pentagramsss Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Zauważyłem w swoim rowerze starym niepokojącą rzecz. Gdy jadę i nie pedałuje to wolnobieg co jakiś czas dziwnie się zachowuje. Powinien nie kręcić się(właśnie gdy jadę na "luzie") ale on co jakiś czas kręci razem z kołem przez co przerzutka(ACERA) świruje. Dzieje się tak od czasu kiedy stara przerzutka STX zawinęła się w koło. Boję się że znowu nowa przerzutka zawinie się w koło i 70 zł pójdzie w las.... Co się dzieje? Czy to mogło się stać po wypadku zawinięcia? PS. Napisałem że mam wolno bieg bo mój rower jest stary więc raczej to kaseta nie jest Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Prawdopodobnie będziesz musiał wymienić też wolnobieg. Zapadki nie działają tak jak powinny. Nie da się tego naprawić a jakby było możliwe to bardzo trudno. Gra nie warta świeczki. Teraz to prawdopodobnie będą już koszta. Co zrobiłeś, ze Ci się przerzutka wkręciła? Jakaś wywrotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Naprawić sie da, zapadki sie muszą zawieszać, tylko czy faktycznie sie to opłaca jak nowy możną kupić za 20zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagramsss Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Prawdopodobnie będziesz musiał wymienić też wolnobieg. Zapadki nie działają tak jak powinny. Nie da się tego naprawić a jakby było możliwe to bardzo trudno. Gra nie warta świeczki. Teraz to prawdopodobnie będą już koszta. Co zrobiłeś, ze Ci się przerzutka wkręciła? Jakaś wywrotka? Przerzutka się wkręciła bo łańcuch się rozczepił (to jest według mnie przyczyna)wówczas hak od przerzutki się wykrzywił... Czy wtedy to że przerzutka się zawinęła mogło spowodować uszkodzenie wolno biegu? ... raczej nie... Czemu będą koszta? Na allegro wolnobiegi chodzą już za 20zł + klucz 30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Byłyby jakbyś chciał to naprawiać. Wtedy musiałbyś mieć jakiś jeszcze dodatkowy klucz. Ostatnio chciałem sobie te zapadki w wolnobiegu przesmarować i miałem tylko klucz do jego odkręcania. Odkręciłem, ale do środka i tak się nie dostałem. 50zł tez pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 30 za klucz to chyba za złoty ja kupiłem za 8 zł ale wolnobieg odkręcić samemu to sztuka polecał bym pojść do rowerowego, np w rojaxie bez problemu odkrecaja za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Nieprawda. Mój odszedł od reki. Nawet się z tym bardzo nie męczyłem. WD-40 w takich sytuacjach jest niezastąpione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Taki kluczyk aż 30zł? Na allegro łącznie z przesyłką wychodzi góra 15zł. Dosłownie pół godzinki temu odkręcałem wolnobieg. Lekko nie było, ale puścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagramsss Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 ale co może być przyczyną tego że te zapadki nie działają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Np to ze ich juz tam nie ma, to że sprezyna ma dość, to że sie zaczepiają o coś czy zawieszają, powodów jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.