deanima Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Mam następujące pytanie: Mam dostępne środki 2500zł czy za tą kwotę kupię lepszy gotowy rower czy uda mi się lepszy złożyć, a może najlepszym wyjściem byłoby kupić rower np. za 1500 zł i za 1000 zł zrobić upgrade? Nurtuje mnie również kwestia różnicy cen między jesienią a wiosną. Wiadomo że pod koniec sezonu jest taniej. Ale czy ta obniżka cen dotyczy tylko gotowych rowerów czy części również? I ostatnia kwestia jak duża jest ta obniżka cen(prosiłbym o wyrażenie w procentach, jeśli posiadacie wiedzę to także różnica cen poszczególnych elementów np rama około 20% w dół a amortyzatory 30%)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Nowy czy używany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deanima Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Nowy Wytrzymały bo ważę 105 kg, 19". Nie zależy mi na niskiej masie roweru tylko na jak najdłuższym czasie eksploatacji. Robię 4000-5000 km w sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 w tych granicach cenowych nie opłaca się składać zwłaszcza z nowych części.... jeżeli chodzi o posezonowe obniżki to raczej gotowe rowery średnio do 20%.....w sklepach internetowych są też tańsze części ale to już kilku procentowe raczej ciężko wyłapać promo na napę ramy amorki koła - na to są promocję i odradzam kupowanie roweru za 1,5k i wrzucanie w niego od razu 1k po pierwsze tracisz gwarancję po drugie na pewno za 2,5k możesz mieć lepszy rower niż ten za 1,5k po tuningu za 1k po trzecie tuningować możesz w następnym sezonie kiedy niektóre części się zużyją np łańcuch kaseta opony dętki itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deanima Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.