92nasti Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam, posiadam w swoim rowerze przeżytki firmy Shimano ( zwykłe v-brake). Do czasu było wszystko okej, jednak wczoraj chciałem naciągnąć trochę linki, w przednich poszło bez problemu, jednak pomimo znacznego naciągnięcia linki od hamulca tylnego, hamulec prawie zupełnie nie działa. Można go docisnąć do samej kierownicy, a regulator przy kierownicy w niczym nie pomaga, hamulec czasem nawet nie odskakuje, mimo tego że jest naciągnięty, w środku nic nie nie rozsypało, linka jest cała. Faktycznie, może jakoś słabo to opisałem, ale może ja jakoś źle na to patrzę i nie dostrzegam w czym może być problem. Pozdrawiam, Nasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Wymiana pancerza - to najlepsze antidotum na takie objawy (można spróbować aplikować jakiś olej ale to tylko półśrodek który na dłuższa metę zawodzi) BTW nie rozumiem czemu ludzie tak krytycznie podchodzą do V-ek. Czasem dobrze wyregulowane i zadbane (cyt)" przeżytki firmy Shimano" będą sprawowac sie lepiej niż tanie tarczówki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
92nasti Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Co rozumiesz pod pojęciem wymiana pancerza? Postaram się dzisiaj nagrać krótki film i pokazać na czym polega problem. Problem rozwiązany, udało mi się go namierzyć. Dziękuje za pomoc, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.