Mlodziutki Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Siemka mam do was pytanie czy znacie w Bytomiu i w okolicy jakieś fajne trasy rowerowe bo znam tylko DSD jest coś jeszcze fajnego, słyszałem jeszcze o Księżej Górze co o niej sądzicie. I jak ktoś jest z Bytomia to możemy się ustawić na wspólną jazdę
Szmit Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 w okolicy jakieś fajne trasy rowerowe Świerklaniec ? Pogoria ?
Mordiz Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 A jaką jazdę preferujesz ? Zapraszam na treningi z grupą RB Rowerek. W soboty o godzinie 4 spod sklepu RB Rowerek na Witczaka i w niedzielę o 10. W sobotę to jazda rekreacyjna w miarę, a w niedziele to wycisk po ok 100 km z masą podjazdów i dziwnych terenów.
Megan23 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Widzę, że w końcu się w okolicy zaczyna coś dziać. Jeśli jest ktoś chętny pośmigać z okolic Świętochłowic/Chorzowa/Bytomia/Rudy Śląskiej/Katowic to pisać na PW albo jeszcze lepiej w temacie. Właściwie też nie mam z kim jeździć. Jeżdżę na góralu, w każdym terenie łącznie z asfaltem a co do tempa to myślę, że się dostosuję do większości o ile nie jeździ 100 km w 3h
grzegorzkm Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 czesc , ja jestem z Swietochlowic i prawie zawsze jezdze sam , trasy robie po ok 30-50 km , moje ulubione miejsce do jezdzenia to lasy panewnickie . Jak czas pozwoli to jade w gory , ostatnio bylem w wisle , teraz planuje wyjazd na jure .Rowniez mam rowerek gorski i jak masz chec pojezdzic to pisz , aha tylko ze ja jestem wiekowy troche hehe mam 39 lat , pisze bo to moze byc przeszkoda dla kogos pozdro A jaką jazdę preferujesz ? Zapraszam na treningi z grupą RB Rowerek. W soboty o godzinie 4 spod sklepu RB Rowerek na Witczaka i w niedzielę o 10. W sobotę to jazda rekreacyjna w miarę, a w niedziele to wycisk po ok 100 km z masą podjazdów i dziwnych terenów. mozesz opisac troche ta sobote jak to wyglada ? ile km , jaka trasa , ulica czy teren i jaka srednia predkosc ?
Megan23 Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Podpinam się do pytania powyżej. I dodam od siebie- czy jeżdżą niezależnie od pogody? Ja też jestem ze Świon
grzegorzkm Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Podpinam się do pytania powyżej. I dodam od siebie- czy jeżdżą niezależnie od pogody? Ja też jestem ze Świon ale ze mna nie chcesz jezdzic ? bo nie napisales ja z centrum a ty? Siemka mam do was pytanie czy znacie w Bytomiu i w okolicy jakieś fajne trasy rowerowe bo znam tylko DSD jest coś jeszcze fajnego, słyszałem jeszcze o Księżej Górze co o niej sądzicie. I jak ktoś jest z Bytomia to możemy się ustawić na wspólną jazdę mozesz pojezdzic po lasach panewnickich , po stargancu , radoszowach czy dolinie jamny i smilowicach , to moja jedna z wielu tras tam zrobionych swiony - dolina jamny , moze troche cie zacheci , zobacz sobie polecam
Megan23 Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja też z centrum . Możemy się przejechać, tylko ja mam 17 lat co może bardziej zniechęcić niż twoje 39 Jeśli cię jazda z dzieckiem nie zraża to się umówmy na kiedyś. Napiszę ci na PW szczegóły, jak ktoś się chce dołączyć to niech pisze
Mlodziutki Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Napisano 15 Kwietnia 2011 Mordiz a jak to w Soboty wygląda też właśnie dużo słyszałem o tych treningach tylko boję się że nie dam rady ):
Mordiz Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Ja też śmigam sam zresztą praca, uczelnia i śmigam wieczorami, rano lub po pracy. jak ktoś chce posmigać ze mną to zapraszam co do treningów RB Rowerek to w sobote jest rekreacyjnie. Dobre towarzystwo i spokojne kręcenie. Czysto turystyczne bez napinki. W niedzielę 4h jazdy ( trasa ok 100km ). Tempo zależne od samopoczucia i pogody. Zazwyczaj jest to dość zrywne tempo, ale grupa potrafi się do słabszych. Tereny różne . ostatnio były tereny w koło piekar, żor itd. Można się zdziwić jak ciężkie i jak dlugie podjazdy występuja w okolicy Jak jest w miare sucho to lasy , duzo lasu. Zapraszam
Tooreck Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 z Bytomia warto też wybrać się na wschód- Będzin Grodziec i kultowa jak dla mnie górka Dorotka a zaraz obok też fajna miejscówka góra Kijowska (przez miejscowych zwana Kamionką) z 2 źródełkami z CZYSTĄ wodą, jak dobrze zakombinować to da się większość trasy zrobić drogami polnymi i bocznymi. PS. jestem z Chorzowa i też kurczę jeżdżę sam
skullskom Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 ejejejje podpinam się w piątek przejechałem się pierwszą dłuższą trasę (ok. 60 km) i czuje ,że to jest to ( konkretnie to spod kościoła na Szombierkach do Decathlonu w Gliwicach) za tydzień może ustawimy jakąś grupkę i śmigniemy ze 80 km? :DD
Mlodziutki Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Napisano 18 Kwietnia 2011 skullskom dobry pomysł tylko jak coś to mam 13 lat nie wiem czy przeszkodzi coś wam w tym mam nadzieje że nie tylko trochę ludzi by musiało się zgłosić ( Bo samego mnie mama nie puści ). Aha i żeby nie było że pomyślicie se że jakiś dzieciak na marketowym rowerze jezdzi nie mam z marketu roweru bo mój rumak ma na imię Kross a na nazwisko Hexagon v6
Mordiz Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 na przełomie czerwca i lipca planuję trasę Bytom - Kraków. Szukam chętnych. Pisał by się ktoś ?
Megan23 Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 No pewnie . Ale do lipca to jeszcze duuużo czasu. Może wcześniej- powiedzmy weekend majowy?
Mlodziutki Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Napisano 20 Kwietnia 2011 Panowie panowie może pierw tak byśmy se pojezdzili w najbliższym czasie np Bytom, Świerklaniec i jeszcze jakieś miejscowości. Tylko kto jest chętny.
Moloch89 Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja jestem chętny ale puki co na razie tylko asfalt, bo jeszcze nie mam mtb'ka.
Mlodziutki Napisano 20 Kwietnia 2011 Autor Napisano 20 Kwietnia 2011 Moloch kurde asfalt to trochę lipno. A kto ma rower MTB i chce popedałować w jakimś fajnym gronie zbieramy ekipe !!!
Mordiz Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Wczoraj , dzisiaj zaliczyłem Bytom , TG, Strzybnicę , Chechło i Piekiary. Szkoda, że sam Jutro pewnie pośmigam podjazdy na DSD i może kilka rund podjazdu na wzniesienie przy kopcu
Mlodziutki Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Napisano 21 Kwietnia 2011 Mordiz zorganizujmy kilku ludzi i będzie jakaś grupa
Mordiz Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 jak coś to dzisiaj mogę pośmigać z kimś jak ktoś chce to możemy się pod kopcem umówić Tam jest fajny podjazd więc można poszaleć.
Moloch89 Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 Dobra kupiłem se "górala" chętnie pośmigam z kimś gdzieś po okolicy moje gg4702538
Mordiz Napisano 21 Kwietnia 2011 Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzisiaj potrenowałem podjazdy na DSD. Całkiem fajnie, ale po 8 kółku już trochę nudno ... i cholernie męcząco. Ostatnio jeździłem 4 dni z rzędu dość mocno i dzisiaj nogi nie chciały pracować
Cymmes Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 na przełomie czerwca i lipca planuję trasę Bytom - Kraków. Szukam chętnych. Pisał by się ktoś ? Witaj! Na starym góralu jechałem kiedyś tą trasę (Bytom-Chorzów-Katowice-Jaworzno-Chrzanów-Krzeszowice-Kraków)i powrót tą samą trasą. Ruszałem ok 4 rano i wróciłem ok 21:30. Fajna sprawa. Minusem jest spory ruch na tej trasie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.