sivydym Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Speca mam 2min od domu to jak przestanie padać się wybiorę potestować Jeśli Speca masz blisko to ten sklep prawdopodobnie jest także w okolicy: http://allegro.pl/hit-mongoose-meteore-elite-wyprzedaz-40-i1549547353.html w rowerze i za 3k moze być Recon, poza tym masz lekką ramę 1500 gr, hamulce w miarę ok ( jednak lepsze niż podstawowy model ), osprzet XT/stary LX ( manetki np działają identycznie jak XT 760 ), rurki Eastona, wygodne siodło, lekkie opony - całość ok 11,5 kg. Wg mnie nic o lepszej ogólnej specyfikacji nie kupisz za 3k, a dodatkowo geometria pozwala zaliczać mniej otb podczas zjazdów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 MONGOOSE METEORE ELITE MODEL 2008Wersja dla Pań Czy jemu jest potrzebna wersja dla pań ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ale dałem ciała, aż się sam z siebie teraz śmieje Mów mi normalnie Wujek Dobra Rada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 W Decathlonie widziałem - Recon No to ładnie ; ) Rzeczywiście dobra opcja ten rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abieronskee Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 A co myślicie o Meridach Matts? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon5310 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam, też poszukuję podobnego roweru, ale w odróżnieniu od poprzedników planuję kupić osprzęt od 2500zł z amortyzatorem przednim dobrze pracującym przy 50 kg. ( najlepiej powietrznym). Pomóżcie mi wybrać rower z najlepszym stosunkiem cena/jakość do lekkiego i średniego XC z ramą "bardziej" sportową niż w Krossie Hexagonie V6.(przerzutki minimum Deore, hamulce hydrauliczne tarczowe) Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Przecież już wybrałeś - Kross A6 Niewątpliwie jest dużo bardziej sportowy niż Hexagon. abieronskee A co myślicie o Meridach Matts? Też może być, przejdź się do sklepu i poprzymierzaj do rowerów, ramy nie są takie same, na każdym inaczej się siedz, niewątpliwie do wypadów w góry , nawet okazjonalnych, lepszy jest rower z większym rozstawem kół i nieco łagodniejszym kątem główki ramy, co nie znaczy, że taki rower nie sprawdzi się na równinach - więc wszystko przed tobą, sklepy czekają. PS Coś niewiele droższego niż 3000 na niezłej ramie z amorem powietrznym i hamulcami disc : http://allegro.pl/merida-matts-tfs-xc-700-d-20010-od-merluk-i1552049195.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon5310 Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Przecież już wybrałeś - Kross A6 Niewątpliwie jest dużo bardziej sportowy niż Hexagon. Tak, wybrałem i jestem pewien na 90% że go kupię, ale chciałbym poznać inne propozycje, bo jak na razie dużo słyszałem o zawyżonych cenach. Mam nadzieję nie sprawiam Ci kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arttek Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 a czy rowery firmy Kona są aż tak złe, że nikt o nich nie pisze? pytam z ciekawości, bo myślałem, że robią porządny sprzęt (a jestem niedoświadczony, więc mogę się mylić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon5310 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Z tego co wiem Kross robi porządny osprzęt. Mi się bardzo podobają modele z 2011. Teraz podzespoły w jednym rowerze są generalnie z jednej firmy, a nie tak jak dawniej z kilku różnych. Moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie. Jeśli chodzi o A6 Disc to tylko model 2011 lub ewentualnie z 2009r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.