Skocz do zawartości

[Narzędzia] klucz do kolców butów shimano

karbeti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś z uzytkowników forum wie gdzie można kupić klucz do odkręcania kolców z butów Shimano? Szukałem w necie ale nic nie ma.

Pozatym chciałem zapytać czy po odkręceniu kolców można z nich zrezygnowć. Jeżeli tak to co wkręcić w otwory aby je zaślepić ?

napisałem emaila do jednego z przedstawicieli shimano w twojej sprawie i o to jaką otrzymałem odpowiedź

"Dzień dobry,

Bardzo mi przykro, w tej chwili w Shimano Polska nie są dostępne ani kolce do Pana butów, ani klucz do ich odkręcania. Obawiam się więc, że jednym rozwiązaniem w tej sytuacji jest wyszukanie śrub o odpowiedniej średnicy i skoku gwintu, którymi mógłby Pan zabezpieczyć otwory po wykręceniu kolców. Bardzo mi przykro."

tak więc chyba na chwilę obecną pozostaje ci, albo uprzejmość kogoś kto takowy specjalny klucz posiada, albo kombinerki :icon_cool:

fotosik.pl , u góry po prawej dodaj zdjęcia...wypróbuj nowy uploader, dodajesz fotke z dysku , potem wybierz zdjęcie , po czym zaznaczasz opcje bez ograniczeń wiekowych i rozpocznij przesyłanie (fotka się ładuje na serwer) , potem u doły wybierasz kody do forum --> zdjęcie 500px (ewentualnie miniaturkę) i wklejasz tutaj całego linka i gotowe :). mam nadzieje że niczego nie pominąłem

ps. w google jest sporo fotek tego modelu, niestety w zbyt małej rozdzielczości i tak naprawdę nie wiele na nich widać, ale wydaje się że kolce są standardowe tak jak w innych modelach shimano mtb

• 2 miesiące temu...

dobra juz sobie poradzilem, ale poniszczylem przy tym troche kolce.. trudno. proponuje oblozyc kolec jakas chustka lub lepiej szmata zeby nie poniszczyc (w sumie przy ostatnim prawie go nie porysowalem..) i zlapac poziomo jakims chwytakiem np. http://iv.pl/images/16252329287685410351.jpg . kombinerkami moze i tez by poszlo ale latwiej poziomo, a nie od gory lapac

• Mod Team

Pamiętam, że jak dobre kilka lat temu grałem w piłkę nożną, to miałem korki adidasa z wkrętami.

Wkręty były w systemie właśnie tych trójkącików i wykręcało się je za pomocą specjalnego kluczyka.

Wyglądał tak:

EC07070E-E395-4C68-900E-1E4C2ECAEA32.JPEG

A tu są dostępne takie kluczyki:

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=klucz+do+wkr%C4%99t%C3%B3w

• 3 miesiące temu...

Pozwolę sobie podbić. Niestety nie jestem w stanie kolców odkręcić żadnymi kombinerkami. Może coś się zmieniło i ktoś dysponuje konkretną wiedzą- jak się tego pozbyć lub odpowiednim kluczem (chętnie kupię)- przy spinningu ten dodatek jest zupełnie zbędny :icon_wink:

Kombinerkami jak najbardziej można. W związku z tym iż nie znalazłem oryginalnego klucza w/w kolkce odkręciłem kombinerkami - trzeba tylko mocno zacisnąć i musi iść. Na razie nie używam butów SPD gdyż jestem po wypadku i jeżdżę na platformach. Buciki są nowe i na razie nie montowałem w miejsce kolców zadnych zaślepek ale tak jak piszę - od biedy kombinerki dają radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...