Skocz do zawartości

[Amortyzator] RS Tora, Recon czy Reba?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tutaj masz test epicona:

http://www.forumrowerowe.org/topic/35879-amortyzatorsuntour-epicon-lod/

Osobiście nie mam zaufania do Suntour'ów. Jeśli chodzi o porównanie trzech modeli RS, to po pierwsze wraz z wyższym modelem idzie mniejsza waga.

Po drugie dokładniejsza praca i możliwości regulacji. I po trzecie dodatkowe systemy.

Jeśli coś proponować to na początek Tora da ci naprawdę dobre możliwości w wersji 318 Solo Air - domniemam że to będzie Twój pierwszy amor z tej lepszej półki więc i tak zobaczysz dużą zmianę charakterystyki pracy :).

Napisano

amor 2kg jest lekki????

toz to kowadło :P

powiem tak reba jest juz w normalniejszej wadze i zdecydowanie lepiej pracuje(chociaz i tak nie nazely do super lekkich amorow...)

nikt nie powiedział w jest super lekki. Powiedziałem tylko że waga w porównaniu do starszych modeli tory jest całkiem ok. Wracając do tematu - jak dla mnie w starciu epicon vs tora wygrywa dziecko firmy sr suntour ^^. Praca podobna, a sporo lżejszy epicon.

Napisano

Miałem Tore 318SA, ważę 60-64kg. Był to mój pierwszy tak zaawansowany amorek. Pracował dobrze, ładnie wybierał nierówności średnie i duże. Bardzo sztywny przynajmniej pod moją wagą :) Przy sporym błocie trochę się zatykał.

Miałem przejściowo na parę dni Rebe i różnica w pracy była znacząca. Płynniejsza praca, mozliwość lepszego dopasowania pod siebie.

Obecnie mam kilkuletniego SIDa, praca i waga genialna. Niestety golenie 28mm i trochę mniej sztywny.

Polecam dopłacić do Reby, ewentualnie poszukać jakiejś używki. Jak kupisz Torę to z czasem będziesz szukał czegoś lżejszego i pracującego lepiej. Tak więc oszczędniej będzie kupić już teraz lepszego amorka.

Napisano

Miałem Tore 318SA, ważę 60-64kg. Był to mój pierwszy tak zaawansowany amorek. Pracował dobrze, ładnie wybierał nierówności średnie i duże. Bardzo sztywny przynajmniej pod moją wagą :)

No trudno, żeby taki pancerny amorek nie był sztywny :) Musiałbyś ważyć co najmniej 2x tyle, żeby go zacząć giąć :P

Jak możesz to bierz Rebę, to już jest klasa sama w sobie, na pewno nie pożałujesz takiego wyboru. No chyba, że weźmie Cię ostro na odchudzanie i zachcesz mieć SID'a ;)

Napisano

Na wadze mi nie zależy, zależy mi żeby dobrze pracował (ale bez przesady, nie musi być to reba) miał 130 skoku rzeczywistego, był wytrzymały no i cena żeby byla przyzwoita w miare.

Myśle że Tora 318 U-turn (Sprężyna) by była dobra - co wy na to ?

Napisano

dokładnie,mam recona sl i 65kg i komfortu 0(trzeba się położyć na kierownicy by chciał cokolwiek pracować jak należy).Przy nim judyta xc'96r to jak latający dywan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...