Skocz do zawartości

[Hamulce] Shimano - problem z regulacją!

92nasti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam w swoim rowerze przeżytki firmy Shimano ( zwykłe v-brake). Do czasu było wszystko okej, jednak wczoraj chciałem naciągnąć trochę linki, w przednich poszło bez problemu, jednak pomimo znacznego naciągnięcia linki od hamulca tylnego, hamulec prawie zupełnie nie działa. Można go docisnąć do samej kierownicy, a regulator przy kierownicy w niczym nie pomaga, hamulec czasem nawet nie odskakuje, mimo tego że jest naciągnięty, w środku nic nie nie rozsypało, linka jest cała.

Faktycznie, może jakoś słabo to opisałem, ale może ja jakoś źle na to patrzę i nie dostrzegam w czym może być problem.

Pozdrawiam,

Nasti

Wymiana pancerza - to najlepsze antidotum na takie objawy (można spróbować aplikować jakiś olej ale to tylko półśrodek który na dłuższa metę zawodzi)

BTW nie rozumiem czemu ludzie tak krytycznie podchodzą do V-ek. Czasem dobrze wyregulowane i zadbane (cyt)" przeżytki firmy Shimano" będą sprawowac sie lepiej niż tanie tarczówki..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...