TriggaHappy Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Czy w manetkach Alivio można zdemontować wskaźniki aktualnego biegu tak jak np w SLX ? W Alivio są strasznie duże i zaczynają mnie drażnić/przeszkadzać. Są tam jakieś dwie śrubki ale nie wiem czy to do tego wskaźnika czy od samej przerzutki a nie chcę nic rozregulować gdyby okazało się że to nie te śrubki.Z góry dzięki za odp. \\\\\\\\\\\\\UPDATE Nie wytrzymałem ciśnienia i sam sprawdziłem Otóż da się, ale po zdjęciu telewizorka za dużo otworów jest odsłoniętych i piasek/pył łatwo może dostać się do środka manetki. Szkoda. Sory za kłopot - temat do usunięcia.
adriansocho Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Popytaj, czy ktoś ma taki dekielek zakrywający. Wyższej klasy manetki są dostarczane z takimi dekielkami.
Mod Team Franio Napisano 12 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2011 Telewizorki można zdemontować dopiero w SLX-ach. W niższych modelach manetek nie ma takiej możliwości.
Szogun123 Napisano 12 Kwietnia 2011 Napisano 12 Kwietnia 2011 W niższych modelach manetek nie ma takiej możliwości. Mówisz to komuś kto je zdjął.. nie rozumiem.
Niedzwiedz1 Napisano 12 Kwietnia 2011 Napisano 12 Kwietnia 2011 Zdjął, ale zostały mało estetyczne dziury, w dodatku bardzo ułatwiające dostanie się piasku do wnętrza manetek. W SLX chyba, a na pewno w XT pod telewizorkami są zaślepki.
Mod Team Franio Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2011 Mówisz to komuś kto je zdjął.. nie rozumiem. No tak, zdjął. Tylko czy teraz będą poprawnie działać? Nie.
TriggaHappy Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Napisano 13 Kwietnia 2011 No tak, zdjął. Tylko czy teraz będą poprawnie działać? Nie. Nie wiem skąd takie wnioski. Zdjąłem telewizorki - przerzutka działała poprawnie, nic się nie zmieniło - więc będą poprawnie działać po zdjęciu telewizorków. Nie ma do nich żadnej zaślepki - więc już wiem że nie jest przystosowana do ściągania tych wskaźników. Założyłem je z powrotem i wszystko nadal działa poprawnie.
Mod Team Franio Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2011 Źle się wyraziłem. Miałem namyśli to, że manetki Alivio mogą nie działać poprawnie po zdjęciu telewizorków, ponieważ są wtedy narażone na dostanie się brudu do ich wnętrza, o co nie trudno (szczególnie przy jeździe w terenie). Na sucho, to większość manetek (o ile nie wszystkie) powinna działać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.