tribszn Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam serdecznie i od razu na starcie proszę o pomoc:) Przez wiele lat jeździłem rowerem po różnego rodzaju bezdrożach, w zeszłym roku przerzuciłem się na "cywilizowane" drogi na których mój rower górski na 2 teleskopach totalnie nie daje rady. Planuję zakup kolarzówki z tym, że totalnie się na tym sprzęcie nie znam. Nie potrzebuję jakiegoś wypasionego roweru profesjonalnego, chciałbym wydać gdzieś w granicach 2500zł. Trochę się rozglądałem i znalazłem kilka rowerów w limicie lub jego okolicach: Giant Kellys Merida A może polecicie coś innego, mniej znanej firmy i tańszego? Byłem w kilku sklepach to niezależnie od modelu wychwalali wszystko pod niebiosa - byleby sprzedać, a ja bym chciał posłuchać opinii osób, które nic z tego nie będą miały:) Druga sprawa. Jakie pedały są lepsze do tego rodzaju rowerów? Takie do których trzeba mieć specjalne buty czy coś takiego jak jest zamontowane w tym Giancie, którego podałem? Bo właśnie ku takiej opcji i ogólnie Giantowi się skłaniam. Kiedy taki rower najlepiej kupić, w sklepie czy przez internet? Wiadomo - idzie sezon, najlepiej byłoby teraz żeby jak najwięcej z niego skorzystać. Ale jak patrzyłem to trafiają się wyprzedaże posezonowe/z sezonów ubiegłych więc może lepiej się przemęczyć jeszcze teraz i kupić jesienią/zimą za kilkanaście/kilkadziesiąt procent taniej?? Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Druga sprawa. Jakie pedały są lepsze do tego rodzaju rowerów? Takie do których trzeba mieć specjalne buty czy coś takiego jak jest zamontowane w tym Giancie, którego podałem? Takie, do których potrzebne są specjalne buty Z tym że typowo szosowe pedały zatrzaskowe + buty praktycznie uniemożliwiają chodzenie. Można kupić też pedały i buty MTB, gdzie przejście kilkudziesięciu metrów będzie znacznie bardziej komfortowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valanthil Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 JA bym kupił jakąś ramę i złożył rower. Sam kupiłem w zeszłym roku za 2,5k Authora A3300 (ma karbonowy widelec) i jestem zadowolony ale wiem że bardziej opłaciłoby mi się złożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kullman Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam serdecznie i od razu na starcie proszę o pomoc:) Przez wiele lat jeździłem rowerem po różnego rodzaju bezdrożach, w zeszłym roku przerzuciłem się na "cywilizowane" drogi na których mój rower górski na 2 teleskopach totalnie nie daje rady. Planuję zakup kolarzówki z tym, że totalnie się na tym sprzęcie nie znam. Nie potrzebuję jakiegoś wypasionego roweru profesjonalnego, chciałbym wydać gdzieś w granicach 2500zł. Trochę się rozglądałem i znalazłem kilka rowerów w limicie lub jego okolicach: Giant Kellys Merida A może polecicie coś innego, mniej znanej firmy i tańszego? Byłem w kilku sklepach to niezależnie od modelu wychwalali wszystko pod niebiosa - byleby sprzedać, a ja bym chciał posłuchać opinii osób, które nic z tego nie będą miały:) Druga sprawa. Jakie pedały są lepsze do tego rodzaju rowerów? Takie do których trzeba mieć specjalne buty czy coś takiego jak jest zamontowane w tym Giancie, którego podałem? Bo właśnie ku takiej opcji i ogólnie Giantowi się skłaniam. Kiedy taki rower najlepiej kupić, w sklepie czy przez internet? Wiadomo - idzie sezon, najlepiej byłoby teraz żeby jak najwięcej z niego skorzystać. Ale jak patrzyłem to trafiają się wyprzedaże posezonowe/z sezonów ubiegłych więc może lepiej się przemęczyć jeszcze teraz i kupić jesienią/zimą za kilkanaście/kilkadziesiąt procent taniej?? Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc:) do: tribszn Nie wiem skąd jesteś. w Lublinie mam AUTHORA A 3307 w stanie idealnym jak ze sklepu. Syn kupił go 1,5 roku temu. Przejechał zaledwie ok. 500 km. Teraz mu się odmieniło:)i chce się przesiąść na trekkingowy. Jest to w pełni profesjonalny rower. Kupiłem za prawie 2400 zł. Sprzedałbym za 1700. Osprzęt Shimano SORA. Rozmiar 560. Więcej szczegółów na temat tego modelu znajdziesz na pewno w necie. Wysłałbym ci zdjęcia, lecz tu przechodzą maksymalnie 200 kB. Jeśli będziesz zainteresowany pisz na mail. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tribszn Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 dzięki wszystkim za pomoc:) we wtorek zaopatrzylem sie w nowego Kellysa 1.9 z rocznika 2010 akurat w limicie cenowym z dodatkami takze jest dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.