Skocz do zawartości

[damper] Które dampery dobrze chodzą z zawieszeniem FSR Speca ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wczoraj w moim Specialized Stumpjumper FSR znów porzygał się damper Fox Triad, mimo że niedawno miał profesjonalny serwis i wiem, że zostało to świetnie wykonane.

Mam już tego Triada kompletnie dość i chcę go wymienić za jakiś czas na damper, który nie będzie się co chwilę psuł.

Czy oprócz Foxów RP2 / RP23 są jeszcze inne dampery, które dobrze współgrałyby z zawieszeniem FSR Specializeda ?

Może RS Monarch byłby dobry ? Obawiam się tylko jego progresywnej charakterystyki, Fox jest liniowy.

Napisano

Odpowiem może trochę uszczypliwie... dampery Specialized. Ja mam z Brain'em i sobie chwalę. A na poważnie to szukałbym takich damerów o podobnych wymiarach co fabryczne Speca a potem porównywał to z opiniami na temat wytrzymałości.

Napisano

Będziesz go sobie chwalił do czasu, gdy nadejdzie czas na wysłanie go na serwis Czech, który kosztuje 500zł :teehee: .

Wracając do mojego dampera, to wiem już jaki rozmiar potrzebuję: długość całkowita 200mm, a skok tłoczka 50.8 - 51mm.

Tylko ciężko znaleźć fajnego Foxa w tym rozmiarze. Na allegro jest RS Monarch 4.2, ale nie mam pojęcia czy polubiłby się z moją ramą.

W ciemno boję się kupować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...