YgreK Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam. Otóż dziś przy czyszczeniu i smarowaniu łańcucha, zobaczyłem coś takiego (na spince) Czy z te pęknięcie to rzeczywiście pęknięcie, czy to jakiś patent? Można z tym jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wygląda jak by rolka pękła. Ale widze ze nie ma problemu bo to jest na spince. Ściąg spinkę a pęknięta rolke zastąp inna, pewnie masz ogniwa z tego lancucha ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Nie mam dodatkowych ogniw... Można pojedyncze kupić? Jak tak, to gdzie? A można z pękniętą rolką jeździć przez jakiś czas? Bo nie chciałem przerywać treningów... @edit. Łańcuch to KMC Z-7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A masz imadełko/skuwacz do łańcucha? Jeżeli tak to wóź koniecznie ze sobą. Moja rada: jeździć w stanie takim jak teraz do zużycia/rozciągnięcia łańcucha. W razie uszkodzenia, czy wypadnięcia tulei skrócić łańcuch o jedno ogniwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Niestety nie posiadam skuwacza... Jutro skoczę do pobliskiego sklepu, może po prostu dostanę taką rolkę, albo za grosze ją kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jeśli sklep prowadzi serwis to na 100% ma takich rolek dużo - z łańcuchów wymienianych w rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 od razu wyrzuć to zepsute ogniwo, bo znając życie rozleci sie w najmniej odpowiednim momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.