Skocz do zawartości

[do 900 zł] MTB Kross Hexagon albo level.

Sieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,pisałem już wcześniej temat, niestety edytować się go nie da więc piszę tu.

Poczytałem trochę i jednak interesują mnie MTB!

Znalazlem na allegro coś takiego :

http://allegro.pl/rower-mtb-kross-hexagon-v3-2010-shimano-altus-17-i1542091644.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-super-kross-level-a6-replica-shimano-i1554601431.html

Moja waga 80 kg \ 188 cm wzrostu.

Czy cos takiego może byc w takiej cenie?

Napisano

Nie dozbieram więcej ani złotówki. Potrzebuje do 900 zł roweru i tyle.

Wiec lepiej Hexagona czy ten co polecił Kysa?

Napisano

Ja wybrałbym Schwinna. Lepszy "amor" :icon_wink: i napęd

Kuzwa :( Wszystko ładnie i fajnie ale jest ochydny z wyglądu ...

i nie ma 21 ramy :(

Napisano

Ja mam 185cm i 85kg wagi. Po przymierzeniu się do Krossa Level A2 2011 wybrałem właśnie 19" :) Wiadomo, że rama ramie nierówna, ale myślę, że 19" też będzie dla Ciebie dobra. Przelicz sobie takim przelicznikiem: zmierz odległość od podłoża do kroku (cm) następnie pomnóż to przez 0,57 i ten wynik podziel przez 2,54 - wyjdzie Ci wynik jaka rama będzie dla Ciebie najlepsza ;)

Napisano

Ja mam 185cm i 85kg wagi. Po przymierzeniu się do Krossa Level A2 2011 wybrałem właśnie 19" :) Wiadomo, że rama ramie nierówna, ale myślę, że 19" też będzie dla Ciebie dobra. Przelicz sobie takim przelicznikiem: zmierz odległość od podłoża do kroku (cm) następnie pomnóż to przez 0,57 i ten wynik podziel przez 2,54 - wyjdzie Ci wynik jaka rama będzie dla Ciebie najlepsza ;)

Dzięki :) Jutro poogarniam całość!

Co ciekawe ... hexagon v3 w sklepie u mnie w miejscowości kosztuje 1059 zł.

Na allegro 750zł nowy. Niesamowita przebitka..

Napisano

Dzięki :) Jutro poogarniam całość!

Co ciekawe ... hexagon v3 w sklepie u mnie w miejscowości kosztuje 1059 zł.

Na allegro 750zł nowy. Niesamowita przebitka..

To nie przebitka, to po prostu inny rocznik i nieco inny osprzęt ;) Ten za 750zł to rocznik 2009, a ten za 1059zł (cena katalogowa Krossa) to tegoroczny model :)

Napisano

To nie przebitka, to po prostu inny rocznik i nieco inny osprzęt ;) Ten za 750zł to rocznik 2009, a ten za 1059zł (cena katalogowa Krossa) to tegoroczny model :)

Duża różnica w sprzęcie?

Napisano

Nie. W tej klasie roweru z pewnością nie ma sensu dopłacać do rocznika 2011. Zwłaszcza, że malowanie 2009 jest o niebo lepsze (jeśli i kwestie estetyczne wchodzą w grę). Jeśli jednak nie patrzysz na malowanie to zastanów się nad tym Schwinn'em, bo tu już osprzęt jest dużo lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...