fatalwalker Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. W zeszłym roku złożyłem sobie rower na ramie GT Avalanche 0.5. Mam problem do dzisiaj z ustawieniem prawidłowej pozycji na rowerze podczas jazdy. Albo za duży ciężar na rękach i drętwieją albo na tyłku i czuję jak na dołkach mi spada z siodełka albo boli. Kombinowałem z ustawieniem kierownicy i siodełka. Wydaje mi się, że mam za krótki mostek, ponieważ używam FSA 80mm z jakimś lekkim wzniosem. Czy to może być powód? Jakie były oryginalnie montowane w takich ramach GT? Nie mogę znaleźć dokładnej specyfikacji w necie:( Niżej fotki roweru. (brudny bo akurat po jeździe). Mogę wypisać kolejno komponenty na jakich jest złożony jeżeli to coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Ile ten amor ma skoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemo Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam, może masz za małą albo za krótką ramę. Możesz sprawdzić, korzystając z http://www.competitivecyclist.com/ , czy rozmiar, geometria ramy jest odpowiednia. Program wyliczy Ci również odpowiednią długość mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.