Skocz do zawartości

[Bytom] Trasy i Ludzie

Mlodziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka mam do was pytanie czy znacie w Bytomiu i w okolicy jakieś fajne trasy rowerowe bo znam tylko DSD jest coś jeszcze fajnego, słyszałem jeszcze o Księżej Górze co o niej sądzicie. I jak ktoś jest z Bytomia to możemy się ustawić na wspólną jazdę :)

Napisano

A jaką jazdę preferujesz ? :)

Zapraszam na treningi z grupą RB Rowerek. W soboty o godzinie 4 spod sklepu RB Rowerek na Witczaka i w niedzielę o 10.

W sobotę to jazda rekreacyjna w miarę, a w niedziele to wycisk po ok 100 km z masą podjazdów i dziwnych terenów.

Napisano

Widzę, że w końcu się w okolicy zaczyna coś dziać. Jeśli jest ktoś chętny pośmigać z okolic Świętochłowic/Chorzowa/Bytomia/Rudy Śląskiej/Katowic to pisać na PW albo jeszcze lepiej w temacie. Właściwie też nie mam z kim jeździć. Jeżdżę na góralu, w każdym terenie łącznie z asfaltem :icon_cool: a co do tempa to myślę, że się dostosuję do większości o ile nie jeździ 100 km w 3h :icon_lol:

Napisano

czesc , ja jestem z Swietochlowic i prawie zawsze jezdze sam , trasy robie po ok 30-50 km , moje ulubione miejsce do jezdzenia to lasy panewnickie . Jak czas pozwoli to jade w gory , ostatnio bylem w wisle , teraz planuje wyjazd na jure .Rowniez mam rowerek gorski i jak masz chec pojezdzic to pisz , aha tylko ze ja jestem wiekowy troche hehe mam 39 lat , pisze bo to moze byc przeszkoda dla kogos

pozdro

A jaką jazdę preferujesz ? :)

Zapraszam na treningi z grupą RB Rowerek. W soboty o godzinie 4 spod sklepu RB Rowerek na Witczaka i w niedzielę o 10.

W sobotę to jazda rekreacyjna w miarę, a w niedziele to wycisk po ok 100 km z masą podjazdów i dziwnych terenów.

mozesz opisac troche ta sobote jak to wyglada ? ile km , jaka trasa , ulica czy teren i jaka srednia predkosc ?

Napisano

Podpinam się do pytania powyżej. I dodam od siebie- czy jeżdżą niezależnie od pogody? Ja też jestem ze Świon :icon_lol:

ale ze mna nie chcesz jezdzic ? bo nie napisales

ja z centrum a ty?

Siemka mam do was pytanie czy znacie w Bytomiu i w okolicy jakieś fajne trasy rowerowe bo znam tylko DSD jest coś jeszcze fajnego, słyszałem jeszcze o Księżej Górze co o niej sądzicie. I jak ktoś jest z Bytomia to możemy się ustawić na wspólną jazdę :)

mozesz pojezdzic po lasach panewnickich , po stargancu , radoszowach czy dolinie jamny i smilowicach , to moja jedna z wielu tras tam zrobionych swiony - dolina jamny , moze troche cie zacheci , zobacz sobie polecam

Napisano

Ja też z centrum . Możemy się przejechać, tylko ja mam 17 lat co może bardziej zniechęcić niż twoje 39 :whistling: Jeśli cię jazda z dzieckiem nie zraża to się umówmy na kiedyś. Napiszę ci na PW szczegóły, jak ktoś się chce dołączyć to niech pisze

Napisano

Ja też śmigam sam :( zresztą praca, uczelnia i śmigam wieczorami, rano lub po pracy. jak ktoś chce posmigać ze mną to zapraszam :)

co do treningów RB Rowerek to w sobote jest rekreacyjnie. Dobre towarzystwo i spokojne kręcenie. Czysto turystyczne bez napinki.

W niedzielę 4h jazdy ( trasa ok 100km ). Tempo zależne od samopoczucia i pogody. Zazwyczaj jest to dość zrywne tempo, ale grupa potrafi się do słabszych. Tereny różne . ostatnio były tereny w koło piekar, żor itd. Można się zdziwić jak ciężkie i jak dlugie podjazdy występuja w okolicy :)

Jak jest w miare sucho to lasy , duzo lasu. Zapraszam :)

Napisano

z Bytomia warto też wybrać się na wschód- Będzin Grodziec i kultowa jak dla mnie górka Dorotka a zaraz obok też fajna miejscówka góra Kijowska (przez miejscowych zwana Kamionką) z 2 źródełkami z CZYSTĄ wodą, jak dobrze zakombinować to da się większość trasy zrobić drogami polnymi i bocznymi.

PS. jestem z Chorzowa i też kurczę jeżdżę sam :(

Napisano

ejejejje

podpinam się :D

w piątek przejechałem się pierwszą dłuższą trasę (ok. 60 km) i czuje ,że to jest to :D ( konkretnie to spod kościoła na Szombierkach do Decathlonu w Gliwicach)

za tydzień może ustawimy jakąś grupkę i śmigniemy ze 80 km? :DD

Napisano

skullskom dobry pomysł tylko jak coś to mam 13 lat nie wiem czy przeszkodzi coś wam w tym mam nadzieje że nie tylko trochę ludzi by musiało się zgłosić :) ( Bo samego mnie mama nie puści :P). Aha i żeby nie było że pomyślicie se że jakiś dzieciak na marketowym rowerze jezdzi nie mam z marketu roweru bo mój rumak ma na imię Kross a na nazwisko Hexagon v6 :)

Napisano

Panowie panowie może pierw tak byśmy se pojezdzili w najbliższym czasie np Bytom, Świerklaniec i jeszcze jakieś miejscowości. Tylko kto jest chętny.

Napisano

Wczoraj , dzisiaj zaliczyłem Bytom , TG, Strzybnicę , Chechło i Piekiary. Szkoda, że sam :(

Jutro pewnie pośmigam podjazdy na DSD i może kilka rund podjazdu na wzniesienie przy kopcu :)

Napisano

jak coś to dzisiaj mogę pośmigać z kimś :) jak ktoś chce to możemy się pod kopcem umówić :) Tam jest fajny podjazd więc można poszaleć.

Napisano

Dzisiaj potrenowałem podjazdy na DSD. Całkiem fajnie, ale po 8 kółku już trochę nudno ... i cholernie męcząco. Ostatnio jeździłem 4 dni z rzędu dość mocno i dzisiaj nogi nie chciały pracować :)

Napisano

na przełomie czerwca i lipca planuję trasę Bytom - Kraków. Szukam chętnych. Pisał by się ktoś ?

Witaj!

Na starym góralu jechałem kiedyś tą trasę (Bytom-Chorzów-Katowice-Jaworzno-Chrzanów-Krzeszowice-Kraków)i powrót tą samą trasą. Ruszałem ok 4 rano i wróciłem ok 21:30. Fajna sprawa. Minusem jest spory ruch na tej trasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...