Skocz do zawartości

[licznik] Sigma - nie dziala

bartekf500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż mam taki problem kupiłem na allegro licznik bezprzewodowy Sigma BC 1609 i nie wskazuje mi km/h dystansu itp. Licznik jest włączony wszystko ustawione, temperturę pokazuje ale jakby nie łączył z nadajnikiem. Kiedy obkręce kołem miga zielona lampka na nadajniku ale nie przekazuje danych do licznika. Dodam że licznik nowy zafoliowany zero śladów użytkowania lecz niestety nie dostałem gwarancji :icon_confused: . W czym może tkwić problem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam,

miałem podobny problem z licznikiem Sigma BC 1606 DTS. wszystko zamontowałem i działało do drugiej jazdy, póżniej liczniczek tracił kontakt z baza ;). wymieniłem baterie i podobna sytuacja (co ciekawe czujnik kadencji działał zawsze). Problemem okazało się złe założenie czujnika na widelcu czyli był ustawiony na widelcu do tyłu (napis sigma był do góry nogami) a nie do kierunku jazdy, po zamianie stron działa jak ta lala :)

tak więc radzę sprawdzić ustawienie nadajnika i/lub wymienić baterie

Pozdrawiam

Norbas

Sprawdź odległość magnesu od czujnika i to, o czym napisał Norbas. Zwróć też uwagę na to, aby licznik był nie dalej od czujnika niż zalecana przez Sigmę odległość czyli ok 80-90cm oraz żeby czujnik i licznik były po tej samej stronie roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...