szymon5310 Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Napisano 16 Kwietnia 2011 A jak epicon wypada względem Tory 302 Air?
stach34 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 A jak epicon wypada względem Tory 302 Air? Dobre pytanie ! Przyłączam się do niego tylko że z torą 318 solo air
kabanosdg Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Tutaj masz test epicona: http://www.forumrowerowe.org/topic/35879-amortyzatorsuntour-epicon-lod/ Osobiście nie mam zaufania do Suntour'ów. Jeśli chodzi o porównanie trzech modeli RS, to po pierwsze wraz z wyższym modelem idzie mniejsza waga. Po drugie dokładniejsza praca i możliwości regulacji. I po trzecie dodatkowe systemy. Jeśli coś proponować to na początek Tora da ci naprawdę dobre możliwości w wersji 318 Solo Air - domniemam że to będzie Twój pierwszy amor z tej lepszej półki więc i tak zobaczysz dużą zmianę charakterystyki pracy .
olomaster Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 amor 2kg jest lekki???? toz to kowadło powiem tak reba jest juz w normalniejszej wadze i zdecydowanie lepiej pracuje(chociaz i tak nie nazely do super lekkich amorow...) nikt nie powiedział w jest super lekki. Powiedziałem tylko że waga w porównaniu do starszych modeli tory jest całkiem ok. Wracając do tematu - jak dla mnie w starciu epicon vs tora wygrywa dziecko firmy sr suntour ^^. Praca podobna, a sporo lżejszy epicon.
pawelsystem Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 tu sie zgodze ze suntor lzejszy i podobna praca
Mordiz Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Miałem Tore 318SA, ważę 60-64kg. Był to mój pierwszy tak zaawansowany amorek. Pracował dobrze, ładnie wybierał nierówności średnie i duże. Bardzo sztywny przynajmniej pod moją wagą Przy sporym błocie trochę się zatykał. Miałem przejściowo na parę dni Rebe i różnica w pracy była znacząca. Płynniejsza praca, mozliwość lepszego dopasowania pod siebie. Obecnie mam kilkuletniego SIDa, praca i waga genialna. Niestety golenie 28mm i trochę mniej sztywny. Polecam dopłacić do Reby, ewentualnie poszukać jakiejś używki. Jak kupisz Torę to z czasem będziesz szukał czegoś lżejszego i pracującego lepiej. Tak więc oszczędniej będzie kupić już teraz lepszego amorka.
Fludi Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Miałem Tore 318SA, ważę 60-64kg. Był to mój pierwszy tak zaawansowany amorek. Pracował dobrze, ładnie wybierał nierówności średnie i duże. Bardzo sztywny przynajmniej pod moją wagą No trudno, żeby taki pancerny amorek nie był sztywny Musiałbyś ważyć co najmniej 2x tyle, żeby go zacząć giąć Jak możesz to bierz Rebę, to już jest klasa sama w sobie, na pewno nie pożałujesz takiego wyboru. No chyba, że weźmie Cię ostro na odchudzanie i zachcesz mieć SID'a
stach34 Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 Na wadze mi nie zależy, zależy mi żeby dobrze pracował (ale bez przesady, nie musi być to reba) miał 130 skoku rzeczywistego, był wytrzymały no i cena żeby byla przyzwoita w miare. Myśle że Tora 318 U-turn (Sprężyna) by była dobra - co wy na to ?
gugool Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 Tora jest dobrym amorem. Można byłoby pomyśleć o 318 SA i w serwisie zmienić skok na 130 mm.
artur3026 Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 dokładnie,mam recona sl i 65kg i komfortu 0(trzeba się położyć na kierownicy by chciał cokolwiek pracować jak należy).Przy nim judyta xc'96r to jak latający dywan
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.