zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam, Dość niefortunnie jest zaczynać przygodę z forum od takiej propozycji ale mam nadzieję, że nie zostanie to źle odebrane. Planuję zakup oleju Rohloff w puszce 1l, najchętniej zamówienie wysłałbym jeszcze dzisiaj, lub jutro. Szukam chętnych do partycypowania w zakupie tego specyfiku. Możliwe jest odebranie osobiście, mogę go porozlewać i wysłać, może też być allegro. Wszystkie opcje dotyczące zapakowania jak i odbioru do dogadania. cena po kosztach + cena plastikowej buteleczki w odpowiedniej pojemnosci (np 100ml) Jeżeli szybko uzbieraja się chętni, zamówienie zostanie przeze mnie natychmiast złożone. Jeżeli się nie uda zrobić tego sprawnie pewnie zakupię mniejszą pojemność dla siebie. Pozdrawiam i czekam na propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witaj. Podobne inicjatywy były/są już na forum. Nic nie napisałeś o cenie. Co dla Ciebie oznacza (cyt): "cena po kosztach"? Za ile możesz zakupić 1l? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tak jak pisałem, byłbym chętny na 100ml wraz z flaszką jeśli cena nie przekroczyłaby 30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witaj. Podobne inicjatywy były/są już na forum. Nic nie napisałeś o cenie. Co dla Ciebie oznacza (cyt): "cena po kosztach"? Za ile możesz zakupić 1l? Cena to 191pln za 1l oleju /obecnie taka jest cena w CR, jeżeli ulegnie zmianie zmieni się również moja propozycja/ + 22pln za kuriera DPD /szybko i pewnie/ daje razem 213pln. Cena porcji 100ml 22pln + cena butelki /proponuję plastikowej takiej jak np. po wodzie utlenionej, mam nadzieje że będą dostępne w aptece w rozsądnej cenie. Cena takiej butelki w internecie to koszt ok 1zl/. Jeżeli ktoś ma inny pomysł na opakowanie oleju, żeby łatwo się później go aplikowało, proszę o propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ok, brałbym 100ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 jeśli będziesz miał do piątku, to jestem chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 jeśli będziesz miał do piątku, to jestem chętny moze być cięzko, jeszcze kilku chętnych by sie przydało, zamówienia CR realizuje wczesnym popołudniem, nawet jakby wysłali jutro to nie wiem czy w piątek będą? Na przyszły tydzień rozumiem że nie bedziesz zainteresowany? Panowie tylko po 100ml? śmiało więcej bo póki co mało chętnych się zebrało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Jeśli ktoś chce "na już" to proszę klik Ja podziękuje - chciałbym mieć pewność że w butelce znajdzie się Rohloff a nie rzepakowy z pierwszego tłoczenia. @zala666 rozumiem że jesteś gotowy wyłożyć na ten "literek i zająć się dystrybucją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Jeśli ktoś chce "na już" to proszę klik Ja podziękuje - chciałbym mieć pewność że w butelce znajdzie się Rohloff a nie rzepakowy z pierwszego tłoczenia. @zala666 rozumiem że jesteś gotowy wyłożyć na ten "literek i zająć się dystrybucją? Wyłożyć muszę to chyba oczywiste, skoro proponuję. Dystrybucja oczywiście też, tak jak pisałem wcześniej opakowania do dogadania indywidualnie. Z wysyłką nie będzie problemu o ile zamawiający podejmą się ryzyka przesyłki poczta polską. Co do pewności, ukaniex widzę że mieszka bardzo blisko, więc jeżeli się zgodzi, może uczestniczyć w rozlewaniu/wysyłce, a przynajmniej poświadczyć oryginalność produktu na miejscu. Poza tym jesteś z Warszawy więc możesz przecież podjechać i samemu sprawdzić czy wszystko jest w 100% ok. Poza tym z tego co mi wiadomo puszka jest plombowana, więc jeżeli masz ochotę możesz być tym który ją otworzy pierwszy Żeby nie było wątpliwości - przygotowuję właśnie rower do sezonu, dokupuję części i przyszedł czas na olej. Jest duża różnica w cenie więc widząc popularność takich akcji uznałem, że taka propozycja to dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Żeby nie było wątpliwości - przygotowuję właśnie rower do sezonu, dokupuję części i przyszedł czas na olej. Jest duża różnica w cenie więc widząc popularność takich akcji uznałem, że taka propozycja to dobry pomysł. Proponuje więc skorzystać z mojego konta w CR - mnie będzie kosztować 175,72 + kurier. Zamówię, podam Twój adres odbioru (oczywiście jeżeli się zgadzasz) i przyjadę po przydziałową buteleczkę. Przy okazji popytam w pobliskiej aptece jak wygląda sprawa opakowań i wieczorem zdam relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Proponuje więc skorzystać z mojego konta w CR - mnie będzie kosztować 175,72 + kurier. Zamówię, podam Twój adres odbioru (oczywiście jeżeli się zgadzasz) i przyjadę po przydziałową buteleczkę. Przy okazji popytam w pobliskiej aptece jak wygląda sprawa opakowań i wieczorem zdam relacje. To jest dobra propozycja. Prosze o kontakt na pw, moze jakis nr kontaktowy, chciałbym ustalić szczegóły. Zamówienie będzie robione prze nexus6 pod warunkiem uzbierania się odpowiedniej ilości chętnych oczywiście. Odbiór ode mnie w umówionym miejscu lub wysyłka. Cena zgodnie z tym co jest napisane powyżej to 175,72 + 22 /kurier/ daje 197,72zl -> 20zl za 100ml + koszt opakowania /sprawdzę w aptece i napisze/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Też jestem chętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Z opakowaniami wcale nie jest tak różowo. Odwiedziłem 4 apteki i Rossmann'a - jedynie butelki dla niemowlaków z pełnym asortymentem smoczków ;-) Szukając przez chwile w necie znalazłem tylko taką butelkę. Są i lepsze ale trzeba kupić paletę 3300 szt. Ma ktoś pomysł w co przelać olej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mam pusta 50ml po rohloffie i 50ml po mineralnym shimano(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja również dobrego pojemnika nie znalazłem w aptekach. Ale za to mam nadzieję, że ten zostanie zaakceptowany: butelka 100ml Niestety do jego ceny dojdzie przesyłka, ale łącznie nie powinno być więcej niż 2zl za szt. Jeżeli ktoś znajdzie coś lepszego to niech koniecznie pisze. Ps. Pierwotnie planowałem zdobyć gdzieś taka bo ma 100ml i jest przeźroczysta, ale jakoś nie widzę tego nigdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie wiem czy to bedzie wygodne dla @zala666. Rozlewanie "na miejscu" to zdecydowanie gorsze rozwiązanie niż np spotkanie pod Rotundą i wymiana butelka->pieniądze. Znalazłem idealną butelkę ale cena! klik - 3,5 troszku drogo Czekam na sugestie odnośnie opakowania. Mogę zająć się zakupem i dostarczeniem do @zala666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Najlepsza byłaby taka (zapożyczone z LB): Jak znajdę to wrzucę link, http://www.folchron.cba.pl/Produkty.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Idealna. Pokaż tylko gdzie kupić to wszystkim się zajmę. Ja widziałem takie tylko na palecie minimalna ilość 3300 szt Sprawdziłem link - nie ma ceny i nie wiadomo jaka jest minimalna ilość (zakupiony towar dowożą własnym transportem - dostarczenie nas zrujnuje ) Jutro do nich zadzwonię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ta butelka z LB wygląda profesjonalnie trzymam kciuki żeby się okazała równie tania i dostępna. Jak by coś nie wypaliło to póki co znalazłem te: 1. z wysyłką 100ml 2. do odbioru w warszawie 120ml info o adresie na ich stronie po prawej "sklepy z naszymi produktami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzYchuu Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja na pewno biorę 100ml z odbiorem osobistym, także proszę mnie uwzględnić. Proszę o PW jak już będzie wszystko wiadome. A co do tej buteleczki to pomyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Podzwoniłem m.in tutaj i wszędzie tylko na zamówienie (w tyś szt). Pozostaje więc decyzja czy wybieramy to co proponował zala666 100 ml (koszt dostawy 9,5) czy ktoś ma inne propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 moja pierwsza propozycja z wysyłka jest nadal aktualna - cena wyjdzie ~1,83 pln/szt. Ale trzeba będzie poczekac na przesyłkę pocztową. Natomiast w aptece obok mnie woda utleniona jest w cenie 1,30 pln/100g, pakowana w takie buteleczki jak ta którą podałem jako drugą propozycję(but farmaceutyczna 120ml). Wg mnie da radę Obecnie chętni to: nexus6 100ml ukainex 100ml alky 100ml bobik 100ml krzychu 100ml zala666 200-300ml do rozdysponowania jest jeszcze 200-300ml. Czekamy na następne zgłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 czy alky = afly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 czy alky = afly? przepraszam, oczywiście miało być afly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz123 Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam serdecznie Również jestem zainteresowany, poproszę 200 ml. Odbiór osobisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.