sajder Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam chciałbym kupić od gościa ten rowerek http://allegro.pl/show_item.php?item=1557011947&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Bardzo proszę o pomoc. Ta ramka w żaden sposób nie przypomina ramy KTMa Race a nawet KTMa Sporta Czy tylko mi się tak wydaje czy to jakiś szwindel? A może zdjęcia są do dupy i to ta rama Bardzo proszę specjalistów o wypowiedzenie się Dziękuje i pozdrawiam Tomek
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Dlaczego nie przypomina, właśnie, że przypomina KTM Race, tyle, że jest w większym rozmiarze, a ramy z katalogu są pokazane w mniejszych rozmiarach.
sajder Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Napisano 15 Kwietnia 2011 Dlaczego nie przypomina, właśnie, że przypomina KTM Race, tyle, że jest w większym rozmiarze, a ramy z katalogu są pokazane w mniejszych rozmiarach. Ale proszę niech się wypowie ktoś doświadczony. NA zdjęciach w katalogu wyraźnie widać że spawy są inne w oryginalnych KTMach;)(inaczej ułożone) Nie wspominając o malowaniu które w ogóle nie przypomina rowerów serii race Może nie jestem specem od rowerów ale mam oczy i wyraźnie widzę różnice
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Nie wiem co widzisz w katalogu, ale chyba musisz udać się od doktora od wzroku. Wystarczy włączyć stronę : http://www.ktm-bikes.at/en/mountain/race/hardtail-alu/raceline_copy.php I widać, że : w obydwu tylny trójkąt jest typu monostay, haki tylnego koła są identyczne, hak przerzutki jest malowany w kolorze ramy i jest taki sam, główka ramy jest identyczna i kształty rur są takie same. Więc nie pisz bzdur A jedyne różnice wynikają z wielkości ramy w większej ramie główka jest wyższa więc rury nie stykają się ze sobą, tylne widełki też są dłuższe ponieważ dłuższa jest rura podsiodłowa, to dosyć oczywiste
marcin_ostrów Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Rulez , nie wiem czemu ale ten z Allegro przypomina mi bardziej http://www.ktm-bikes.at/en/mountain/sport/hardtail-alu/Ultrarace_copy.php czyli najwyższy model z serii sport. Rama z serii Race jest zdaje się jednak inna : spójrz na łączenie przy sztycy. M Heh , jednak nie do końca .....inne tylne haki . Taka jakaś mieszanka , niby Race , niby Sport . M
marcin_ostrów Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 No to teraz pojechaleś Najpewniej jakiś model z 2009/2010 , albo coś specyficznego na jakiś konkretny rynek . M
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 marcin_ostrówRama z serii Race jest zdaje się jednak inna : spójrz na łączenie przy sztycy. Jakie łączenie przy sztycy, chodzi Ci o dłuższy monostay ?, jest dłuższy ponieważ rama jest w większym rozmiarze i podsiodłówka jest dłuższa, już o tym pisałem, ile można powtarzać Żadna mieszanka ani model 2009/2010, a panom nie myślącym życzę szczęścia
Sol Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Niezależnie od podobieństw, nie widzę czegoś takiego jak Race Pro w katalogu KTM na 2011. Z wcześniejszych lat też nie kojarzę, a swego czasu mocno się nimi interesowałem. Proponuję wyjaśnić wątpliwości u źródła, czyli u polskiego dystrybutora albo samych Austriaków, i tyle.
sajder Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 Dla mnie to oszustwo> Współczuje przyszłemu właścicielowi. Bo rama to w 100% podróba. Osprzęt fajny ale rama to nie KTM. Aukcja zakończona, dobrze że nie wziąłem w niej udziału bo byłem w stanie dać większą sumę niż się skończyła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.