toxPL Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napaliłem się na zakup Krossa, z tego co wyczytałem i rozmawiałem ze sprzedawcami najlepszym zakupem jest Kross a2 (w cenie którą chcę wydać 1500zł max), lecz u mnie w mieście są tylko te a2 z roku 2011 ( http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a2-p-1393.html ). Kupna chcę dokonać zakupu w systemie ratalnym (lecz raty te nie będą na mnie, osoba która chce mi wziąć to na raty zgadza się jedynie pod warunkiem że weźmiemy tu na miejscu w sklepie, żadne raty przez internet etc. bądź pożyczki gotówkowe aby zakupić przez internet nie wchodzą w grę). Czy bardzo wtopię zakupując model z tego rocznika? jest on w cenie 1499zł (rower do jazdy głównie po mieście jak i niegroźnie po lesie)
Grand231 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 1500 zł to o wiele za dużo jak na Levela A2 które lekko chodzą po 1200 zł, dlatego zakup będzie nie opłacalny.
Dynamic Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 rower jest dobrym wyborem ale jeżeli kupujesz w mudserwis to wiem że mają oni tam dla każdego 10 procent rabatu (chyba że to tylko jak się przez neta kupuje) ps; też jestem z Kielc i rozważam kupno roweru z go-sportu "Scrapper AR2". Kosztuje 1800 zł ale opłaca się go kupić bo ma lepszy osprzęt od levela a2
toxPL Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Grand 231: tak jak mówiłem nie mogę go wziąć przez internet muszę zakupić go na miejscu w sklepie, a tak już pisałem tu w Kielcach jest jedynie model z roku 2011 i chodzą po tej cenie. Dynamic: Ja myślę o zakupie tego levela a2 we wsół sporcie, myślisz że tam też można liczyć na jakiś rabacik? Tak jak pisałem wyżej będzie to zakup ratalny.
PopaY Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Level A2 z 2011 roku ma jedną zaletę - ma cholernie ładne malowanie hehehe. Żarcik oczywiście. Rowerek fajny, zakupiłem też taki na V-kach. nie bój się zakupu ratalnego przez net. Ja kupiłem ze sklepu Świat Rowerów z Wołomina. Raty 10x0, wysyłka free, rowerek skręcony i wyregulowany, nic tylko jeździć
toxPL Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Jeśli już mam go brać to raczej zdecyduję się do zakupu go w sklepie na miejscu skoro i tak to samo
Dynamic Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 słuchaj, powiem ci tak: W go-sporcie masz możiwość zamówienia dowolnego modelu roweru kellys,kross,merida (tych,których niema w sklepie) Pytasz sprzedawcę, on zamawia ci levela a2, po kilku dniach odbierasz i już (w go-sporcie są dostępne raty)
toxPL Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Czyli jeśli byłaby możliwość sprowadzenia każdego modelu (mowa oczywiście o krossie a2) w cenie maxymalnie 1500zł to który byście polecili? EDIT: choć wydaje mi się że jeśli mieliby sprowadzać to narzucili by swoją marżę i kosztowałby nieco więcej ;p
toxPL Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Już chyba nie będą kombinował i tak początkowo myślałem o zakupie Gianta Bouldera Street za 1099zł i nadrzuciłem trochę budżetu na Krossa A2 2011.
lyndowss Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Tak lekko OT. Czy mi się wydaje czy rower biały, a czarny mają inna geometrie? http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a2-p-1393.html Przełączajcie sobie szybko te dwa zdjęcia.
PopaY Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Przymierzałem się do obu i nie zauważyłem różnicy. Chyba, że nie chciałem jej zauważyć hehe Na stronie Krossa (http://www.kross.pl/rower/134-LEVEL_A2.html) różnicy nie widać
lyndowss Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Różnica jest w wersji DISC i V-BRAKE. Włącz sobie w dwóch zakładkach i przełączaj miedzy nimi. Różnica w geometrii jest. Teraz tylko pytanie dlaczego i w jakim celu?
PopaY Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Ale tu nie chodzi o różnicę między V a D, tu chodzi o różnicę kolorystyczną, a takiej nie ma. A co do różnic przy innych hamulcach to takie pytanie wysłać trzeba do Krossa
Killer206 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Jak jesteś z Kielc to się przejdź na Sienkiewicza do Suportu. To jest obok klubu czekolada i tam spytaj się co Pan Grzegorz ma Ci do zaoferowania np. z Cube'a
lyndowss Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Tak, teraz wiem. Popatrz jednak, że mudserwis'ie oba modele są z hamulcami V-brake. Może oni odmontowują tarczowe hamulce i wrzucają v-brake? Wtedy mógłbyś trafić na taką ramę z wersji DISC. Tutaj pytanie do KROSS-a i MUDSERWIS-u.
PopaY Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Jakieś dziwne te zdjęcia mają. Widziałem na żywo oba kolory V-ek i nie widziałem różnicy.
wincek Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie dawno szukałem roweru dla córki,pierwszy wybór to był kross A2 model 2010 cena w sklepie 1250. Postanowiłem poszukać coś tańszego i może coś lepszego i tak trafiłem na rower Panther pro xr 222 special 2 le .Kupiłem go za 1090 z przesyłką i mogę powiedzieć że był to bardzo udany zakup ,tak mi się spodobał że jak trafił się kupiec na mojego treka 4500,to bez namysłu kupiłem panthera pro xr 333 special cena zakupu 1310 z wysyłką , na razie rowery zrobiły około 300 i 500 km.i sprawują się świetnie .Dobra rada szukanie nie boli ,i tak na koniec to kross z cenami trochę przesadził.
toxPL Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 bez namysłu kupiłem panthera pro xr 333 special cena zakupu 1310 z wysyłką , na razie rowery zrobiły około 300 i 500 km.i sprawują się świetnie Czy rower nadaje się również na dłuższe wycieczki po szosie? I czy jeśli zamawiałeś przez internet to przyszedł on w pudełku do samodzielnego skręcenia i wyregulowania? I czy rzeczywiście jest o wiele bardziej godny polecenia niż wyżej wymieniona przeze mnie a2? I czy firma panther to godna polecenia firma? Dla ułatwienia link do danych: http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-panther-pro-xr333-special-3-le.html#fragment-2
wincek Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Rower przyszedł w kartonie ,do przykręcenia jest kierownica i pedały .Po jakiś 100 km musiałem wyregulować przednią przerzutkę ,zrobiłem to sam nic trudnego , amortyzator jest twardszy niż w A2.Geometria ramy w porównaniu do treka dla mnie jest lepsza siedzę bardziej wyprostowany,jedno co mnie czeka to wymiana opon te zamontowane mają duży opór toczenia.Rower jest ładnie pospawany ,malowanie jest też solidne według mnie jest w 100% wart tej ceny. Co do firmy , to niema dużo opinii w necie ,ale wystarczy popatrzeć a modele na rok 2011 to dziadostwa nie robią.
toxPL Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie wiem czemu ale nadal mam dylemat co do zakupu a2 o której mowa w temacie ( http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a2-p-1393.html ). Pojeździć ten sezon i ewentualnie na przyszły co nieco w niej sobie udoskonalić i powymieniać (jeśli będzie taka potrzeba i złapię bakcyla). Może inaczej byłoby gdybym mógł na żywo zobaczyć tego panthera, bo rysunek w internecie to nie to samo (poza godnymi polecenia parametrami z tego co mówisz musiałbym go chyba zobaczyć). Hehe.. im dłużej się zastanawiam tym większy dylemat mam (tyle różnych propozycji opinii etc) ;p a po weekendzie chciałbym już brać rowerek bo pogoda ma się mieć na lepsze
PopaY Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Im dłużej się będziesz zastanawiał tym większy mętlik w głowie będziesz miał
lukeero Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie zdecydowany tak jak ja. Biorę rower A2 z allegro, lecz biorę pożyczkę bo na raty wyjdzie drożej. Rower 1600zl. Każdy rower będzie prawie dobry level A2 !
TriggaHappy Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Mam dwa rowery i jeden z nich to właśnie Kross A2, tyle że 2010 w wersji z tarczówkami. Można go kupować w ciemno - takie jest moje zdanie. W tych granicach cenowych A2 ma najlepszy stosunek jakości do ceny. Jedynym minusem wg mnie jest amortyzator. XCM, plastikowe tuleje ślizgowe. Dość szybko może złapać luzy. Mój niedługo wymieniam na coś z wyższej półki, chociaż jestem miło zaskoczony bo 500+ km zrobione w lekko górzystych terenach a on dalej trzyma się świetnie, minimalny luz na goleniach (1-3mm), a dodać trzeba że ma tarcze 180 więc pełen podziw jak na amor za 149zł. Jedno jest pewne, w prawdziwie górskie tereny to on się nie nadaje. Po mieście + rekreacyjne wypady do lasu - jak najbardziej. Opisałem się trochę o amorku, ale cały rower jest przyzwoity. Jeśli nie jesteś maniakiem high-endowego osprzętu typu grupa XTR to będziesz zadowolony z A2. Zacny bajk
toxPL Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Napisano 14 Kwietnia 2011 W takim razie bez dłuższych zastanowień i przemyśleń zakupuję a2 z roku 2011 czyli tą dostępną na miejscu u mnie w sklepie Myślę i mam nadzieję że będę zadowolony W razie większego bakcyla, po sezonie się go co nieco podrasuje na spokojnie zimą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.