Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2 2011 dobry wybór?

toxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wyżej pisałeś nieco mniej ;) Zresztą nieważne.

Pytanko do reszty: podczas podjazdu pod bardziej stromą górkę co wymaga oczywiście większego nacisku pękła mi plastikowa część pedała (to z środka co utrzymuje aluminiową część dookoła, nie znam pojęć dlatego opisałem swoimi słowami mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi), czy wymiana gwarancyjna obejmuje to? W końcu nie moja wina, powinno być to przystosowane do o wiele większych nacisków.

Napisano

Wysłałem Ci PW, ale napiszę pokrótce też tutaj. Gwarant może nie uznać Twoich racji i orzec uszkodzenie mechaniczne, to jest częste w takich przypadkach.

Napisano

Takie pedały nie nadają się do niczego. Albo całe plastiki, albo aluminium. Oczywiście nie oddawaj tego na gwarancje, bo nie ma sensu. Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych w wyniku użytkowania, lub nie odpowiedniego użytkowania.

Napisano

Idiotyzm... według mnie pedały powinny wytrzymać o wiele większy nacisk.. 2 dzień a raczej niecałe dwa dni jazdy i już złamany pedał? Szok! W każdym bądź razie będę próbował wymienić to gwarancyjnie.

Napisano

Z racji na to iż nie wiem jak edytować poprzedni post napiszę kolejny (z góry przepraszam).

WSÓŁ sport - Kielce, firma godna polecenia! Poszedłem dziś z reklamacją uszkodzonego pedała i z miejsca został mi wymieniony na nowy cały aluminiowy. Polecam zakupy w tym sklepie ;)

Napisano

Może i te które są wypisane na półkach tak, ale jeśli jesteś u nich stałym klientem (kupisz rower etc. coś droższego) to przydzielają odpowiednie rabaty za zakupy u nich, w zależności jak drogą rzecz zakupiłeś. Za dzisiejsze podejście duży plus na ich korzyść ;)

Napisano

toxPL tak dziś sobie pomyślałem o tym Twoim pedale i po przyjeździe z wycieczki obejrzałem dokładnie swoje. Okazało się, że w moim rowerze pedała są w całości aluminiowe, nie ma tak ani krzty plastiku. Jakim cudem w Twoim (de facto takim samym) rowerze były pedała z plastikiem??? Ja tu widzę jakieś kombinowanie przed sprzedażą...

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 21 Kwietnia 2011 - nadal klepie z błędami
Ukryte przez mrmorty, 21 Kwietnia 2011 - nadal klepie z błędami

NO co, kombunują przecież. Jak w jakimś rowerze w gazetce piszę, że hamulce to Shimano a w sklepie okazuję się, że są założone Tektro.

Napisano

Pedały! Pedały były plastikowe...

Kross zastrzega sobie prawo do drobnych zmian w osprzęcie. Jeśli w magazynie akurat skończy im się jakiś konkretny rodzaj pedałów (to oczywiście na przykład, bo mogą to być chociażby łańcuch, opony, rurki...) to nie wstrzymują całej produkcji tylko biorą to co mają aktualnie na stanie.

Napisano
Kross zastrzega sobie prawo do drobnych zmian w osprzęcie. Jeśli w magazynie akurat skończy im się jakiś konkretny rodzaj pedałów (to oczywiście na przykład, bo mogą to być chociażby łańcuch, opony, rurki...) to nie wstrzymują całej produkcji tylko biorą to co mają aktualnie na stanie.

Wszędzie tak piszą, ale nie którzy nie rozumieją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...