Skocz do zawartości

[adapter] Duro FR 20 z 2009 a AVID BB5 185mm PM

Freeman89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy zdecydowałem sie tu spróbować znaleźć pomoc...

Chodzi o adaptera jak w temacie

mam amorka Duro FR 20 na sztywna os niby według producenta ma on w standardzie mocowanie 180mm PM

mam hample Avid bb5 z tarczą 185mm teoretycznie brakuje mi do założenia zacisku jakieś 5 mm ale praktycznie w mocowaniu PM brakuje mi aby hampel łapał odpowiednio tarcze 21mm( z obu stron mocowania w amorze) dość dużo i teraz nie wiem dlaczego tak dużo:)

pytałem juz dziesiątki osób i nikt z mojego otoczenia nie jest w stanie tego tematu ogarnąć...

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Free

Fakt, dopiero później doczytałem. Masz może jakieś zdjęcia tej sytuacji? Bo z opisu nie mogę zrozumieć o co chodzi Ci z tymi 21mm.

ok zaraz cyknę i wrzucę... teraz to ja zgłupiałem bo albo w sklepie mnie oszukali ze to rocznik 2009 albo nie wiem co..zaraz wrzuce..chwilka...

ok zaraz cyknę i wrzucę... teraz to ja zgłupiałem bo albo w sklepie mnie oszukali ze to rocznik 2009 albo nie wiem co..zaraz wrzuce..chwilka...

21 mm brakuje od zacisku hampla do mocowania amorka

post-138456-0-54093600-1302449116_thumb.jpg

Coś jest pomieszane chyba. Odpowiedni adapter załatwi sprawe. Tak na oko to jest to mocowanie do 160mm. Kupujesz adapter i gitarra.

heeh

no to mój Drogi Kolego na oko to chłop w szpitalu...

wiem ze adapter mam kupić tyle tylko ze nie wiem jaki:)

jezeli to jest 160 to moze byc adapter avida na 185 PM? lub np zwykła 180 i podkładki...

poprostu musze miec pewnosc ze to PM na amorku to 160mm ewentualnie czy da sie to jakos sprawdzic samemu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...