Skocz do zawartości

[Rower] Kross Level A2 2011 dobry wybór?

toxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak już pisałem nieco wyżej w sklepie u mnie w mieście jest tylko ta wersja, a jak ta wersja to jedynie z tym amortyzatorem. Myślę że ten sezon przejeżdżę na xcm'ie a na przyszły się go ewentualnie wymieni ;) ps. Jak ten jest marny to jakie mają rowery z reala czy tesco? :P hehe

Napisano

Ty masz XCM a to marny amortyzator. Bierz z XCR, jeden porządny amortyzator.

Więc po co po co wyrażasz swoją opinię skoro piszesz że nie miałeś do czynienia z nim?

Napisano

XCR to wyższa seria, dostępna dopiero w A6 lub zeszłorocznej A4. Do rekreacji spokojnie XCM wystarczy, a taki typ jazdy ma się tu odbywać. Jak się wyjedzie w głębszy teren na dłużej to będzie się można zastanowić nad zmianą ;)

Napisano
Więc po co po co wyrażasz swoją opinię skoro piszesz że nie miałeś do czynienia z nim?

Bo każdy to piszę, a do czynienia będę z nią miał już nie długo. Jak będziesz brał XCM to po pewnym czasie, jeżdżąc w trudnym terenie amortyzator się trochę .. ;) luzy, itp ;)

XCR to wyższa seria, dostępna dopiero w A6 lub zeszłorocznej A4.

Ja kupuje z 2009 A2 XCR :)

Napisano

Ja kupuje z 2009 A2 XCR :)

Gdzie zakupujesz? Jakiś link? Tak z ciekawości.. bo przeglądając internet wydaje mi się iż ciężko dostać już modele z 2009r.

Napisano

Polecam a2 2011, jezdze juz dobry miesiac regularnie. Jedyna rzecz ktora mnie denerwuje to przednia przerzutka, musze z nia jechac do serwisu bo chyba zle cos wyregulowalem czy cos. Po prostu kiepsko mi wchodzi, reszta bez zarzutow. Przedni widelec jest swietny. Opony kiepsko sie trzymaja na mokrych plytkach, nie wiem jak na kamieniach. Polecam!

Jezeli nei chcesz wydawac tyle, polecam

http://www.mudserwis.com/unibike-2011-fusion-p-2197.html

nie wiele drozszy a podobny stuff

Napisano

Jedyna rzecz ktora mnie denerwuje to przednia przerzutka, musze z nia jechac do serwisu bo chyba zle cos wyregulowalem czy cos.

Ja zawsze zachęcam do samodzielnej regulacji. To nic trudnego w takim nowym rowerze. Znajdziesz z pewnością instrukcję w necie. Zaoszczędzisz trochę, a i satysfakcję będziesz miał jak się uda :)

Napisano

Dzisiaj miałem możliwość jeżdżenia na kross level A2, rama 19 a mój wzrost 167cm i szczerze, doskonały. Rower ogólnie w porządku, jak dla mnie złoto :)

Amortyzator XCM - drewo, które mało się wygina.

Napisano

19" na 167cm? Szczerze wątpię byś na nim jeździł :P Musiałbyś mieć cholernie długie ręce, jak u gościa mierzącego 200cm ;)

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 18 Kwietnia 2011 - co niby to wnosi do tematu?
Ukryte przez mrmorty, 18 Kwietnia 2011 - co niby to wnosi do tematu?

no niewiem bo ja mam 150 wzrostu i na ramce 17" cali jeżdzę (tak jak już w którymś temacie podkreślałem, źle mi się wsiada i zsiada)

Napisano

Ja dziś zakupiłem A2 2011, 19" na wzrost 182cm, 21" też by się nadała ale wziąłem mniejszy :) a co do twojej 19" wątpię że przy Twoim wzroście wygodnie Ci się jeździło (jeśli jeździło) :)

Napisano

Ja tez miałem przegląd serwisowy za darmo. Po miesiącu miałem przyjechać i pokazać rower. To coś takiego w stylu docierania roweru. Podobnie jest z samochodem. :icon_cool: Jednak zrezygnowałem z tego i sam wolałem wszystko zrobić. :thumbsup: Podobno w KROSS-ach z roku na rok dają coraz gorszy osprzęt za wyższa cenę. Na osprzęcie dużo się nie znam, ale to rzeczywiście prawda, bo rozmawiałem z facetem w serwisie i mówił tak samo. Dodam, że ma naprawdę duża wiedzę.

Sam mam 172 wzrostu i jeżdżę na 19" i jest dosyć wygodnie. Jednak teraz myślę nad zmiana na 17", bo pojeździłem trochę na takiej i bardziej mi pasuje taki mniejszy rozmiar. :icon_wink:

Napisano
Chudy ale długi.. 162cm, rzeczywiście bardzo długi

Nie rozumiem twojej wypowiedzi, mam 170cm (-/) i nogi tak z 81cm. Więc wydaje mi się że długi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...