filip0207 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum Mam hamulce tarczowe HAYES MX4 i pewien problem. Wygięła mi się tarcza I moje pytanie brzmi: Czy mogę kupić obojętnie jaką tarczę, czy jakąś konkretną? Chodzi np. o firmę, rozmiar itp. Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź Pzdr. DyZiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ważne żeby rozmiar był ten sam i żeby mocowanie tarczy było identyczne. Jeśli masz tarcze 180mm na 6 śrubek, to taką kup. Najlepiej identyczną, lub zainwestuj w coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip0207 Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ok. Dzięki bardzo mi pomogłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pysiek Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 A nie da się jej wyprostować? I pytanie, czy tarcza się wygięła, bo ją uderzyłeś czy się powyginała od ciepła? Bo zawsze da się wyprostować tarcze i zostawić sobie w kieszeni pare dyszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gufi8 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj. Mam problem z tylnym hamulcem, a mianowicie, od jesieni nie jeździłem na rowerze, dopiero w ten weekend pierwszy raz wsiadłem na rower. Zauważyłem, że hamulec strasznie stracił na mocy hamowania (przedni OK), bardzoooo wydłużył się czas hamowania, na jesieni stawałem w miejscu, a teraz kompletnie nie wiem co się dzieje. Nic nie regulowałem po jesieni, a wtedy wszystko chodziło super. Nie wiem czym to może być spowodowane, a zbytnio nie mam pojęcia o regulacji... Wątpię by klocki się starły, być może coś się poluzowało. CO PROPONUJECIE w takim razie zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Proponuje pozaglądać na tarcze i klocki bo pewnie sie coś komuś chlupnęło na tarcze i sie zatłuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gufi8 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Proponuje pozaglądać na tarcze i klocki bo pewnie sie coś komuś chlupnęło na tarcze i sie zatłuścił. Byś może się dostało się tam trochę płynnego smaru do łańcucha... Jak to najlepiej wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 najlepiej benzyną ekstrakcyjną lub gotowym preparatem do czyszczenia hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gufi8 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Udało mi się rozwiązać problem - dokręciłem po prostu nieruchomy klocek i teraz hamuje jak trza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.