Skocz do zawartości

[Rower] Unibike expert czy Hardrock Pro Disc Int

specialharher23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Daj jakies linki do tych rowerow. Jestem wielkim zwolennikiem specializeda jednak z przykroscia stwierdzam, ze obecne sredneij klasy specializedy to juz nie to co kiedys... Kiedys wiekszosc podzespolow w roweruch specializeda byla marki specialized ( kierownica, korba, klamki, mostek, piasty, kola, opony itp... odkad zaniechano tego w tanszych modelach i zastapiono sredniej klasy komponentami shimano to juz nie sa te same rowery.

Napisano

Jak dla mnie zdecydowanie Unibike (lepszy amortyzator, lepszy mechanizm korbowy, lepsza kaseta, i wiele innych), co do ram, to widzę że na ten rok Unibike zrobił coś nowego. Osobiście nie użytkuje ramy Unibike'a, ale nie słyszałem żeby były z nimi jakieś problemy na większą skalę. Mnie też się podobają rowery Specialized'a, ale raczej te droższe. Ten tutaj jest niestety nie ma nic ciekawego.

Napisano

W roku 2010 był lepszy amortyzator, bo powietrzny, lepsza przednia przerzutka i lepsze hamulce. W 2011 masz kasetę 10-biegową. Na twoim miejscu, gdybym znalazł model 2010 w odpowiednim rozmiarze ramy to bym się nie zastanawiał.

Napisano

Cube a Expert to praktycznie to samo. Cube minimalnie gorsze hamulce.

Ranegade - najlepszy osprzęt z tych co tu podałeś (hamulce, amor poza Reconem z Kony) ale i sportowa rama. Nie koniecznie wygodna.

Kellys - Dobre hamulce, gorszy amor i minimalnie gorsze przerzutki

Merida to wogóle nie ten typ roweru (rewer Crossowy)

Author - przerzutki mniej więcej porównywalne do Deore, słabszy amor i do tych hamulców tektro bym podchodził z rezerwą ale niech się wypowiedzą Ci co lepiej się znają bo nie wiem do końca

Kona fajny amor.

Ja to bym wybierał pomiędzy:

Expert - Cube - tu chyba tylko kwestia wyglądu powinna zdecydować, no i oczywiście trzeba sie przejechac zeby zobaczyc co wygodniejsze

Ewentualnie Mbike Renegade - chyba najlepszy stosunek ceny do osprzętu ze wszystkich co podałeś powyżej.

Napisano

A ja w Experta. Wygodniejsza pozycja i minimalnie lepsze hamulce.

Z kolei między Cubem a Renegade to w tym drugim lepszy amor. Te hamulce jesli nie bedziesz jezdzil po blocie jakims wielkim to sie sprawdza dobrze tez a przynajmniej lzejszy masz rower przez to.

Napisano

O modelu 2010 niestety ale mozesz tylko pomazyc. Niejeden juz szukal...

dziś właśnie kupiłem unibike experta 2010, został jeszcze co najmniej 1 ;)) rama 19

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...