Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No i doszła wreszcie moja piasta no to suwmiarka w dłoń i lecimy. Wpisałem dane do spokemana. Wyliczył mi równo po 261.5mm na obie strony . Myślę sobie nie symetryczna piasta to by sie idealnie zgadzało. Sprawdziłem wynik na stronie do liczenia długości i nagle zonk jedna strona identycznie ale druga odstępstwo 4mm a to już sporo zwłaszcza jak bede stosował nyple alu. i teraz pytanie komu wierzyc ?? http://img856.imageshack.us/f/dlugo.jpg/ tak wyglądały moje pomiary. Spokemanem już liczyłem i idealnie wyliczył wiec jemu bym wierzył bardziej ale zasiał ziarno wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja z kolei zawsze korzystałem z kalkulatora na stronie Sapim. On też pokazuje 261mm z obu stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 hmmm jeżeli uwzględnić eyelet czyli grubość kapsla to wychodzi 264 i 265 noo i teraz sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Co wpisujesz w średnicy obręczy? W Spokemanie masz 538 i według rysunku grubość kapsla jest już uwzględniona, a w kalkulatorze Sapima nie jest - wpisujesz mniejszą wartość czy też 538? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no wpisuje 538 (w zasadzie 537.9 tyle podaje producent ) no i z ciekawości wpisałem grubość kapsla. Co prawda zamówiłem już szprychy 262mm ale ciągle mam obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 O tym pisałem - 538 w Spokemanie NIE równa się 538 w Sapimie stąd ta różnica 4mm między moim a Twoim wyliczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 sapim sporo przekłamuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Generalnie spokeman mnie nie zawiodł wiec mu zaufałem i mam nadzieje ze i tym razem bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Częsci wszystkie są, wiec miałem akcje Zaplatanie. I teraz info dla mających podobne rozterki. Długość szprych może nie idealna ale bardzo bardzo dobrze dobrana. Kolejny raz SpokeMan góra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.