PIOK Napisano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 ten post wyżej był mój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 19 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Z blokadą już wszystko GIT.A blokady używamna szosie!Axel sprawuje się całkiem całkiem w 90% mnie zadowala W 10% nie ponieważ coś mi wleciało pomiędzy uszczelki jakiś piach oi mi teraz trzeszczy nie wiem co z tym zrobic może doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 przede wszystkim nie jeździj dopóki nie naprawisz tej usterki!! bo inaczej amorek moze się okazac do wyrzucenia:| (ten piach może Ci strasznie zniszczyć golenie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ravbiker Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 a moze mi powiecie czy sie rózni wersja comp od comp eco ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumdum1988 Napisano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 MANITOU AXEL COMP LOCK OUT 2006 Ile wazy ta wersja rzeczywiscie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 ECO nie ma tłumienia olejowego ! A Axel ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 ECO nie ma tłumienia olejowego TU jest napisane, że ma tłumienie olejowe FFD, więc nie wiem skąd Ci takie rzeczy przychodzą do głowy... :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Czasy się zmieniaja jak to pisałem to ECO 2005 i 2004 i żaden Eco nie miał oleju do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 http://www.e-rower.pl/product_Manitou_Axel..._2005_1890.html Axel Comp Eco 2005 - ma tłumienie olejowe FFD Ale skończmy już OT w dziale testów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba888 Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Mam pytanie - czy ten amortyzator będzie nadawał się do takiego lekkiego enduro, to znaczy poszukuję w tej cenie w miarę uniwersalnego sprzętu - RST Gila T5 już niestety chodzi jakoś coraz twardziej i coraz mniej nierówności wybiera, a przynajmniej mam takie wrażenie. Nie chodzi mi o jakieś hardcore, tylko o np. skoki na 50cm hopce, zeskok z murku czy ze schodów itp. Przeważnie i tak jeżdżę XC, ale czasami mam kilkudniowe zajawki na freeride Czy możecie mi w takim razie polecić Manitou Axel Comp? Na coś lepszego niestety raczej nie mam kasy... I czy w ogóle kupować go w tym roku, czy może już poczekać do następnego sezonu? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku Napisano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Nie do enduro to cos powyzej 100 mm skoku.To jest amor do xc!Poszukaj czegoś innego.W ostatecznosci moglbys go kupic skoro jezdzisz tez xc.(nie zapominaj wyłączać blokady przed zjazdm)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Din Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam Mam pytanie Szukam amorka do 350zł rozwazam miedzy - MANITOU AXEL COMP - SUNTOUR AXON-D-RL - ROCK SHOX JUDY J2 I nie wiem co wybrac duzo osob polecało mi axona jednak pozostale 2 tez sa kuszaca propozycja wiec prosze was o wyrazenie zdania na ten temat Dodam ze waze ok 80kg i jezdze XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 @qba888 ten amor jest zbyt słaby do enduro freeride, ale na pewno będzie lepszy od gili. @Din: Seria Judy wg mnie skończyła się na 2000 roku, później już nie była tak dobra, o Axonach się nie wypowiadam bo nie miałem z nimi kontaktu, natomiast Axela w wersji comp sam posiadam. Axel jest w miarę solidnym i tanim amortyzatorem, od którego wymagać za dużo nie można. Ja określił bym go mianem "Turystyczny", bo na wycieczki jest ok. Przy ściganiu nie ma już takiego zadowolenia. Mam go ustawionego na 80mm i jak na razie nie mam ani żadnych luzów, ani powłoka goleni nie jest porysowana czy starta (jednak często trzeba smarować, aby były w takim stanie). Amor przy dużych prędkościach (powyżej 50km/h) na kamienistych zjazdach nie zawsze potrafi stłumić wszystkie nierówności. ja mam wersję '03 więc nie posiadam LO co owocuje bujaniem na podjazdach. Jeśli chodzi o sztywność boczną, to tutaj również nie ma rewelacji, tragedii nie ma, jednak ocieranie obręczy o klocki na zakrętach czasami się pojawia. jak sobie coś przypomne to dopisze pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Din Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 No najbardziej mi wlasnie chodz o opinie o Axonie gdyz nad nim sie najbardziej zastanawiam... tylko boje sie ze dla mojej wagi bedzie on zbyt miekki :/ ale swoja droga axel tez mnie kusi tylko slyszlem ze lepeij kupic sredni model amorka srednej firmy niz najnizszy dobrej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Tak jak już gdzieś pisałem, że mój axel waży 2600 g to pokazuje zdjęcie: Nie widać dokładniie, bo się głupia lampa włączyła. Myśle, że ten temat będzie najbardziej odpowiedni, bo nie będę zakłdał tematu [Amortyzator] Manitou Axel Comp ważący 2600 g :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 A jak jest ze sztywnością przy tarczach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi