Furiath Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że w dobrym dziale piszę Jestem szczęśliwym posiadaczem roweru scott aspect 45 2010r. Chciałbym go ulepszyć, tylko nie wiem od czego zacząć. Na tą chwile wymieniłem amortyzator na rebe rl. I tutaj zwracam się z prośba o pomoc do was drodzy forumowicze Specyfikacja: http://sklep.cyklomaniak.zgora.pl/index.php?products=product&prod_id=19 Pozdrawiam
Corratec Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 A w jakim celu chcesz coś zmieniać bo to chyba dosyć istotna informacja > ?
Furiath Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Napisano 11 Kwietnia 2011 Aby był lżejszy, szybszy, miał lepsze osiągi. Dostarczał więcej przyjemności z jazdy... Czy ten rower posiada jakieś słabe punkty? Czy np. wymiana suportu lub korby na lepsze nie wpłynie znacznie na poprawe pracy roweru?
Corratec Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Raczej nie, jeśli chciałeś mieć lepszy rower to czemu od razu takiego nie kupiłeś, tylko teraz chcesz wymieniać komponenty w tym rowerze, myślę że mija się to z celem ponieważ by trzeba wymieniać wszystko łącznie z ramą, jeśli chce się przeprowadzać takie modernizacje to trzeba kupić rower na dobrej ramie a na słabszym osprzęcie i wtedy sobie wymieniać po kolei np. przerzutka, hamulce klamki itd.
kono78 Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Trzeba było kupić Scale 80 Aby był lżejszy, szybszy, miał lepsze osiągi. Dostarczał więcej przyjemności z jazdy... Czy ten rower posiada jakieś słabe punkty? Czy np. wymiana suportu lub korby na lepsze nie wpłynie znacznie na poprawe pracy roweru?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.