YgreK Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Szukałem podobnych tematów, niestety najczęściej linki z allegro są przestarzałe. Pytam więc: Jaki skuwacz kupić? Czy takie najtańsze? http://allegro.pl/promocja-skuwacz-rozkuwacz-lancucha-szczecin-i1536335655.html bądź http://allegro.pl/tani-skuwacz-lancucha-i1550546652.html Czy takie tanie narażają łańcuch na zniszczenie, albo inne skutki uboczne? Dodam, że mam łańcuch 8-rzędowy (nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0cent Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Skutki będą zależały od tego jak dokładnie będziesz wykonywał operacje skuwania / rozkuwania Te, które podesłałeś spokojnie Ci wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 A który z tych dwóch lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayacek Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Moim zdaniem oby dwa są tej samej klasy więc rzut monetą i kupuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Tak swoją drogą, to pomyśl o spince do łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Spinkę posiadam. Ale potrzebuje na zawody, gdyby coś pękło, albo inne nagłe przypadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Na szybko według mnie bardzo łatwo źle skuć łańcuch, nawet w dobrych warunkach jest to trudne. Ja zamiast zniszczonego ogniwa zawsze zakładam następną spinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Od siebie polece taki najtańszy skuwacz jaki jest w linku na samym początku. Sam taki kupiłem parę lat temu i działa. Też chyb dałem coś koło 9,99zł. Tani, prosty (bo generalnie nic trudnego tu nie ma) i łatwy w obsłudze. Moim zdaniem nie warto kupować droższego skuwacza bo taki zwykły i tak spełnia swoje zadania. Chyba że ktoś ma jakiś serwis czy coś i skuwa/rozkuwa kilkadziesiąt łańcuchów dziennie to lepiej mieć jakiś lepszy. Sam fakt. Każdemu do domowych warunków powinien wystarczyć taki tani, prosty skuwacz. Rozkuwałem/skuwałem nim łańcuch już dość dużo razy i cały czas działa. Tutaj po prostu nie ma co się zepsuć. Potrzeba troche wprawy żeby sworzeń nie wszedł za głęboko lub odwrotnie ale po kilku skuciach będziesz miał wprawe jak prawdziwy serwisant. ;] Bierz go i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Słabo szukałeś tych tematów na forum ja znalazłem kilka z aktualnymi linkami nie koniecznie z allegro, ale do rzeczy posiadam i polecam -KLIK- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.