Sime Napisano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Mam taką sprawe bo chce kupić na wiosne nowe koła. I zastanawiam się nad Xmaxami XL albo taką kombinacją Mavic 717(albo 517), DT Revolution, Soul kozak (te tańsze). W związku z tym mam pytanie czy ktoś używał albo może się wypowiedzieć na temat piast kozaka? Chodzi mi głównie o trwałość (to mają być koła na maratony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 www.light-bike.com - tu bylo o kolach tzn piastach powiedziane nieco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 na tym forum tez byl taki temat :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 a crossmaxy enduro sam bym sobie chetnie wzial do roweru...zdecydowanie bardzo dobre kółeczka,lekkie i mocne..tylko ze Ty chcesz te pod V-ki?Jesli tak to nie wiem jak potem wyglada cena nowych obreczy to takich kolek...(dostepnosc pewnie jeszcze jako taka by byla...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RafalB_work Napisano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Crossmaxy pod v'ki maja ceramike co powoduje ze obrecz sie nie wyciera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 ceramika to opcja i obrecze sie wycieraja tak czy inaczej choc dlugo faktfaktem to trwa, kolo 40000km powinny wytrzymac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Opcja? Nie widzialem jeszcze crossmax'ow pod V'ki bez ceramiki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Jaka cena takich kółek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 crossmaxy enduro http://www.harfa-harryson.com.pl/mavic-crossmax_en.htm Opcja?Nie widzialem jeszcze crossmax'ow pod V'ki bez ceramiki... przy zastosowanych technologiach nie widze znaczka ceramic?Dla odmiany przy crossmaxach sl http://www.harfa-harryson.com.pl/mavic-crossmax_sl.htm oczywiscie jest ale mowa byla akurat o modelu enduro czyli tak jakby bez ceramiki jednak bylo w standardzie?chyba ze to blad dystrybutora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 NIe bylo mowy o modelu enduro tylko o XL ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 ups no faktycznei moj blad tymniemniej jednak jak widac model enduro jest bez ceramiki czyli jednak istnieja modele crossmaxow bez ceramiki(chyba ze to blad dystrybutora) a to link do modelu XL dla zainteresowanych cena itp http://www.harfa-harryson.com.pl/mavic-crossmax_xl.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cath Napisano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 jak kupujesz koła pod v-ki to tylko z powłoką ceramiczną. Prędzej pęknie ci lub ją skrzywisz niże ją zjedziesz. Warto dopłacić do ceramiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Zajefajne te Mavicki tylko cena :evil: Nie wiecie my mozna dostać pojedyńcze koło. Bo 2 na raz to dlamnie porażka finansowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 8 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Po przeczytaniu kilku tematów wiem że kupie Xmaxy XL. Zastanawiałem się także nad takim zestawem DT 240(HuGi), DT Revolution i Mavic 717(517). Cena wychodzi minimalnie taniej niż maviki. Ale ostatecznie chyba wezme xmaxy. PS. Cena jest koszmarna tylko jak się spojrzy do katalogu Harfy a tak naprawde można je mieć dużo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam. A ile chcesz przeznaczyć na te koła?? Bo mam ciekaw zestaw poniżej 1300g :P Dt teraz minimalnie staniała więc Hugi można dostać za 700zł.... na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 http://www.bikepl.com/new/artykul.php3?num=437 dość ciekawy artykuł o firmie pana Kozaka. jak widac zeby robić komponenty na wysokim poziomie nie trzeba nie wiadomo jakich wielkich firm. Tu można powiedziec ze firma mieści się w garażu... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc.. Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 witam mam mozliwosc sprzedazy tych piast za 800 zl za sztuke tych przednich po 52g. pzodrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 przecierz na stronie kozaka sa po 100ojro czyli 400-450 zl czy jakos tak 800 zl ???? ;].... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 HA HA HA Za 800zł kupił bym hmmm 4 takie piasty chłopie puknij się w głowe!!! JA mam możłiość sprzedania za 250 i się nie chwale .... szkoda mi słów an CIebie.. widze ze wiara chcesz naciągnąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 witam mialem na mysli 4 piasty .... szczerze mowiac to syf ale lekkie. sto razy lepsze sa dt albo xtr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 wiesz co twój poziom wypowiedzi jest co najmniej zerowy. Sam sie pókni w głowe matole ... Myslisz ze sobie zrobisz bika do 9200 g to bedziesz lepszy. Nie waga decyduje o twoim poziomie sam mam lzejszy i sie nie chwale ale mam tez drugi po 13 kg i jakos wygrywam maratony ... A ty myslisz ze bedziesz mial te 9200 i wszytskich poskładasz widać ze dopiero zaczynasz ... życie cie jeszcze wiele nauczy chlopcze.... NAJPIERW SIE ZASTANOW ZANIM COS POWIESZ ..!!!!!!! Pewnie naczytales sie gazet i zachciało tobie sie byc profesjonalistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiukoc Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Wojtuś możesz załatwić te piasty Kozaka (52g) za 250 zł ? Proszę o wiecej informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 mam mozliwosc sprzedazy tych piast za 800 zl za sztuke skoro jesteś taki inteligentny to przeczytaj co napisałeś. A nie się sadzisz. Skoro wygrywasz maratony to powiedz gdzie wygrałeś... Rower mój nie będzie miał 9200... Nie chwale się że gdybym się chalił to bym napisał jaka będzie waga końcowa moje projektu... I nie pisałem nigdzie że będe wymiatał na lekkim rowerze są to chyba jedynie twoje wymysły... Ścigasz się w skoda auto grand prix?? Nawet jeśli nie to do zobaczenia na maratonie koleś na pisatach kozaka to ja i tak apropo to nie jest syf... Wiadomo ze DT albo XTR są na pewno wytrzymalsze ale zauważ ze o wiele cięższe. witam mialem na mysli 4 piasty .... szczerze mowiac to syf ale lekkie. sto razy lepsze sa dt albo xtr Skond ja mam wiedzieć co Ty masz namyśli ?? Pozdrawiam zawodowca który wygrywa maratony i życze dlaszych sukcesów na wyścigach oraz rozwjania się... Grzesiukoc jak coś to na prv albo gg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajman Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Kozaczki rocznik 2004 można nabyć u źródła przecenione o 40-50%. Właśnie ostatnio zmontowałem koła na takich (wersja disc) + szprychy DT Competition + obręcze DT 4.1. Wyszło 1530g komplet. Nic nie napisałeś o swojej wadze. Jeżeli jest pow. 70kg to zamiast Mavic 717 warto rozważyć właśnie DT 4.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.