FriQ Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Siema mam licznik speedmaster 5000, ale z tego co widzę, różni się on od tych modeli co są na necie. Licznik znalazłem dzisiaj, nie mam do niego instrukcji. Ma on około 5 lat może mniej. O ile dobrze pamiętam. Daje wam fotkę jego i jak możecie powiedzcie czy się go jakoś wyłącza i co to jest to D ? Co mam tutaj ustawić. Z góry dzięx. Sorry za jakość zdjęć. Uploaded with ImageShack.us
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2011 D to prawdopodobnie "Distance" czyli przejechany dystans. Mam nowszego Speedmastera 8000 i nie wyłącza się go (jedynie można baterie wyjąć), po określonym czasie przechodzi w stan uśpienia i wyświetla tyko godzinę.
Mod Team Franio Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2011 Tu jest instrukcja do tego licznika: http://www.zemebajku.cz/db/files/g968_manual_Speedmaster_5000.pdf
FriQ Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Napisano 12 Kwietnia 2011 Ah, a jak nie mam dystansu żadnego ? Co tam wpisać, aby działał ?
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2011 Nic się nie wpisuje jeśli chodzi o dystans. Jedynie ustawia się obwód koła (tu proponuję skorzystać z instrukcji którą zlinkował Franio) i ewentualnie zegarek, jeśli licznik ma taka funkcję. Lewym guzikiem resetuje się dane, prawym przełącza funkcje. Cała filozofia.
FriQ Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Napisano 12 Kwietnia 2011 Niestety ta instrukcja mi nic nie pomaga ;/
Sandacz Napisano 12 Kwietnia 2011 Napisano 12 Kwietnia 2011 A ten licznik ma na tylnej ściance przycisk SET do wejścia w nastawy?
Mod Team sznib Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2011 Daj może foto drugiej strony licznika.
Moloch89 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Mam podobny licznik tyle że 7000, z tyłu licznika musi być taki mały przycisk który sie wciska długopisem, wciśnij go, w D nic nie wpisuj bo to przejechany dystans.
FriQ Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 A no jest ;D Zresetowałem tylko nie wiem jak ustawić c czyli czas. Jest na nim 12.01, oraz co znaczy litery : T, S, no i ten C ?
Mod Team sznib Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2011 Ściągnij sobie manuala do tej Sigmy, myślę że te same funkcje: http://www.sigmasport.com/en/service_center/produkt_suport/bikecomputer/fragen/?jahrgang=1&produkt=99&gruppe=1&sprache=2&typ=bikecomputer No i C to Clock, czyli czas, D - Distance, dystans całkowity, T - Trip distance, dystans wycieczki, S - prawdopodobnie stoper. Aby ustawić godzinę włączasz funkcję zegarka, przytrzymujesz przycisk z tyłu licznika aż godzina zacznie migać, następnie lewym przyciskiem przełączasz godziny/minuty, prawym ustawisz wartość, jak ustawisz wciskasz ponownie przycisk z tyłu licznika.
FriQ Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 Ustawiłem tą godzine, to tersz wystarczy go zamontować i będzie odliczać kilometry i pięknie śmigać ?
Moloch89 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Ustawiłem tą godzine, to tersz wystarczy go zamontować i będzie odliczać kilometry i pięknie śmigać ? Jak wprowadziłeś odpowiedni obwód koła to tak
FriQ Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 @Refresh mam koło 26, to gdzie i co mam wpisac
yobi Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 na oponie będzie ci pisać np 26x2.1 szukasz w instrukcji i wpisujesz w licznik. jak nie wiesz jak to najlepiej wyciągnąć baterię i po chwili włożyć - pierwsze co się pojawi to wpisanie obwodu koła w mm. jak sobie nie poradzisz to napisz mi rozmiar koła i podam ci co wpisać ( mam taki licznik ale też nie mam instrukcji)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.