Skocz do zawartości

[Hamulce] V-brake problem

undefined69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Naprawiam rower siostrzenicy i mam problem z hamulcami.Po zamontowaniu wycentrowanego koła i założenia ramion i nowej linki jest problem.Wcześniej było to samo dlatego wymieniłem linke..Mianowicie przy montowaniu linki do ramion napinam ją i zakręcam śrubkę , potem naciskam hamulec i nie odbija klamka , jak ją sam odbije to linka się luzuje.. tak jak by nie chodziła dobrze nie wiem co jest źle może pancerze ?

Jest to podobny rower do tego http://cdn5.mydeco.com/product_images/full/92e26f99def63d982874964a414690df14f20f98.jpg Mogli byście mi powiedzieć jak mają iść pancerze ? bo być może to jest tego wina. Proszę o szybką odpowiedź : ) pozdrawiam !

Miałem identyczny problem, właśnie przed chwilą udało mi się go rozwiązać. Problem leżał przy hamulcu ( kierownica), oblewka, o ile tak to można nazwać, była zbyt daleko od regulatora hamulca przy kierownicy, musiałem go podciągnąć bliżej i teraz wszystko śmiga w najlepsze. Dość nie wyraźnie to napisałem, ale radzę pobawić się hamulcem przy kierownicy i to tam szukać problemu.

miałem ten sam problem...

U mnie pomogło naciągnięcie spręzyny..

Nie wiem jak ci to dokładnie opisać..

Tam gdzie zakładasz hamulec na rame masz takie dziurki i wystającą końcówke spręzyny(dziurku w ramie..spręzyna w hamulcu..) poprostu załuż na drugą dziurke i powinno dobrze działac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...