firzu Napisano 30 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Czy przerzutka przednia c50 będzie chodziła z korbą na 44 zęby ( np. deore 510 ) :?: I jeszcze jedno pytanko a własciwie dwa. Czy ma ktoś przerzutkę down-swing na ramie Kelly'sa ? Jak można sprawdzić czy da się down-swinga założyć ? Skoro już zdecydowałem się na założenie nowego tematu to zapytam o jeszcze jedno Czy widać jakąś różnicę w działaniu lewej manetki, chodzi mi o różnicę między alivio a altus sl-mc40 :?: Dobra styknie już tych pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Jak można sprawdzić czy da się down-swinga założyć ? przykladajac takowa w sklepie do ramy lub podgladajac u kolegi z kellysem down swingiem itd inaczej moze sie okazac ze mocowanie wypadnie niefortunnie na srubce od bidonu choc jesli masz ramke okolo 20 cali lub iwecej to malo prawdopodobne ja mam obejme dobry 1cm ponizej srubki przy ramie 20(meridaMS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Niestety mam 19,5 :-( Tak na oko wygląda jakby się zmieściła. A nie wiesz czy bardzo czuć różnicę między top a down-swing ? Chodzi mi o to ze down ciężej chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 30 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Ja mialem w swoim rowerze down swing STX-a i rzeczywiscie w porównaniu z top swing(Alivio) było czuć że chodzi ciężej. Mimo tego wole down swingi ze względu na te luzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 1 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 A czy na trochę lepszej manetce, np. alivio, ta różnica będzie mniej odczuwalna :?: Wyżej niż alivio mnie nie interesuje bo już miałem lx-a i nie przypadł mi do gustu ten wskaźnik nad kierą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 sam mam niedawno zalozonego na przodzie XT03(nowka ze sklepu)i wraz z manetka gripshift 5.0(uzywana od kilku lat) chodził bardzo elegancko do tego stopnia ze nawet podkrecilem naciag sprezyny o jedno klikniecie a i tak jak dla mnie chodzi miodek-nie trzeba sie silowac a redukcje sa cudownie zdecydowane :grin: Co do rozmiaru ramy to moja obejma przerzutki wypada jakies 11,7cm od ponad mufa suportu(liczac razem ze spawem kolo mufy i do gornej krawedzi przerzutki)sprawdz jaka Ty masz tam odleglosc do srubki na koszyk chociarz pewny nie jestem czy wspomniany przez Ciebie model przerzutki wlasciwie ustawiony bedzie mial obejme na tej samej wysokosci :-? Co do trwalosci to tylko downswing-zadnej innej nie rozwazalem wlasciwie z shimano(w gre wchodzily XT03/05 lub x-gen) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 1 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 A korbę jaką do lekkiego xc dla chuderlaka byście polecili :?: Alivio styknie czy lepiej np. do m510 dołożyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 dla lekkiego kazda mozna w sumie polecic ale deore lzejsze od alivio wiec jesli Cie stac to wez deore a najlepiej doloz zeby miec 300zl i nowego LXa kupuj-lepszej za ta kase nie znajdziesz(a do deorki musisz jeszcze doliczyc cene wkladu suportu wiec roznica az tak duza nie bedzie pewnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 1 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 A nie wiesz czy wkład od korby acera będzie do alivio pasował :?: Lx jest trochę za drogi jak dla mnie. chciałbym sie w 200 złotych zmieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Kup DEORE na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Lx jest trochę za drogi jak dla mnie. chciałbym sie w 200 złotych zmieścić. zrobisz jak uwazasz0jezeli nie ma najmniejszej szansy to daj spokoj jesli jednak jest cien mozliwosci dozbierania do 300zł na LX'a to zdecydowanie go kupuj!Ta korba jest naprawde duuuuzo bardziej zaawansowana od alivio czy deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.