HILTI Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Kenda nie wzbudza we mnie zaufania - mam na "miejskich" kołach założone flame i niestety muszę stwierdzić, ze jest to drugorzędny producent. Odstaje jakością - w zadnej innej oponie nie musiałem nigdy obcinać wystających napisów ze względu, że mi obcierają o klocki hamulcowe. To takie deawoo w oponiarstwie a ja szukam szprzętu wysokiej jakości i godnego zaufania. Ecia widzę masz dośiwadczenie z oponkami Coś nei mogę znaleźć navigatora wśród obecnej oferty continental-a ... Czyżby ten sam los co traction? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Navigatory to oponki niskobudżetowe - jeden z najtańszych, jeśli nie wręcz najtańszy produkt Continentala . Na oficjalnej stronce Contiego nie figurują - chociaż nie ma się czego wstydzić, naprawdę bardzo udane oponki, zwłaszcza za tę cenę (na Allegro były swego czasu nówki kewlarowe za 35 zeta!). Zahacz Arnika: www.arnik.com.pl - on chyba jeszcze powinien je mieć. Najlepiej na GG ;-) . Pozdrówko z objaśnieniem :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Dzięki za adresik - chyba wezme od nich traction-y Dziwna sprawa ma się, że za 0.2 cala chce continrntal 16 pln dopłaty w survivalach :-( . Ale przynajmniej przesyłka 8 pln więc moze coś od nich wezme [ Dodano: 2005-12-15, 14:07 ] Wow - pojawiły się survivale pro na allegro za 51pln + przesyłka więc chyba warto w to wejść :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mugen Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 podłączę sie pod temat, co będzie lepsze: CONTINENTAL VERTICAL 2.3 http://bike-center.home.pl/product_info.php?products_id=101 czy Ritchey Z-max 2.3 http://allegro.pl/show_item.php?item=78858646 ewentualnie co innego do enduro, 2.3 , do 60zł, z nie dużymi oporami, wagą do 700g, no i nie za miękką mieszanką gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 2.3 i chcesz mieć nieduże opony? IMO wystarczyłoby 2.1 z porządnym bieżnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 ' date='26.12.2005, 22:48' post='140697']2.3 i chcesz mieć nieduże opony? IMO wystarczyłoby 2.1 z porządnym bieżnikiem. opony? opory, jak mniemam. no więc co do oporów, szukam czegoś z niedużymi, "proporcjonalnymi" oporami jak na oponę 2.3, a nie kloca do DH. Po za tym conti zawyża wymiar, ritchey podaje chyba rzeczywisty, więc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Ja mam i exploer pro i surival pro oraz mialem kendy cobra i pare innych:) dodatkowo jezdzilem u kumpla na Mythosach... Expoloer: plusy: fajna cena, niska waga, oponka dobrze sie sprawuje jako kierunkowa i napedowa, w blocie tez niezle daje rade.. minusy:zawsze mogla by byc tansza, srednio sie jezdzi po asfalcie, przy malym cisnieniu uczucie plywania... SURIVAL: plusy:oponka super trzyma sie w terenie przynajmniej jako napedowa, cena:) minusy: szybko sie zdziera u mnie po 200km bez gwaltownego hamowania itd. bylo widac juz niezle zdarcie, beznadziejna do jazdy na asflacie.. Kenda Cobraogolnie jak na swoją cene niezla opona ale wole expoloera od continentala:) A jeszcze troche o mythosach jezdzilem na nich u kumpla co prawda troche juz mialy za sobą ale co tam:) na podjazdach zdecydowanie gorzej od exploera natomiast na asfalcie opory toczenia calkiem calkiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Ja mam verticale i to w rzeczywistości 2.1 wiec możesz brać....oponka tylko w teren nie na szose bo trzeba troche sie na machać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Już kupiłem survival pro 2.3 na allegro:) zamiast 140 - 57 pln teraz tylko coś na przód i gotowe (+kaseta i dętki...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 ja kupilem na Allegro Survival Pro za 51 zl jedna (gdzie na crazysport.pl jedna kosztuje 138...) i jestem baaaaaaaardzo zadowolony. Lepiej trafic nie moglem za takie pieniadze !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Dodaj 6 pln na przesyłkę i dojdziesz do wniosku, że skorzystaliśmy z tej samej aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Driver Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Nie wpadlem na to bo korzystalem z przesylki za 14 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? Teraz szukać będę traction - widziałem cenę katalogową na poziomie 29 pln i za tyle to go chętnie wezmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Teraz jeżdżę na Conti Vertical z przodu i Survival Pro z tyłu - obie koło 2,35" - są niezłe na śnieg i teren - najlepiej choć trochę ubity - Survival w błocie i śniegu lubi uślizgiwać się na boki podczas hamowania i przyspieszania. W terenie grzązkim generalnie idzie z dużym oporem, po asfalcie toczy się zupełnie przywoicie - nawet zaskakująco lekko - wystarczy większe ciśnienie. Zwłaszcza a uwagi na promocje - polecałbym jednak. Z mniejszych rozmiarów i poza promocją jest już Escape Pro - lepszy zresztą od Explorera, ale chyba bardziej delikatny (miękki). Z innych, węższych opon polecałbym Schwalbe (Black jack lub Albert), Michelin (XL S albo XCR mud, ewentualnie XCR dry), bardzo dobre choć wąskie (1,8") są Panaracer Fire Mud - nie tylko na błoto. Jeśli opór nie przeraża, to polecam jeszcze Kendę Nevegal - ale uwaga, bo jej rozmiar 2,1 jest większy od Continentala 2,35 ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HILTI Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Wczoraj odebrałem oponkę z poczty. troche zastanawiają mnie cienkie ścianki i to, ze czasami są jakieś małe wybrzuszenia na oponie - mam nadzieje, że klocki nei poodpadają od niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 śmigam cały czas na Panaracer Firex xc pro nic dodać nic ująć nie ma zbyt dużych oporów toczenia waga terz jest znośna ale dla mnie opona musi być mocna nawet do XC bynajmiej lekką oponę mozna szybko przebić:/ wolę odchudzć rower na innych częśćiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.