Skocz do zawartości

[Licznik] Speedmaster 5000 starej daty.

FriQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema mam licznik speedmaster 5000, ale z tego co widzę, różni się on od tych modeli co są na necie. Licznik znalazłem dzisiaj, nie mam do niego instrukcji. Ma on około 5 lat może mniej. O ile dobrze pamiętam. Daje wam fotkę jego i jak możecie powiedzcie czy się go jakoś wyłącza i co to jest to D ? Co mam tutaj ustawić. Z góry dzięx. Sorry za jakość zdjęć. dsc01030jg.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Mod Team
Napisano

D to prawdopodobnie "Distance" czyli przejechany dystans. Mam nowszego Speedmastera 8000 i nie wyłącza się go (jedynie można baterie wyjąć), po określonym czasie przechodzi w stan uśpienia i wyświetla tyko godzinę.

• Mod Team
Napisano

Nic się nie wpisuje jeśli chodzi o dystans. Jedynie ustawia się obwód koła (tu proponuję skorzystać z instrukcji którą zlinkował Franio) i ewentualnie zegarek, jeśli licznik ma taka funkcję. Lewym guzikiem resetuje się dane, prawym przełącza funkcje. Cała filozofia.

Napisano

Mam podobny licznik tyle że 7000, z tyłu licznika musi być taki mały przycisk który sie wciska długopisem, wciśnij go, w D nic nie wpisuj bo to przejechany dystans.

Napisano

A no jest ;D Zresetowałem tylko nie wiem jak ustawić c czyli czas. Jest na nim 12.01, oraz co znaczy litery : T, S, no i ten C ?

• Mod Team
Napisano

Ściągnij sobie manuala do tej Sigmy, myślę że te same funkcje:

http://www.sigmasport.com/en/service_center/produkt_suport/bikecomputer/fragen/?jahrgang=1&produkt=99&gruppe=1&sprache=2&typ=bikecomputer

No i C to Clock, czyli czas, D - Distance, dystans całkowity, T - Trip distance, dystans wycieczki, S - prawdopodobnie stoper.

Aby ustawić godzinę włączasz funkcję zegarka, przytrzymujesz przycisk z tyłu licznika aż godzina zacznie migać, następnie lewym przyciskiem przełączasz godziny/minuty, prawym ustawisz wartość, jak ustawisz wciskasz ponownie przycisk z tyłu licznika.

Napisano

Ustawiłem tą godzine, to tersz wystarczy go zamontować i będzie odliczać kilometry i pięknie śmigać ?

Napisano

Ustawiłem tą godzine, to tersz wystarczy go zamontować i będzie odliczać kilometry i pięknie śmigać ?

Jak wprowadziłeś odpowiedni obwód koła to tak :P

• 3 tygodnie później...
Napisano

na oponie będzie ci pisać np 26x2.1 szukasz w instrukcji i wpisujesz w licznik. jak nie wiesz jak to najlepiej wyciągnąć baterię i po chwili włożyć - pierwsze co się pojawi to wpisanie obwodu koła w mm. jak sobie nie poradzisz to napisz mi rozmiar koła i podam ci co wpisać ( mam taki licznik ale też nie mam instrukcji)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...