Skocz do zawartości

[Rower]Cube LTD Team czy to dobry wybór

pipiaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich.Jako ze mój Grisley mega 40 zmienił właściciela(oczywiście bez mojej wiedzy :angry2: )przymierzam się do zakupu nowego roweru.

Myślę o rowerze Cube LTD Team i chciał bym poznać wasze zdanie czy ktoś na nim jeździł jak się prowadzi.Jeżdżę głównie po lasach gdzie są dosyć mocne podjazdy i zjazdy szybkie i techniczne oraz szutrach.Zaznaczam że nie jestem zawodnikiem tylko zaawansowanym amatorem.Mój wzrost to 175cm. i waga 78kg. oraz regularna budowa ciała.Czy rama 18" w moim wypadku będzie odpowiednia czy lepiej poszukać 17".Tu jest link do konkretnego modelu.

http://allegro.pl/cube-ltd-team-white-metal-red-2010-kurier-gratis-i1540188772.html.

Proszę o opinie.Pozdrawiam.

Napisano

naprawde elegancki rowerek, i dobry gust, natomiast oczywiście wiadomo dobrze jest się przed kupnem przymiezyć do ramy jeśli nie ma takiej mozliwosci to trzeba sie kierowac jakims tokiem myslenia, w twoim przypadku widzę że chcesz ten rower używać do dość ostrej jazdy więc wtedy wybieramy mozliwie jak najmnięjszą rame do tego rodzaju wyczynu i przy twoich gabarytach minimalna bedzie 17'' przy czym nie znam pomiaru długosci twoich nóg po stronie wewnetrznej, jeśli było by to do niedzienych przejażdżek po umiarkowanie trudnym terenie to celował bym w 18''

Napisano

Jest wiele racji w tym, co powiedział Eloiasia. Moim zdaniem będziesz mógł poszaleć na tym bajku. Jestem 3 cm od ciebie wyższy, również ujeżdżałem Cuba (Acid 18''), a rower zachowywał się naprawdę przyzwoicie w terenie. Z uwagi dość krótką ramę zmieniłem ją na coś ciut większego. Jeśli chcesz się upewnić, co do słuszności wyboru konkretnego modelu ramy, polecam fit calculator .

Napisano

Owszem, byłoby wiele racji, gdybyśmy mówili o rowerze do AM/FR itp.

Ale to jest rower do XC, w dodatku już na stosunkowo krótkiej ramie, więc nie przesadzałbym z małymi rozmiarami, zwłaszcza że w grę mają wchodzić podjazdy.

Napisano

Jeszcze warto wziąć pod uwagę, że Cube ładuje do LTD długie mostki. Jeżeli więc pozycja na 18 sprawiałaby wrażenie rozwieszonej (w co wątpię), to sprawę załatwi krótszy mostek.

Krótszy mostek=lepsza kontrola na zjazdach, zwłaszcza w połączeniu z riserem.

Napisano

Wielkie dzięki za okazanie zainteresowania moim tematem i za rzeczowe opinie.Dzięki wam jeszcze bardziej się utwierdziłem że ten rower to dobry wybór.W przyszłym tygodniu jadę do Rzeszowa i może do Krakowa tak więc jeśli będzie na stanie to przymierze i jeśli wszystko będzie ok to zakupie.Mam jeszcze jedno pytanie,ile rowery Cube posiadają gwarancji,i czy osobno jest na osprzęt a osobno na ramę czy to jako całość.Pozdrawiam. :thumbsup:

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...