Skocz do zawartości

[2500zł] Składanie, czy kupić gotowy rower?

deanima

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujące pytanie:

Mam dostępne środki 2500zł czy za tą kwotę kupię lepszy gotowy rower czy uda mi się lepszy złożyć, a może najlepszym wyjściem byłoby kupić rower np. za 1500 zł i za 1000 zł zrobić upgrade? Nurtuje mnie również kwestia różnicy cen między jesienią a wiosną. Wiadomo że pod koniec sezonu jest taniej. Ale czy ta obniżka cen dotyczy tylko gotowych rowerów czy części również? I ostatnia kwestia jak duża jest ta obniżka cen(prosiłbym o wyrażenie w procentach, jeśli posiadacie wiedzę to także różnica cen poszczególnych elementów np rama około 20% w dół a amortyzatory 30%)?

w tych granicach cenowych nie opłaca się składać zwłaszcza z nowych części....

jeżeli chodzi o posezonowe obniżki to raczej gotowe rowery średnio do 20%.....w sklepach internetowych są też tańsze części ale to już kilku procentowe

raczej ciężko wyłapać promo na napę

ramy amorki koła - na to są promocję

i odradzam kupowanie roweru za 1,5k i wrzucanie w niego od razu 1k

po pierwsze tracisz gwarancję

po drugie na pewno za 2,5k możesz mieć lepszy rower niż ten za 1,5k po tuningu za 1k

po trzecie tuningować możesz w następnym sezonie kiedy niektóre części się zużyją np łańcuch kaseta opony dętki itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...