Skocz do zawartości

[Buty] Shimano czy Specialized, które szersze?

tbk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

planuję zakup obuwia i waham się między Specialized Sport Road a Shimano SH-R077. Gdzieś (nie mogę teraz znaleźć tej opinii) kiedyś przeczytałem, że obuwie Specialized jest trochę szersze (cokolwiek to znaczy),a nie ukrywam, że takie dużo bardziej by mi odpowiadało ze względu na budowę stóp. Może to ktoś potwierdzić? Niestety, nie mam możliwości przymierzenia butów.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Napisano

nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów obu butów ale na oko (tak wiem że na oko chłop w szpitalu umarł :icon_lol: ) wydaję mi się że shimano są jednak szersze, a co do butów to shimano są lepsze

Napisano

nigdzie nie mogłem znaleźć wymiarów obu butów ale na oko (tak wiem że na oko chłop w szpitalu umarł :icon_lol: ) wydaję mi się że shimano są jednak szersze, a co do butów to shimano są lepsze

witam,

spece są z zasady szerokie i to jest duży plus bo nie ma akcji pod tytułem drętwienie palców, co do superowosci shimano deliberowałbym ale nie na necie:)

nara

R

Napisano

Przymierzałem buty Shimano (różne modele) i Spece Comp, i wziąłem te drugie właśnie z tego względu, że były szersze. Jak chcesz mogę zmierzyć wkładkę i podesłać Ci wymiary (pisz na pw).

Napisano

Obydwie marki są dosyć szerokie, nawet wydaję mi się że nie ma dużych różnic, wzorując się na modelach z wyższej póki obydwóch producentów.

Więc weź te które lepiej Ci leżą na nodze lub które bardziej Ci pasują lub mają lepszą cenę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...