Skocz do zawartości

[rower]Carrera Vulcan Disc Spec

gustaffo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam nie lada klopot z wyborem roweru. Nie jestem Pasjonatem, chce poprostu wygodnie i bez usterek dojezdzac do pracy jakies 20km dziennie. w zasadzie zdecydowalem sie na ten model ale jeszcze nie zakupilem. chcialbym prosic o porade. Czy to dobry wybor i czy nie bedzie z Tym rowerkirm za wiele problemow. Ponizej link do specyfikacji i ogolnych wiadomosci o rowerku. Niestety w jezyku ang.

http://www.halfords....tegoryId_165499

* Frame Material: Aluminium

* Frame Size: 17-18

* Suspension: Front

* Number of Gears: 24

* Alloy Rims: Yes

* Approximate Weight (KG): 15

* Brake Type: Mechanical Disc

* Chainset: Truvativ X Flow

* Exact Frame Size: 18"

* Fork Lock-out : Yes

* Fork travel: 100mm

* Forks: Suntour XCM-V2 forks, 100mm of travel and lock out

* Frame Colour: Blue

* Frame-: New 7005 T6 heat treated aluminium with profile tubing

* Front Brake: Tektro IO Mechanical Disc Brake

* Front Mech: SRAM 3.0

* Gear Shifters: SRAM X4

* Handle Bars: Kalloy Alloy 31.8MM

* Headset: Semi Integrated

* Hubs: Formula Alloy

* Pedals: Wellgo Alloy Black

* Rear Brake: Tektro IO Mechanical Disc Brake

* Rear Mech: SRAM X4

* Rear Shock: N/A

* Rims: Alloy

* Saddle: Carrera

* Seatpost: Kalloy Alloy 31.6MM

* Stem: Kalloy Alloy 31.8MM

* Tyre size: 26 x 2.3

* Tyres: Innova

* Wheel size: 26"

* Quick Release Wheels: Yes

• Mod Team
Napisano

Pierwsze co się rzuca w oczy, to bardzo szerokie opony. Nie napisałeś gdzie pracujesz. Jeżeli na budowie lub przejeżdżasz po drodze przez dwie, trzy budowy to takie opony na pewno dadzą radę. Jeżeli dojazd do pracy ograniczony jest drogami ubitymi lub miejskimi to one na pewno będą Ci przeszkadzać. Nie lepiej byłoby kupić rower crossowy lub miejski ? Byłoby na pewno wygodniej.

Napisano

Pierwsze co się rzuca w oczy, to bardzo szerokie opony. Nie napisałeś gdzie pracujesz. Jeżeli na budowie lub przejeżdżasz po drodze przez dwie, trzy budowy to takie opony na pewno dadzą radę. Jeżeli dojazd do pracy ograniczony jest drogami ubitymi lub miejskimi to one na pewno będą Ci przeszkadzać. Nie lepiej byłoby kupić rower crossowy lub miejski ? Byłoby na pewno wygodniej.

Nie nie pracuje na budowie heh i po takowych byloby raczej niebezpiecznie poruszac sie na dwoch kolkach. Mam do przejechania ok 10 km Ulica i 10km w terenie lesnym. Moglbym tylko ulica ale wlasnie taka trase obralem. Byc moze istnieje opcja wymiany opon na wezsze? Chodzilo mi raczej czy moge zaufac temu modelowi roweru ? Jak na razie nie wiele mowia mi te wszystkie nazwy osprzetu,ale pilnie sie ucze hehe. I nie chodzilo mi czy opony dadza rade, bo to chyba najlatwiejsze do reperowania;)Powiem moze tak : mam zamiar zaczac jezdic i chcialbym wybrac cos dla poczatkujacego rowerzysty z mozliwoscia poszalenia troszke w terenie, dojazd do pracy odsunmy na plan drugi.

Napisano

Posiadam juz jakies 2 lata flagowy model z halfordsa a mianowicie carrera subway 1, i po pierwsze zanim zastanowił bym nad konkretnym modelem to najpierw radze przemyślec zakup w halfordsie, jedyne co przyjmuja na gwarencje to chyba rama jesli sie polamie reszte kwituja 'this is usable part of your bicycle and therefore we can not give your many back':) a pozatym słabi od strony technicznej. Odnośnie samej marki carrera to bez zadnej rewelacji, ale rower za 200 funtów więc czego sie spodziewać, raz na jakiś czas cos do wymiany i rowerek jakos smiga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...