undefined69 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam.Naprawiam rower siostrzenicy i mam problem z hamulcami.Po zamontowaniu wycentrowanego koła i założenia ramion i nowej linki jest problem.Wcześniej było to samo dlatego wymieniłem linke..Mianowicie przy montowaniu linki do ramion napinam ją i zakręcam śrubkę , potem naciskam hamulec i nie odbija klamka , jak ją sam odbije to linka się luzuje.. tak jak by nie chodziła dobrze nie wiem co jest źle może pancerze ? Jest to podobny rower do tego http://cdn5.mydeco.com/product_images/full/92e26f99def63d982874964a414690df14f20f98.jpg Mogli byście mi powiedzieć jak mają iść pancerze ? bo być może to jest tego wina. Proszę o szybką odpowiedź : ) pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Albo pancerz blokuje linkę albo ramiona hamulca mają problem z obracaniem się na piwotach, czyli miejsce obrotu ramion trzeba wyczyścić i nasmarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Fajka jest dobrze włożona? Z tyłu w pivotach są 3 dziurki na hamulec, spróbuj włożyć w wyższą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undefined69 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 właśnie tam mam na najwyższych i szczęki lajtowo odbijają .Myśle , że to cos z tymi pancerzami.Jak one powinny iść ? bo tego też nie jestem pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
92nasti Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Miałem identyczny problem, właśnie przed chwilą udało mi się go rozwiązać. Problem leżał przy hamulcu ( kierownica), oblewka, o ile tak to można nazwać, była zbyt daleko od regulatora hamulca przy kierownicy, musiałem go podciągnąć bliżej i teraz wszystko śmiga w najlepsze. Dość nie wyraźnie to napisałem, ale radzę pobawić się hamulcem przy kierownicy i to tam szukać problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undefined69 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 hmm.. Ok spróbuję : ) dalej czekam na to jak mają lecieć te pancerze : D wiem , że od kierownicy do pierwszej dziurki i potem po rułce bez pancerza i potem od następnej dziurki już do fajki ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A jak nie pomoże zabawa z pancerzem, to radze wymienić pancerzyk. Pisałeś, że wymieniłeś linke, ale pancerz też należy wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestia256 Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 miałem ten sam problem... U mnie pomogło naciągnięcie spręzyny.. Nie wiem jak ci to dokładnie opisać.. Tam gdzie zakładasz hamulec na rame masz takie dziurki i wystającą końcówke spręzyny(dziurku w ramie..spręzyna w hamulcu..) poprostu załuż na drugą dziurke i powinno dobrze działac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.