Skocz do zawartości

[Rower] Kross Hexagon V6 2011 ze sklepu t-bike..pl

alpine996

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Od kilku dni szukam roweru w przedziale cenowym 1200-1500 zl (1500 to moje max), i chcialbym znac wasze opinie na temat tego roweru : http://www.t-bike.pl/go/_info/mod2.php?id=2849&item=2#menu . Czy wg was jesli chodzi o ten przedzial cenowy ten rower jest bardzo dobry (nie jezdze specjalnie zawodowo ale nie jestem tez poczatkujacy) , czy moze znacie cos lepszego z firmy scoot z podobnymi czesciami, czy to bedzie dobry wybor i czy ta firma produkuje dobre rowery ? co sadzice o tym sklepie ?

* moze byc tez inna firma niz scoot czy kross ale chodzi mi o oryginalnosc i wytrzymalosc.

Napisano

Mnie również interesuje opinie na temat tego modelu. Nie wiem na co się zdecydować na A2 na v brakeach czy właśnie tego hexsagona v6. Czym różnią się te modele. Który ma lepszy amortyzator ? Hamulce i przerzutki chyba są lepsze w a2 - czy się mylę ? Doradźcie coś ?

Napisano

Praktycznie oba rowery niczym się nie różnią, różnica w przerzutkach jest pozorna, hamulce Tektro w niczym nie są lepsze od Mechanicznych tarcz z Hexagona, amortyzator to praktycznie to samo.

Level ma geometrie nieco bardziej sportową, a Hexagon turystyczną - ale różnica jest niewielka.

Weź sobie ten który bardziej Ci się podoba.

Napisano

Co do rowerów, to tak jak kolega wyżej, a co do sklepu, to serdecznie polecam :) Kupowałem tam swój rower przez internet i wszystko przebiegło sprawnie, a obsługa była miła. W razie jakichś problemów można zadzwonić do sklepu, skąd zaraz oddzwoni do nas ich serwisant i pomoże rozwiązać problem :)

Napisano

Piszesz o modelu 2011, czy innym roczniku ?

Przy wymianie konieczna będzie zmiana tylnej przerzutki na Sram-owską, no i wersja gripów 8-biegowa., przy 9 biegowej konieczna wymiana kasety.

W rocznik 2011 warto inwestować.

Napisano

Tak 2011. Przednią wymieniłem okazyjnie na Shimano Alivio, natomiast tą tylną właśnie planuje zmienić na Srama pewnie X-7, bo budżet raczej nie pozwoli na X-9, no i shiftgripy do kompletu.

Dzięki za szybką odpowiedź :)

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...