do V - brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.