Freeman89 Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam Jestem nowy zdecydowałem sie tu spróbować znaleźć pomoc... Chodzi o adaptera jak w temacie mam amorka Duro FR 20 na sztywna os niby według producenta ma on w standardzie mocowanie 180mm PM mam hample Avid bb5 z tarczą 185mm teoretycznie brakuje mi do założenia zacisku jakieś 5 mm ale praktycznie w mocowaniu PM brakuje mi aby hampel łapał odpowiednio tarcze 21mm( z obu stron mocowania w amorze) dość dużo i teraz nie wiem dlaczego tak dużo:) pytałem juz dziesiątki osób i nikt z mojego otoczenia nie jest w stanie tego tematu ogarnąć... Proszę o pomoc Pozdrawiam Free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Z którego roku jest to Duro? Bo na stronie Suntoura w opisie rocznika 2009 widnieje PM 180mm, ale już w przypadku rocznika 2010 jest 160mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeman89 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Z którego roku jest to Duro? Bo na stronie Suntoura w opisie rocznika 2009 widnieje PM 180mm, ale już w przypadku rocznika 2010 jest 160mm. w tytule masz z 2009...to było sprawdzane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Fakt, dopiero później doczytałem. Masz może jakieś zdjęcia tej sytuacji? Bo z opisu nie mogę zrozumieć o co chodzi Ci z tymi 21mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeman89 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Fakt, dopiero później doczytałem. Masz może jakieś zdjęcia tej sytuacji? Bo z opisu nie mogę zrozumieć o co chodzi Ci z tymi 21mm. ok zaraz cyknę i wrzucę... teraz to ja zgłupiałem bo albo w sklepie mnie oszukali ze to rocznik 2009 albo nie wiem co..zaraz wrzuce..chwilka... ok zaraz cyknę i wrzucę... teraz to ja zgłupiałem bo albo w sklepie mnie oszukali ze to rocznik 2009 albo nie wiem co..zaraz wrzuce..chwilka... 21 mm brakuje od zacisku hampla do mocowania amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Coś jest pomieszane chyba. Odpowiedni adapter załatwi sprawe. Tak na oko to jest to mocowanie do 160mm. Kupujesz adapter i gitarra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freeman89 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Coś jest pomieszane chyba. Odpowiedni adapter załatwi sprawe. Tak na oko to jest to mocowanie do 160mm. Kupujesz adapter i gitarra. heeh no to mój Drogi Kolego na oko to chłop w szpitalu... wiem ze adapter mam kupić tyle tylko ze nie wiem jaki:) jezeli to jest 160 to moze byc adapter avida na 185 PM? lub np zwykła 180 i podkładki... poprostu musze miec pewnosc ze to PM na amorku to 160mm ewentualnie czy da sie to jakos sprawdzic samemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 przykrec zacisk do lagi i zmierz ile masz od osi do konca klocow? mniej wiecej wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.