Lukasz71 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam, wczoraj w moim Specialized Stumpjumper FSR znów porzygał się damper Fox Triad, mimo że niedawno miał profesjonalny serwis i wiem, że zostało to świetnie wykonane. Mam już tego Triada kompletnie dość i chcę go wymienić za jakiś czas na damper, który nie będzie się co chwilę psuł. Czy oprócz Foxów RP2 / RP23 są jeszcze inne dampery, które dobrze współgrałyby z zawieszeniem FSR Specializeda ? Może RS Monarch byłby dobry ? Obawiam się tylko jego progresywnej charakterystyki, Fox jest liniowy.
goncik Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Odpowiem może trochę uszczypliwie... dampery Specialized. Ja mam z Brain'em i sobie chwalę. A na poważnie to szukałbym takich damerów o podobnych wymiarach co fabryczne Speca a potem porównywał to z opiniami na temat wytrzymałości.
Lukasz71 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Będziesz go sobie chwalił do czasu, gdy nadejdzie czas na wysłanie go na serwis Czech, który kosztuje 500zł . Wracając do mojego dampera, to wiem już jaki rozmiar potrzebuję: długość całkowita 200mm, a skok tłoczka 50.8 - 51mm. Tylko ciężko znaleźć fajnego Foxa w tym rozmiarze. Na allegro jest RS Monarch 4.2, ale nie mam pojęcia czy polubiłby się z moją ramą. W ciemno boję się kupować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.