Skocz do zawartości

[do 3000zł] rower MTB/XC

Rekomendowane odpowiedzi

Speca mam 2min od domu to jak przestanie padać się wybiorę potestować :)

Jeśli Speca masz blisko to ten sklep prawdopodobnie jest także w okolicy:

http://allegro.pl/hit-mongoose-meteore-elite-wyprzedaz-40-i1549547353.html

w rowerze i za 3k moze być Recon, poza tym masz lekką ramę 1500 gr, hamulce w miarę ok ( jednak lepsze niż podstawowy model ), osprzet XT/stary LX ( manetki np działają identycznie jak XT 760 ), rurki Eastona, wygodne siodło, lekkie opony - całość ok 11,5 kg. Wg mnie nic o lepszej ogólnej specyfikacji nie kupisz za 3k, a dodatkowo geometria pozwala zaliczać mniej otb podczas zjazdów :)

Witam, też poszukuję podobnego roweru, ale w odróżnieniu od poprzedników planuję kupić osprzęt od 2500zł z amortyzatorem przednim dobrze pracującym przy 50 kg. :) ( najlepiej powietrznym). Pomóżcie mi wybrać rower z najlepszym stosunkiem cena/jakość do lekkiego i średniego XC z ramą "bardziej" sportową niż w Krossie Hexagonie V6.(przerzutki minimum Deore, hamulce hydrauliczne tarczowe) Z góry dziękuję za pomoc. :thanks:

Przecież już wybrałeś - Kross A6 ;)

Niewątpliwie jest dużo bardziej sportowy niż Hexagon.

abieronskee

A co myślicie o Meridach Matts?

Też może być, przejdź się do sklepu i poprzymierzaj do rowerów, ramy nie są takie same, na każdym inaczej się siedz, niewątpliwie do wypadów w góry , nawet okazjonalnych, lepszy jest rower z większym rozstawem kół i nieco łagodniejszym kątem główki ramy, co nie znaczy, że taki rower nie sprawdzi się na równinach - więc wszystko przed tobą, sklepy czekają.

PS

Coś niewiele droższego niż 3000 na niezłej ramie z amorem powietrznym i hamulcami disc :

http://allegro.pl/merida-matts-tfs-xc-700-d-20010-od-merluk-i1552049195.html

Przecież już wybrałeś - Kross A6

Niewątpliwie jest dużo bardziej sportowy niż Hexagon.

Tak, wybrałem i jestem pewien na 90% że go kupię, ale chciałbym poznać inne propozycje, bo jak na razie dużo słyszałem o zawyżonych cenach. Mam nadzieję nie sprawiam Ci kłopotu. :icon_mrgreen:

Z tego co wiem Kross robi porządny osprzęt. Mi się bardzo podobają modele z 2011. Teraz podzespoły w jednym rowerze są generalnie z jednej firmy, a nie tak jak dawniej z kilku różnych. Moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie. Jeśli chodzi o A6 Disc to tylko model 2011 lub ewentualnie z 2009r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...