naughtyjurand Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Hej W niedziele, 17 kwietnia 2011 r. organizuje wycieczke z Warki do Warszawy. Oczywiście wszystko zależy od pogody, jednak prognozy są dobre: http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/warszawa_warszawa Plan jest taki, - jedziemy do Warki pociągiem Koleii Mazowieckich - KM 12231, Warszawa Wschodnia 08:37 Warszawa Centralna 08:44 08:58 Warszawa Zachodnia 09:02 09:05 Warszawa Al.Jerozolimskie PKP 09:10 09:11 Warszawa Rakowiec 09:14 09:14 Warszawa Żwirki i Wigury 09:16 09:17 Warszawa Służewiec 09:20 09:20 Warszawa Okęcie 09:23 09:23 Warszawa Dawidy 09:28 09:28 Warszawa Jeziorki 09:31 09:32 Nowa Iwiczna 09:34 09:35 Piaseczno 09:38 09:39 Zalesie Górne 09:43 09:44 Ustanówek 09:48 09:48 Czachówek Górny 09:52 09:53 Czachówek Płd. 09:55 09:55 Sułkowice 10:01 10:02 Chynów 10:04 10:05 Krężel 10:08 10:09 Michalczew 10:13 10:13 Warka 10:20 Czas jazdy: 1:43 Odległość i cena biletu: 61km - 14,00 zł Do tego nalezy doliczyć opłatę za przewóz roweru około 3 zl. - a potem wracamy rowerami Tak sobie myślałem, żeby po drodze zatrzymać się w Czersku i zwiedzić zamek. Co zabrać (zupełne minimum): - zapasowa dętka - komplet kluczy którym da się odkręcić przednie oraz tylne koło - lyżki do opon - pompka Chodzi o to, że w przypadku złapania przez kogoś gumy, całą wycieczkę trafi szlak! W razie potrzeby pomoge lub wymienie komuś dętkę, ale musi ją mieć, bo sam jej nie wyczaruję ,) Co zabrać (wersja optymalna): Poza listą minimalną, dobrze będzie zabrać plecak z - karta miejska (jeśli ktoś posiada - pokazać przy kasach, bilet będzie tańszy) - jedzeniem i piciem - przewiduje całe mnustwo postojów na odpoczynek, zjedzenie czegoś, napicie się, pogadanie, może uda nam się zachaczyć o jakiś bar i zjemy sobie obiad jak się patrzy, ale pamiętajcie że to będzie niedziela i może się okazać, że do wieczora jedziemy z tym co mamy. - lekką nieprzewiewną i nieprzemakalną kurtkę - z pogodą to zawsze jest tak, że cholera wie, może i nie będzie padać, ale może być zimny wiatr. - 100zl. - powinno w zupełności wystarczyć na bilet i ewentualne wydatki (łącznie z opcją, dalej nie mogę wracam pociągiem). - lampkę rowerową przód oraz tył - kask (ew. nakrycie głowy przed słońcem - okulary Ubranie: Założyć koszulkę która ma w sobie 0% bawełny, najlepiej mieszankę poliestru i elastanu, spandexu... ale jeśli to będzie 100% poliestru to ok. Bawełna będzie mokra do końca dnia, poliester szybko wyschnie i będzie nam ciepło i sucho. Charakter wycieczki: Koledzy i koleżanki z maratonów XC, nie planuje tu treningu, więc proszę nie nastawiać się na tempo 30km/h, ...to kiedy...ińdziej ,) To ma być wycieczka, piknik, rekreacja. Bardzo możliwe, że będziemy jechać tempem "widokowym" ("ślimacze" zarezerwowałem do nazywania masy krytycznej). Wycieczka obejmie cały dzień. W planach jest naprawde spory odcinek, dla co poniektórych, i jeśli to będzie dla nch za dużo, będziemy mieli po drodze pare opcji awaryjnych (czyt. dojechać do najbliższej stacji PKP i wsiąść w pociąg do domu). Tak więc niemile będę patrzył na tych, co będą poganiać słabszych i wyrywać się do przodu. Albo jedziemy razem, albo prosze sobie zorganizować swoją wycieczke. Teren: Generalnie to chce jechać drogami polnymi, przez las, nad Wisłą, po ubitym piachu...raczej, niż asfaltem po drodze - mam rower górski i właśnie dlatego się na taki zdecydowałem. Oczywiście bez problemu dadzą sobie radę inne rowery, tak jak miejskie, szosowe, krosowe ...no, może z wyjątkiem kolarzówek ,) W najgorszym przypadku może się pojawić piach nieubity i wtedy rowery z wąskimi oponami trzeba będzie przeprowadzić na piechotę. Jednak w myśl "jeden za wszystkich..." wtedy zsiadamy razem z rowerów i idziemy. Choć może się okazać, że wszyscy będą mieć 26x2.25 Nie mniej jednak, może być i tak, że bedzie dużo asfaltu. Jadę tą trasą pierwszy raz w życiu. Uczestnicy: Żeby nie było rozczarowań, mam 32 lata, kilka osób które jadzie z poza forum, jest w moim wieku. Fajnie by było gdyby zabrały się osoby 25+ plus minus pare lat ,) Zupełnie zapomniałem, długość trasy z Warki do metra na Kabaty, skąd można będzie z rowerem zapakować się do wagonu i wrócić do domu będzie w granicach 45-65km, przy czym 65km to już odbieganie od trasy daleko przez wsie, nad brzeg Wisły, zamek w Czersku, znowu nad Wisłę, przez tężnię w Konstancinie...itd. Wszystko zależy od tego ile będziemy mieli siły i chęci ,) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ------- Zdjecia rozesle dzis wieczorem Dziekuje wszystkim za towarzystwo i fantastyczna wycieczke! Bylo super, do nastepnego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikorexia Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Na forum publiczne też coś przewidujecie ? Jakie mieliście tempo i teren ? Byłam w niedzielę w tamtych okolicach ale spieszyło mi się do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ...eee...ale o jakie forum publiczne się pytasz? Zamieściłem tą informację tu dla wszystkich chętnych każdy mogł się przyłączyć, to nie była jakaś zamknięta wycieczka Nie spodziewałem się jedynie tego, że pojedziemy tak mocną grupą, gdzie najsłabsza osoba dawała sobie świetnie radę utrzymując średnią prędkość 15-20km/h, więc całkiem sprawnie choć nie raz (inne wycieczki) było tak, że jechaliśmy ze średnią 10km/h i też było fantastycznie Dla mnie ważniejsze jest towarzystwo niż prędkość Moje tempo, w którym czuję się dobrze to jakieś 30km/h ale tu nie o to chodziło, tylko o wycieczkę Od ganiania się po Kampinosie mam innych kumpli. Za to pojawili się fajni ludzie, dobrze się rozmawiało, nie było słońca, ale i deszcz nie poleciał ,) Wiec suma sumarum, wypad jednogłośnie zasługuje na miano tych "udanych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikorexia Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Wiem o tym, że otwarta Miałam na myśli pytanie o o to czy na forum opublikujesz jakieś info/zdjęcia, jaki był teren i czy dużo asfaltu - pewnie łatwiej byloby o ekipę następnym razem. Ja również nie oceniam powodzenia wycieczki przez pryzmat tempa(chociaż dobrze mieć wszystko na raz tj. zmęczyć, a nie tylko pooglądać w dobrym towarzystwie ;P ) - wiadomo jednak, że to nie trening. Miło, że wyjazd się udał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Jak tylko znajdę chwilę czasu na razie Święta idą a już 1 maja szykuje kolejną wycieczkę ...a jeśli chodzi o zdjęcia to z kilku wycieczek można znaleźć tu u mnie na profilu ...a jeśli chodzi o ekipę, to chyba łatwiej sie nie da, skąd przekonanie że był problem? Odezwało się tyle osób na PW, że przez chwilę myślałem, że zrobi się z tego maraton ale na szczeście część odpuściła Było super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja tez jesli można to poprosze o jakies fotki z tej ostatniej wycieczki. Super pomysł z tymi wycieczkami dla wszystkich. Pewnie sam sie na którąś wybiore(choc jestem troche z wyższego pułapu wiekowego niz podawałes),a jakies fajne zdjecia moga zachecic mnie i innych do przyłaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.